Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 416 342
  • 14 529
  •   25
Отговори
# 13 695
Те дано готвят радев. Само да не се окаже, че имат още някой неподозиран в ръкава, че радев още не могат да го задействат.

Макар че казал той самият, че ще излезе с политически проект, когато най-малко го очакваме...

# 13 696
Това е проблема и на поколение з, че не знаят какво е било.

Това им е предимството всъщностSimple Smile, защото им дава надежда и енергия. Ние, дето това го играем 30 години, все по площадите и все същите ни управляват, сме обезверени и уморени, а така революции не се правят.
Аз продължавам да съм по площадите де, не се отказвам, ама нямам оптимизъм, че ще променя нещата, просто не искам да си мислят, че сме се предали, не ги виждаме и всичко им е позволено. Както казва баба Вихронрав, "ни съм умрела" Joy
На това мнение съм и аз. Особено що се отнася до това, че е първото поколение расло извън комунизъм и.."травмите" от него.

# 13 697
От тези протести научих,че Нена Еврото и Нена Омразата са един и същ човек.Grinning

# 13 698
  • софия
От тези протести научих,че Нена Еврото и Нена Омразата са един и същ човек.Grinning
Три приятелки са - и Нена О'мразата. Интернешънъл френдс компания.

# 13 699

Това им е предимството всъщностSimple Smile, защото им дава надежда и енергия. Ние, дето това го играем 30 години, все по площадите и все същите ни управляват, сме обезверени и уморени, а така революции не се правят.
Аз продължавам да съм по площадите де, не се отказвам, ама нямам оптимизъм, че ще променя нещата, просто не искам да си мислят, че сме се предали, не ги виждаме и всичко им е позволено. Както казва баба Вихронрав, "ни съм умрела" Joy
На това мнение съм и аз. Особено що се отнася до това, че е първото поколение расло извън комунизъм и.."травмите" от него.
Защо в кавички думата "травми"?

# 13 700
Да, енергията и идеализма им са предимство. Но са много лесно манипулируеми чрез социалните мрежи и поради скапаното образование. Мисля че номера с месията отново ще мине, ако е правилно подбран.

# 13 701

Защо в кавички думата "травми"?
Защото го използвам в преносен смисъл Wink

# 13 702
Това за "месията" е тъп лъжа на пропагандата. Българите винаги са искали лидер,който просто да си свърши работата,а не да месианства.

Ама то всички българи бяхме травмирани от соца,включително и Тодор Живков,който на последния конгрес през 1987г. от трибуната почна да заеква. Заекването си е чистак-бърсак симптом на травмираност. Беше се притеснил яко какво ще стане с него,след падането на комунистическия режим,което се очакваше да стане всеки момент по нареждане от Кремъл...

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 08:06 от deaf

# 13 703
  • софия
Годините и личният ми професионален опит са доста и за съжаление, нямам надежда за нещо различно или ново. Случи се да работя с юпитата на царю, чужбинците на мони-Брад Пит, с пп-ейци в различна комбинация - когато бяха при герб, когато не бяха при герб. Видяхме и какви станаха студентите от протестите в зората на т. нар. демокрация в България - кошлуков, слави, дилов-син. Това, което има при всички - самочувствието, което имат от доброто образование (това е чудесно, не може еднокнижници да управляват, не трябва простаци и тарикати да началстват професионалистите, разумните и мислещите) и нежеланието да спазват нормативните и обективни практически дадености. Всички са с арогантността, че експертите са техен враг, не желаят да правят и слушат дългосрочни и практически предвиждания до какво ще доведат техните "иновативни" идеи. В повечето случаи проблемите са задълбочават и стават по-големи - пример е "реформата" на монито в ДА. Всички се блазнят и ползват властта в малка или голяма степен, и почти всички се държат безкрайно неуважително с администрацията. Искат всичко сега и веднага, а всяка промяна е маратон, който може да започне със спринт, но не може да продължи като такъв. Единственият, който не си е позволявал това, е Пеканов и в някаква степен Николай Василев. И колкото и да ми е трудно да призная - баланс между идеи за промяна и професионален подход за реализирането им единствено е имало при някои хора, които боеко е назначавал.
Което не означава, че съм съгласна с готвения нов месия или с тиквената свинщина, но и не виждам алтернатива. Както и че ще спра да ходя да гласувам.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 08:55 от zvаnchе

# 13 704
Това за "месията" е тъп лъжа на пропагандата. Българите винаги са искали лидер,който просто да си свърши работата,а не да месианства.
Не само българите, лидерите са необходими, дават визия и посока, ама лидери.

# 13 705
Във фейса се върти снимка със социалния министър Гуцанов,който носи на ръката си часовник за 20 000лв.! Но същият тоя вика,че държавата нямала пари...

# 13 706
  • Beyond the stars
Мисля че номера с месията отново ще мине, ако е правилно подбран.

Според мен те нямат идоли, трудно ще ги прилъжат, както подхлъзнаха милениълите със Слави и ИТН. Та и анализатори, и социолози и всиките "говорещи глави" не знаят какво да ги правят, до сега ги нямаше, сега се появиха и то с гръм и трясък и не искат никого.
И не ги е страх.
Та на мен лично ми е интересно.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 12:04 от Moderator3

# 13 707
Същия тоя с часовник за 20 000 лв. всеки ден тръби по медиите, че бюджетът бил социален без нищо социално в него.
Същия тоя с часовник за 20 000 лв. хвърля хората с увреждания да бъдат разследвани от НОИ 5 год. назад, затова че получават около 400 лв. за асистент или други жалки суми.
Каква пропаст! Няма да подчертавам разликата между 20 000 лв и 400 лв.
ПП Вече се провали новия бюджет на ГЕРБ- НН. Кметовете по места отказвали да закриват незаетите бройки за чиновници. Няма да се осъществи редуцирането на 5000 щата. И пенсионерите няма да освободят, вероятно. Най- много да си отиде някоя чистачка.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 08:27 от DNT177

# 13 708
  • софия
В България като "месия" се приема всеки нов, който се надяват да им даде. Да им даде работа, да им даде спокойствие, да им даде пари, да им даде. Докато не приемат и разберат, че имаш това, за което си работил, че промените започват от личното усилие и пример, дори и съвсем малки, ще бъде така. Всеки нов и различен ще е "месия".

# 13 709
Тук всеки,  който обещава, че ще ни оправи се приема за месия. Лесничко, бързичко и най-най-вече без усилия от наша страна.
Ей туй последното ако са разбрали генерация З, че е невъзможно, ще са напред със светлинни години от родителите си и бабитеми дядовците си.

Общи условия

Активация на акаунт