Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 405 399
  • 13 964
  •   49
Отговори
# 13 575
  • До хладилника, който обичам
Браво на Ботевград. Севлиево се отказа, Ботевград забрани, още 1-2 града от предвидените ако се опълчат, ще се разклати подпорката за омразата.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 18:09 от Бу

# 13 576
Някой гледа ли заседанието на бюджетната комисия? При мен върви без звук и засега изглежда без ексцесии.

Къде го гледаш? На мен ми излезе във ФБ, пуснах да го слушам и ми изчезна. И сега не мога да го намеря

# 13 577
# 13 578
  • софия
Звук и картина - https://www.parliament.bg/bg/video

# 13 579
  • София
В сайта на Дневник гледам винаги, не знам защо. 😃
Пиковци вече съобщиха, че кметът на Ботевград е човек на Радев. 😂

# 13 580
Сега остава да кажеш кой е този район ,че да отидем да видим постиженията и най вече кмета на този район от коя партия е
В замяна ти предлагам екскурзия по подлезите около НДК и бул. България.
Последната години ги обезопасиха като боядисаха опасните участъци с червена боя1.
Няма да кажа в кой район е по-обясними причини, но промяната се вижда навсякъде. А подлезите на НДК не са зле от вчера и цялостна промяна ще струва пари. Не става всичко с размах на магическа пръчка, все пак.

Да не ти цитирам целият чаршаф, Sviken, прочети за вчерашният брифинг на общинската фирма, която чисти "Красно село" и ще разбереш защо при вас е добре, а при нас е бедствие. Никаква борба с мафията не оправдава двегодишно бездействие и оплескани обществени поръчки.
Ама стига толкова за моята локална драма, ясно е, че на чужд гръб и 100 тояги са малко.
Какво двегодишно бездействие като за проблемът се работи от доста отдавна и както знаеш се използват всякакви методи, извън ръцете на Терзиев, да не бъде разрешен. Какви мерки искаш да е предприел Терзиев срещу опожаряването на камиони или отказ от КЗК да допусне други фирми като конкуренция?

И не виждам какво означава 'на чужд гръб'. Първо, живеем в един и същи град. Второ и аз ще съм един от директно засегнатите в следващите месеци. Всеки с избора си. Ако ти искаш да бъдеш рекетирана и да плащаш двойно, бъди, но най-справедливото е това да не се взема от моите данъци, защото аз нямам подобони инклинации. Нали вашият кмет се отцепи и сега от Ново Начало? Гласувайте си, решете, че ще плащате повече, изпратете писмото до кмета и проблемът ви със сигурност би бил разрешен за седмица

когато пък при теб са правили тръбите при другите са правили детски площадки и градинки.  сега е обратното.
не бих си представил навсякъде да се прави едно и също.

Не виждам да е обратното, защото наскоро даже сменяха тръби в моя квартал. Да не говорим, че не понмя положението извън моя район да е било много по-различно. Дори богатите райони като Младост и Лозенец бяха трагедия като минавах оттам, а го правех често.

# 13 581
  • софия
Кметове не разрешават Нена Омразата, но будните млади гербаджии нямат колебание:
Цитат
Младежката структура на ГЕРБ в Стара Загора излиза днес на "мирно събитие в подкрепа на проевроепейския път на страната, приемането на еврото и политическата стабилност". По същество това е подкрепа за т.нар. контрапротест, организиран от ДПС - Ново начало с лидер Делян Пеевски. Събитието на Пеевски е обявено за 18.00 ч. в други градове. В същия час започва и събитието ГЕРБ в Стара Загора.
https://clubz.bg/168783?brid=FgEHGXBPmlcvc7np0mV_iw

# 13 582
Сега остава да кажеш кой е този район ,че да отидем да видим постиженията и най вече кмета на този район от коя партия е
Последната години ги обезопасиха като боядисаха опасните участъци с червена боя1.
Няма да кажа в кой район е по-обясними причини, но промяната се вижда навсякъде. А подлезите на НДК не са зле от вчера и цялостна промяна ще струва пари. Не става всичко с размах на магическа пръчка, все пак.

