Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 214 446
  • 7 154
  •   41
Отговори
# 7 065
Няма ли теми за училищните проблеми?

# 7 066
  • Разпиляна във въображението
Значи големият проблем е, че един руснак направил печеливш профил за президент и предложил Радев. Обаче не е никакъв проблем, даже е по-добре, когато Борисов и Пеевски защитават и руските интереси. Борисов с години, а Пеевски поглъща държава. Еми добре. Бъдете доволни.

Аз предпочитам управление на Радев. Грам не мисля, че ще завивал на изток, че ще извади България от НАТО и ЕС. Дори не мисля, че брани руски интереси тук. Външната политика няма да се промени. Разчитам да се промени вътрешната. С някои задръжки по отношение на Боташ /договор, който е в ущърб на Русия, но това е друга тема/, лично неговите правителства повече ми допадат.

# 7 067
Радев е от онова поколение военни, които се чувстват една плът с Варшавския договор.. С Русия съм убедена, че наистина има любов, а не интерес.

А, че  сам си върти свои далавери не се съмнявам. Пътя на Копринката ...

Това пък за ущърб на Русия... ме разбива.Smirk
Сигурно Путин лично плаща нашия милион..

# 7 068
  • софия
Политиката в сферата на образованието е част от политиката на държавата. Изключително важна част. Тези, които се обучават по държавните стандарти, са тези, които са следващите управляващи, тези, които гласуват за управляващите. Образованието има огромно отношение към формиране на мисленето и вземането на решения.

За мен е важно как и на какво се обучават децата в училище. Не е нормално да обучаваш децата в някаква измислена дисциплина религия и да не им дадеш базови знания и умения за работа с информационни технологии, поведение в интернет среда, ИИ, което е неотменна част от живота. Отричането не заличава съществуването.
Резултатите по мат в 6. клас показват, не просто, че децата не се справят с материала, а че не се формира определен вид мислене. Математиката формира логическо и структурирано мислене, извън математическите модели и е важно да се владее на ниво по-високо от 2-ка по българската система за оценяване, която система е около европейска 0.

Доп. Резултатите са пример, който е последен официален резултат. Не илюстрира връзка със забраната на социални платформи, а нивото на образование. Не забраните и отричането на света биха го повишили.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 13:35 от zvаnchе

# 7 069
Ново проучване на Галъп. Малко ме съмняват тези проценти, ама.....

https://bntnews.bg/news/galap-8-partii-shte-vlyazat-v-parlamenta … NZSl95atHk8KdEaDA

# 7 070
Е, поне си казвате, че си го искате Пеевски. Защо тогава са тези напъни, че някой от ППДБ се бори с него, не знам.

То и никой освен твърдия им електорат не им вярва, има-няма няколко хиляди души в София.
И в крайна сметка мафията е по-хубава от Радев, така ли, майко мила Joy
Кой си го казва и си го иска Пеевки? Подобни обощения и внушения вече втръснаха. Потребител в темата изразява лично мнение, не говори от името на ППДБ, нито от името на електората им.
Моето мнение е противоположно - смятам Пеевски за далеч по-вреден и опасен от Радев. Не съм във възторг от евентуално влизане на Радев в парламента, нито от евентуално правителство Радев + БСП + Възраждане, но не виждам особено бляскаво и дълго бъдеще на подобни конфигурации, ако изобщо се случат. Пеевски е на съвсем другия полюс.

Много са претендентите за "най-зле", конкуренцията там е сериозна. Това, че някой "предпочита" Радев, не означава, че "си иска Пеевски". Елементарни са подобни внушения.

По повод "вината" Пеевски да е това, което е, всички имат своя принос.
Когато се преправяше конституцията и се търсеше подкрепата на Пеевски, много хора тук изразихме несъгласието си и не ни беше никак приятно. Но Пеевски е на хоризонта далеч ПП и коалицията им с ДБ. А това, че даже не ходил на работа преди тях е просто нелеп аргумент и демонстрира само безсилието на всички, които допускаха да се случва.

# 7 071
Добре, но щом някой каже, че не иска ППДБ става защитник на другите, подкрепящ корупцията,  че даже и русофил.

# 7 072
Тази сутрин гледам, че голямото Д плаща дълговете на федерацията по вдигане на тежести, за около милион и повече. Пуснал си е пипалата навсякъде, работи и работи за хората.

# 7 073
С какви пари Пеевски плаща на тази и онази федерация? С лични ли? Така е овладял и федерацията по борба. Станка Златева е позор.

# 7 074
  • софия
Отдавна се писа за интереса на голямото дъ към Федерацията и причината за това. Винаги трябва да имаш под ръка здрави момчета. Времената на мутрите.
Защо Пеевски си хареса щангите и борбата

# 7 075
Дава на хора, които са под светлините на прожекторите.

# 7 076
  • софия
Не. Друга е причината да се дават пари там.
Цитат
"Действително се наблюдава един интерес към превземане на силовите спортове. Вместо те да бъдат същински спортове - места, където се възпитават и генерират млади хора в съвсем различни ценности, да се използват като своеобразно място, където се набират потенциални силоваци за едно или за друго нещо".
"Феновете се използват много удобно за протести. Феновете се използват много удобно, когато има избори или подобен тип нужда от по-активно участие".

# 7 077
  • Другата България
Дава на хора, които са под светлините на прожекторите.
Blush
Съвсем други са мотивите, него прожекторите не го вълнуват.

# 7 078
С какви пари Пеевски плаща на тази и онази федерация? С лични ли? Така е овладял и федерацията по борба. Станка Златева е позор.
С които раздаване и по време на Ковида

# 7 079
  • София
А, и още нещо, което само потвърждава мнението ми, че Вълчев не е подходящ за поста си, защото не познава учениците. Момчетата рядко имат социални мрежи. До 14-15 годишна възраст прекарват времето си пред компютърните игри и гледат мачове. Чакам те, Вълчев, да забраниш и мачовете на момчетата и риалити предаванията на момичетата. Разбира се нашият е типичен популист и говори това, срещу което обществото от пенсионери се е настървило.

Общи условия

Активация на акаунт