Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 222 306
  • 7 436
  •   2
Отговори
# 7 335
Скрит текст:
Аз си казах мнението. Както веднъж гласувах за ПП, да им дам шанс, така и сега искам да видя официално ДП как ще управлява.
Но продължавам да мисля, че не е моментът за избори. Така, че да се разбират и да продължават работа.
Защото на социологическите проучвания не им вярвам, видяхме как Величие скочиха директно в парламента, без никой да ги беше споменал предварително.
И сега не е ясно каква конфигурация ще се получи при евентуални избори. И какви сътресения.
Каквато и конфигурация да се получи, участниците са едни и същи, което не предполага нещо коренно различно т.е. няма да се разберат, ще продължават да изясняват личните и партийните си отношения. Така са зациклили, че не виждат нищо друго, камо ли изход.

Скрит текст:
Коя ситуация ли? Ами, изявлението на Борисов, обвиненията срещу коалиционните партньори, отмяна заседание на МС, липса на кворум, приказките за официално участие на НН и т.н.
Стабилност, нали заради нея направиха тооолкова много компромиси. Кое не е ясно Simple Smile
Каква е тази стабилност, когато поведението и решенията на всеки от участниците в управлението е непредсказуемо. Официално имаме редовно правителство с нередовни /както ще да се разбира/ хора.

# 7 336
  • Буркина Фасо
като чета тук противниците на ГЕРБ вече са одушевени от действията им. случващото се след 1.1.26г  е с тазгодишните действия на ГЕРБ, ББ, цветето, ДП .... 
такива били, онакива били ама им се радвате , скоро може и да ги разцелувате.

# 7 337
Ако няма бюджет, няма ЕЗ. Както ни е "вкарал" ББ, така и ще ни изкара.
За първи път в политическата си кариера, ББ няма полезен ход. И за това е изнервен. Гледайте Борисов и мислете за Доган.

# 7 338
Няма изкарване от ЕЗ, решено е и е въпрос на два-три месеца.
Няма полезен ход ББ от момента, в който клекна на ДП. Да си сърба супата сега.

# 7 339
Санди, полза за какво ще му е мятането на кърпата? Пак ли ще го връщате?
Само това, че няма да позволи извиване на ръце с нова преговорна рамка е достатъчно.  Отделно есенното преброяване на пилците. Кърпата сега му дава по-добра начална позиция.

Даже това с Киселова което се тиражира, направо ми идва да посоекулирам
Скрит текст:
- Свалят Киселова, слага Назарян
- Вот на доверие, не минава. Щото да мине "опозицията" воглаве с Василев и Костадинов трябва да гласува "За"
- Борисов си прави служебно със свой МП.
Ако няма бюджет, няма ЕЗ.
Къде отиде ентусиазма, че няма връщане назад?

# 7 340
Той ББ и сега си има МП, ключовите министерства също са негови. СП няма ли да бъде изправено пред същите проблеми като сега?

# 7 341
Санди, не питам за сега. Питам в перспектива каква полезност му носи хвърлянето на кърпата сега? В политиката не се живее "за мига". В политиката винаги се планират няколко хода напред.

Не разбрах с какво му пречи Киселова. Това с празника на сливата, марулята и спортните състезания е несериозно. Не е повод за смяна.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 09:56 от DNT177

# 7 342
В какво бъдеще? Вчера писах за две НС срок време. Максималният срок в политиката е един пълен мандат. После се почва отначало
Не съм екстрасенс или врачка, че да знам какво може да се случи за да имам някакво обосновано  мнение за партията на Борисов за дълъг период от време
Киселова е трън в очите на опозицията, затова е удобна. Както и повечето министри от коалицията.

# 7 343

[/spoiler]
Ако няма бюджет, няма ЕЗ.
Къде отиде ентусиазма, че няма връщане назад?
Да, връщане назад няма, но може да има отлагане с месец или два. Ако два месеца ще ти донесат спокойствие за лева, радвай им се.
Резултата в Пазарджик е причината "да не хвърли кърпата". От тук нататък, правилата ги пише дп. Доста наивно е да си мислите, че борисов все още има силите и влиянието, което имаше преди година.