По обяснима причина че нещо лъготиш аз не виждам.
Виждам промяна навсякъде ама към по-лошо

# 13 583
  • София
Няма как трупащият се боклук да чака Терзиев да се натутка с бавната промяна на София, така че да я направи като Амстердам. Добре, че е студено, че иначе досега да са плъпнали зарази всякакви.
Някои проблеми изискват спешни решения, а не само лозунги, за съжаление.

# 13 584
Терзиев е провалът на ПП-ДБ. Даже Радев не беше толкова голям провал, защото все пак не беше издигнат от тях. Но този алчен, арогантен и некадърен партизански внук е. И го казвам като човек, традиционен техен избирател.
 Кога му почерня онова отзад, кога стана архитект, градоустроител

# 13 585
"Нова наредба за салоните за красота: Бележка от личния лекар и тест за алергии преди боядисване"
https://www.actualno.com/society/nova-naredba-za-salonite-za-kra … news_2529898.html
 Попадна ми..

# 13 586
По обяснима причина че нещо лъготиш аз не виждам.
Виждам промяна навсякъде ама към по-лошо
Да, определено някой със сигурност лъже. Но предвид гербаджийските ти коментари по отношение на протеста е малко трудно човек да каже, че не си крайно пристрастен и че не развяваш стандартните гербаджийски опорки, които са крайно изтъркани.
Няма как трупащият се боклук да чака Терзиев да се натутка с бавната промяна на София, така че да я направи като Амстердам. Добре, че е студено, че иначе досега да са плъпнали зарази всякакви.
Някои проблеми изискват спешни решения, а не само лозунги, за съжаление.
Добре, сподели решението тогава.

# 13 587
  • София
Цитат
Добре, сподели решението тогава.
Не съм кмет, нито съм забъркала тази каша, но като нямаш капацитет за сметосъбиране, спешно сключваш договор с някой, който има. Боклукът не е поредният ремонт, че да караш хората да чакат. Започват миризми, плъхове, кучета и котки разнасят отпадъци навсякъде. Още помня боклучената криза по времето на Тройната коалиция и беше кошмар, но се оказва, че тогава бързичко се справиха, а сега Терзиев тупа топката само.
Същото ще стане и с първия сняг, нямат снегорини, доколкото разбирам, и не знам какво точно чака, да блокира целият град ли?
Нали сме съгласни, че в 20 век не става така?
Това не са ремонти, не са паркинги, тези проблеми не могат да чакат и да четем само PR постове във фейсбук за звезди Мишлен и "не на мафията!" В един момент на хората им е все едно мафия ли или кой ще им събере боклука, важното е да е чисто, въпрос на елементарни житейски условия.
А и представям си някой кмет от друга партия да ни беше насадил така - нямаше да сте и наполовина толкова разбиращи и опрощаващи.

# 13 588
  • София
А, готова ли си да плащаш 50% повече данък, за да се подпише договор с фирмата за боклук? Thinking
Щото на другите фирми случайно им изгоряха камионите 2 седмици преди крайния срок за кандидатстване.

# 13 589
Не съм кмет, нито съм забъркала тази каша, но като нямаш капацитет за сметосъбиране, спешно сключваш договор с някой, който има. Боклукът не е поредният ремонт, че да караш хората да чакат. Започват миризми, плъхове, кучета и котки разнасят отпадъци навсякъде. Още помня боклучената криза по времето на Тройната коалиция и беше кошмар, но се оказва, че тогава бързичко се справиха, а сега Терзиев тупа топката само.
Същото ще стане и с първия сняг, нямат снегорини, доколкото разбирам, и не знам какво точно чака, да блокира целият град ли?
Нали сме съгласни, че в 20 век не става така?
Това не са ремонти, не са паркинги, тези проблеми не могат да чакат и да четем само PR постове във фейсбук за звезди Мишлен и "не на мафията!" В един момент на хората им е все едно мафия ли или кой ще им събере боклука, важното е да е чисто, въпрос на елементарни житейски условия.
Тоест решението ти е да приеме офертата на мафията, всички да плащаме двойно и в бъдеще - пак така? Страхотно решение, ама аз лично не съм съгласен.

Общи условия

Активация на акаунт