Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 191 059
  • 6 261
  •   2
Отговори
# 6 195
Вината в Елените е на архитекти,  строителен надзор Несебър, какъв Борисов и Пеевски намесвате тук. Местните велможи са в основата на проблема. Да не забравяме, че случая в Слънчев бряг пак е в същата община.
Местните велможи не виреят без протекции от висши политици. Протекции срещу кеш.

# 6 196
Mama_Nana аз не съм забелзала нещо да се чака. Ти забелязала ли си? Управляващото мнозинство не виждат проблем в съдебната система, съответно нищо не мислят в тази посока. Сал едно гражданско общество мрънка. Ама нека си мрънка, от него нищо не зависи. Sad

# 6 197
Mama_Nana аз не съм забелзала нещо да се чака. Ти забелязала ли си? Управляващото мнозинство не виждат проблем в съдебната система, съответно нищо не мислят в тази посока. Сал едно гражданско общество мрънка. Ама нека си мрънка, от него нищо не зависи. Sad
Управляващото мнозинство нито вижда проблеми /разбирай да се направят някакви промени/, нито взема отношение в настоящото положение /да се "актуализира" ВСС и да си продължи да работи, както досега/. Изобщо пълно нехайство, но гл.прокурор е първия проблем, което не е така, да изберат нов ВСС и да открият процедура за избор на гл.прокурор.
Това проточване във времето поражда съмнения относно работата на съдебната система не само у нас, но и в ЕС.

# 6 198
В ЕС много проблеми наши пораждат съмнение, но управляващото мнозинство не предприема нищо. Не е само ВСС.

# 6 199
Дали днес журналистите ще се осмелят да попитат Борисов за статията в Уолстрийт джърнал. Преди доста време същото /почти/ написа Медиапул. За това, че ББ се опитва да търгува със стратегически български притежания. Тогава някой ми написа, Медиапул са соросоиди и нищо от това не е вярно. Не ги знам какви са, но те първи написаха черно на бяло всеизвестната истина що за птица е ББ. На всичкото отгоре се е доверил на някакъв аферист и още Доналд Младия му е отказал публично, с думите - не се интересувам.

# 6 200
Не се знае и Желязков какви сондажи и пред кого е правил по време на визитата си в САЩ.

# 6 201
Не се знае и Желязков какви сондажи и пред кого е правил по време на визитата си в САЩ.
В компанията на Станислав Анастасов...  естествено от НН

# 6 202
  • софия

продължава да си управлява хотелите и да си гледа кефа, да демонстрира богатство и охолство. Никак зле не му вървят нещата и след 2000 г.

Може ли източник на тези твърдения, за да е ясно дали е вярно? Хотелът му в нашия град е затворен.

Профилите на жена му, сина, снахата и останалото домочадие в социалните мрежи.

# 6 203
  • София
Иван Бакалов - като какъв борисов обещава руската Лукойл на САЩ? Не като депутат или министър, а как се предлага нещо частно руско на друга държава? Освен, ако собственицитр на частната компания не те посочи да им водиш преговорите? И още ако руската тръба бе печатница за пари, според Борисов, защо я продава само срещу сваляне на санкции? Нали ще печелим много пари от нея?

