Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 223 837
  • 7 491
  •   18
Отговори
# 7 365
  • София
На мен ми е интересно какъв отговор очаквате на този въпрос. Ако мислите, че някой гласувал за ГЕРБ ще каже, че на следващите избори ще гласува за ППДБ, защото е разочарован, доста ще почакате.

О, не. Не ме интересува кой за кого ще гласува. Прави ми само впечатление, че когато ППДБ направиха сглобка, техните поддръжници тук изразиха разочарованието си. А сега, от тези на ГЕРБ има само мълчание. Затова и питам - какво мислят, одобряват или не.

П.п. В България има сигурно над 50 партии и коалиции, не са само ГЕРБ и ППДБ. Та, избор има достатъчен.

Не разбрах с какво му пречи Киселова. Това с празника на сливата, марулята и спортните състезания е несериозно. Не е повод за смяна.

Първи избор на служебен МП.

# 7 366
Grinning ГЕРБ Враца са тук

# 7 367
А сега, от тези на ГЕРБ има само мълчание. Затова и питам - какво мислят, одобряват или не.
Значи, пак да повторя. Каква точно сглобка има в момента, че да се налага да се коментира?
Вкарвате се в някакъв филм, после ни го прожектирате един ден и накрая питате, какво мислите за събитията във филма.

# 7 368
  • Разпиляна във въображението
Готови с нов законопроект. Наистина бързи и продуктивни!
https://dnes.dir.bg/politika/dps-nn-vnese-promeni-v-zakona-za-ns … -ot-lichna-ohrana

Голямо важно Simple Smile Трябваше да разширят обсега на законопроекта и да включва депутатите, но и така става. Дано ГЕРБ решат да влязат и да го гласуват.

# 7 369
  • София
Интересно ми е и друго. Борисов ли трябваше да ги овика, че депутатите да отидат в избирателните си райони и да разберат настроенията на съпартийците си по места?

# 7 370
Интересно ми е и друго. Борисов ли трябваше да ги овика, че депутатите да отидат в избирателните си райони и да разберат настроенията на съпартийците си по места?
Не, ББ трябваше много ясно да разбере, че ДП вече е шеф, че да си овика депутатите да отидат в избирателните си райони.

# 7 371
  • Другата България
На мен ми е интересно какъв отговор очаквате на този въпрос. Ако мислите, че някой гласувал за ГЕРБ ще каже, че на следващите избори ще гласува за ППДБ, защото е разочарован, доста ще почакате.

О, не. Не ме интересува кой за кого ще гласува. Прави ми само впечатление, че когато ППДБ направиха сглобка, техните поддръжници тук изразиха разочарованието си. А сега, от тези на ГЕРБ има само мълчание. Затова и питам - какво мислят, одобряват или не.

П.п. В България има сигурно над 50 партии и коалиции, не са само ГЕРБ и ППДБ. Та, избор има достатъчен.

Не разбрах с какво му пречи Киселова. Това с празника на сливата, марулята и спортните състезания е несериозно. Не е повод за смяна.

Първи избор на служебен МП.
ГЕРБ и НН работят заедно откакто го има това правителство, това, че този съюз не е официализиран няма никакво значение, всеки адекватен човек, следящ политическите процеси е наясно, че нищо /абсолютно нищо/ не се случва без одобрението на ДП, както и без тяхната подкрепа /на НН/ в пленарна зала. Гроздето е кисело, и лично аз изобщо не съм се замисляла, или очаквала някаква критика или пък /анатема!/ разочарование от електората на ГЕРБ. Никак не е лесно да си зависим, независимо от повода и причините, а когато си такъв, свикваш да мълчиш и да се подчиняваш. И това е практика не от вчера и днес, не само на ГЕРБ.

Иначе за Киселова да, целта за мен е новия председател да е или от ГЕРБ, или от НН /когато официално се прегърнат, именно заради първи избор за служебен МП. Който после лесно става редовен.

Следващото нещо, което мисля, че ще се случи е ИТН да напуснат правителството. Доброволно или доброзорлем - ще видим.

# 7 372
Президент, премиер и председател на НС могат да се отказват от НСО🙄...А председателя на парламентарна група тогава трябва изобщо да няма такава охрана...Боже,боже, не Европа,света ще ни се смее на глупостта...Не знам, то да се отказваме и от президент,премиер...няма нужда...Държава на Анархията България...Единствена и неповторима...
https://www.dnevnik.bg/politika/2025/10/16/4841346_dps_predlaga_ … chobox=1760613489

# 7 373
Ако не бяхме всички ние заложници на сглобката, дето в момента “я няма”, щях с кеф и пуканки да гледам калната борба между дп и радев.

# 7 374
  • София
С 40% по-лек е боклукът от Люлин и Красно село, след като се смени фирмата. Смятайте какъв обир е и това години наред

# 7 375
С 40% по-лек е боклукът от Люлин и Красно село, след като се смени фирмата. Смятайте какъв обир е и това години наред
Плюс това трябва да прибавим и сто процентното увеличение на исканите средства от фирмата и става не обир, ами грабеж и съсипване направо.

# 7 376
  • Разпиляна във въображението
Ако не бяхме всички ние заложници на сглобката, дето в момента “я няма”, щях с кеф и пуканки да гледам калната борба между дп и радев.

Без разместване на играчите няма да се получи нищо и ще си бъдем така. Затова гледай с кеф и пуканки. Ще оглозгат президенската фигура до 0 от яд и безпомощност. Повече се притеснявам да не вземе някой да му хрумне да свика ВНС.

# 7 377
Не бива да допускаме ВНС с тия нефелни партии и огромен процент негласуващи.

Двама души си разиграват държавата като бащиния. Единия блокира НС и МС, за да си проверява актива, другия пълни деловодството на НС с безумни закони. При бедствието в Елените има 4 души загинали и нито един арестуван, има само акт срещу неизвестен извършител. В същото време един кмет стои в ареста с единственото доказателство Пламенка каза. Пълен блокаж на правосъдната система, за да оставят деветото джудже главен прокурор, а той пък с едни имоти и заплати, коли от разни фирми.
Това какво е? Овчедушие. Нашето.

# 7 378
  • Другата България
Сигурна съм, че си наясно, че “блокирането на НС“ не е заради “проверка на актива“. Blush

# 7 379
  • София
Като психо трилър е ситуацията. Чак не ми се гледа и чете.

Общи условия

Активация на акаунт