# 7 344
Да. Властта вече е предадена другиму.

# 7 345
  • Разпиляна във въображението
Ще вкарат бюджет. Споко! След това НС е наред да го "пренапише".

# 7 346
Премиер 1:
„Говорих с премиера. Изчаквам ги. Щели да имат решение до понеделник какво ще правят. Предполагам, че той изчаква Борисов. Всичко е в ръцете на Борисов – дали ще хвърли държавата в бездната“, каза Пеевски след въпрос дали са получили покана от министър-председателя Росен Желязков за среща.

А дали в ДПС-Ново начало са готови с преговорен екип?

„Ние винаги сме готови за преговори, заяви Делян Пеевски. Видяхте колко време подкрепяме този кабинет без нищо – само заради хората. Готови сме и така да го подкрепяме, готови сме и да споделим отговорността. Ние имаме здрав гръб, можем да носим отговорност – ДПС го е доказало.“

На питане какво мисли за писмото на президента Румен Радев до началника на НСО, с което той посочва, че от 20 октомври вече ще ходи с личния си автомобил, Пеевски коментира:

"Не. Това писмо не казва такова нещо."

След въпрос дали и той ще спре да ползва услугите на Националната служба за охрана (НСО), водачът на ДПС-Ново начало каза:

"Това е пълен популизъм. Румен трябва да слезе въобще от колите, защото в момента си прави партията - трябва да го знаете, имам всички данни за това и по места. Моите структури ме информират. Не е почтено и ако има някаква воинска доблест, днеска да подаде оставка, да излезе, да си направи партията, да си я развива и когато има избори, да се яви на тях."

Попитан кога ще слезе от своята кола, Делян Пеевски заяви иронично:

"Аз слязох преди малко от моята кола."

След въпрос ще има ли ДПС-Ново начало министри, ако се наложи преформатиране на кабинета, Пеевски каза:

"Ако има нужда да споделим отговорността в управлението и на ГЕРБ им тежи това нещо, ние сме готови да поемем отговорност и винаги ще бъдем готови да управляваме България в полза на хората. Благодаря ви!"

# 7 347
Доста наивно е да си мислите, че борисов все още има силите и влиянието, което имаше преди година.
Бръсначът на Окам
След като Пеевски диктува правилата, защо още има правителството след като сте убедени, че ще спечели следващите парламентарни и, че Борисов е изяден.

# 7 348
Премиер 1:
„Говорих с премиера. Изчаквам ги. Щели да имат решение до понеделник какво ще правят. Предполагам, че той изчаква Борисов. Всичко е в ръцете на Борисов – дали ще хвърли държавата в бездната“, каза Пеевски след въпрос дали са получили покана от министър-председателя Росен Желязков за среща.

А дали в ДПС-Ново начало са готови с преговорен екип?

„Ние винаги сме готови за преговори, заяви Делян Пеевски. Видяхте колко време подкрепяме този кабинет без нищо – само заради хората. Готови сме и така да го подкрепяме, готови сме и да споделим отговорността. Ние имаме здрав гръб, можем да носим отговорност – ДПС го е доказало.“

На питане какво мисли за писмото на президента Румен Радев до началника на НСО, с което той посочва, че от 20 октомври вече ще ходи с личния си автомобил, Пеевски коментира:

"Не. Това писмо не казва такова нещо."

След въпрос дали и той ще спре да ползва услугите на Националната служба за охрана (НСО), водачът на ДПС-Ново начало каза:

"Това е пълен популизъм. Румен трябва да слезе въобще от колите, защото в момента си прави партията - трябва да го знаете, имам всички данни за това и по места. Моите структури ме информират. Не е почтено и ако има някаква воинска доблест, днеска да подаде оставка, да излезе, да си направи партията, да си я развива и когато има избори, да се яви на тях."

Попитан кога ще слезе от своята кола, Делян Пеевски заяви иронично:

"Аз слязох преди малко от моята кола."

След въпрос ще има ли ДПС-Ново начало министри, ако се наложи преформатиране на кабинета, Пеевски каза:

"Ако има нужда да споделим отговорността в управлението и на ГЕРБ им тежи това нещо, ние сме готови да поемем отговорност и винаги ще бъдем готови да управляваме България в полза на хората. Благодаря ви!"
ДП става все по и по-нагъл! И лошото е, че в един момент може и да стане премиер, когато реши, че ЕС вече не ни трябва.

# 7 349
Интересно, какво ли си е мислел, като изрита столчето под "сглобката"? Че ДП ще му се мазни като ПП ли?

Общи условия

Активация на акаунт