# 6 204
Българската държава има златна акция в Лукойл-Бургас,което прави компанията не баш частна,даже хич...

# 6 205
  • софия
"Мафията си има държава" е изпълнено със смисъл.

# 6 206
Може и да не е за темата в момента, но смятам, че е важно. Реших да отворя така коментирания в последно време сайт - kolkostruva.bg...на КЗП, че да видя как ще се борят със спекулата при цените. Много големи заявки.  Оооогромнаааа гредааааа!!!
Мониторинг на цените според тях.  
"Преглед на най-ниските цени на избрания продукт за текущия и предходния ден, съпоставени между различните търговски вериги, които са подали данни за избраното населено място. Имате възможност да изберете една от търговските вериги и да видите каква е минималната цена на избрания продукт във всеки един от обектите на търговската верига".
Става въпрос за продукти от т.н. ГОЛЯМА ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА...не малката.
И тук започват колосалните проблеми с това нещо. Взимам за пример София, след като има всички големи хранителни вериги, а и са най-много като брой. В платформата участват и други хранителни магазини, които са дали сравнителни цени, но липсва Кауфланд, независимо, че са задължени да подават данни, както е споменато на сайта на КЗП. И тук не е домислено явно.
Отиваме на сектор млечни продукти и отваряме информация за опакован кашкавал от 1 кг.
Най-ниска цена...ДНЕС има в магазин ХИТ - 3.25...да, правилно виждате 3.25 ЛВ! Или 1.66 евро за КИЛОГРАМ ОПАКОВАН КАШКАВАЛ!!! В Лидл е...4.19 лв, в Била 5.99, във Фантастико е 6.99ЛВ. Има и Фантастико Груп...незнайно защо са разделени...там цената е 3.99, но отбелязано като стока в промоция днес! Във Фантастико е 6.99...а във Фантастико Груп е 3.99 ЛВ ЗА КИЛОГРАМ!!! Animal Hear No Evil
В Аванти...6.99 лв. Аванти...не знаех, че тоя магазин вече продава млечни продукти...
Няма марки, няма грамаж, защото е повече от ясно, че това не може да бъде цена за опакован кашкавал от килограм. То и за отделни разфасовки е трудно да се повярва, че има цена от 3.29 или 3.99лв. Това е минималната цена за избрания продукт, която всяка от посочените вериги е дала за деня, за днес.
Продължаваме натам. Сирене опаковано пак килограм. Най-евтино е в някакъв Хот маркет - 2.40 Лв. 1.23 евро за килограм. Следва Хит-Макс с промоционална цена - 2.99Лв. Фреш Маркет 3.99, пак Аванти - 4.79, в двете групи Фантастико е по 5.35, в Билла-6.29, в Лидл - 6.49.
Насипните сирена и кашкавали от витрините са по-скъпи според сайта. Явно не са  ходили на пазар тия от КЗП.
Масло от 125-250 гр. ще намерите най-евтино днес в магазини Дар на промоция - 2.99, в Билла също промоция - 3.29лв
В Аванти...стабилно са стъпили на пазара за млечни продукти - 4.19. Не ги е срам, най-скъпо при тях! Няма грамажи и марки. Ще дам за сравнение и цените на Колбаси сухи (Шпек, Бургас, Деликатесен) от 250 гр. до 1 кг.
Най-евтини такива ще намерите в Дар и Билла - 2.49/2.59 съответно и промоция за Билла. Тук идва огромната разлика - Аванти, явно вече е и месарница JoyJoyJoy  ще ви иска 29,29 Лв за някакъв сух колбас. Тия са направо за затвор! 30 лева за салам.
В този сайт има сравнение на цените на много неща, включително и на лекарства. Не можах да сложа снимки директно, затова написах малка част от цените, не е нарочно, затова е дълго. Сайтът даде грешка като видя тия цени. Joy
Не знам защо Фантастико е разделен на две. Когато кликнете на съответния магазин, ще излязат и локации. Там може да има и различни цени, но се подава най-ниската, независимо от кой магазин от групата идва цената. Може да видите цените в много градове, аз не пожелах. Видяното бе достатъчно за мен.
Хора...това не е безобразие, не е и подигравка, то няма дума в езика ни да опише такова нещо. Тази комисия и сродните ѝ взимат пари от бюджета, това са наши пари, от нашите данъци! За да направят такова нещо. Това...не знам как да го нарека. Това било срещу спекулата! Аз нямам думи изобщо. Или не съм разбрал, или
е виждам добре, коригирайте ако греша,  или сайтът не работи правилно в момента, или магазините и КЗП ни се подиграват жестоко.
Има хора, които може би следят тая платформа и ще отидат в магазините, че да търсят такива цени - кашкавал от 6 лв килограм, салам Бургас за 2.49. Има такива хора...
Какво става с тия комисии изобщо...докога ще ни правят на малоумници...

# 6 207
  • софия
Фантастико има 2 цени, защото някои продукти не се продават на тази цена във всички техни магазини, а само в определени.
Сравнението на цени на повечето продукти е подвеждащо, защото освен цена, те имат и тегло, а то не е посочено. Напр. може да има кашкавал 8 лв./200 г и кашкавал 18 лв./кг.

# 6 208
  • София
Изначално идеята е абсурдна, лишена от смисъл и неизпълнима.
Не бих си направил труда да отворя, какво остава да анализирам или да разчитам на каквато и да е информация от там.

# 6 209
Фантастико има 2 цени, защото някои продукти не се продават на тази цена във всички техни магазини, а само в определени.
Сравнението на цени на повечето продукти е подвеждащо, защото освен цена, те имат и тегло, а то не е посочено. Напр. може да има кашкавал 8 лв./200 г и кашкавал 18 лв./кг.
Да, така е, съгласен съм. Написах, че са без грамажи и марки, защото не може да е такава цената. Но и да са разделени Ф няма смисъл. То е Фантастико. В такъв случай някой друг подава невярна информация от тяхно име и платформата го приема безкритично. Ама дреме ни пък на нас.
Знам, че всеки отделен магазин може да прави някакво текущо намаление на продукт, който го няма в брошура, но това е сайт на държавна агенция...официлален. И цените..."великолепни"! Орбан ще се гръмне като види нашия рай! Joy

RebelHeart, пратиха ми го да се смея, иначе никога нямаше да го отворя. И аз изобщо не разчитам на никакви комисии за данни, вярвам на очите си. Факт е обаче, че Аванти е новият играч на пазара според КЗП. Много скрита лимонка са били. Отиваш за вино, а излизаш със сирене/кашкавал/масло и салам за 30 лева палката, а даже не взимаш вино. Joy

Последна редакция: пн, 06 окт 2025, 16:12 от Фрагтрек

Общи условия

Активация на акаунт