Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 623 083
  • 21 804
  •   14
Отговори
# 18 855
  • София
Аз чакам с нетърпение дебатите. И дали някой ще му зададе най-важния въпрос: КАК точно ще бори мафията?

# 18 856
Радев нямало да вземе от Възраждане? Основно от там ще взима. И от БСП, даже и от ГЕРБ. Само това му е хубавото.
Няма нужда да взима от тези. Той си има достатъчно електорат сред негласуващите и разочарованите от останалите.

# 18 857
  • Другата България
Аз чакам с нетърпение дебатите. И дали някой ще му зададе най-важния въпрос: КАК точно ще бори мафията?
Орташки. Blush

# 18 858

С бели птици…така де, гълъби, и куршуми.

# 18 859
  • София
Аз лично си умирам от кеф. Тази прердизборна кампания ще е много, много гореща. А темата тук постоянно ще гори от постове. Потривам ръце, зареждам пуканките и очаквам големия сеир с нетърпение PopcornPopcornPopcorn
Време беше нещо да се случи, за да се разбутат малко нещата.

# 18 860
Радев нямало да вземе от Възраждане? Основно от там ще взима. И от БСП, даже и от ГЕРБ. Само това му е хубавото.
И от ПП-ДБ ще вземе даже, колкото и да не ви се вярва/иска. Grinning

# 18 861
Няма нужда да взима от тези. Той си има достатъчно електорат сред негласуващите и разочарованите от останалите.
На кого не е нужно? На мен ми е нужно. Разни Зафировци, копейки, чалгари, пирамиди…ако може да ми се спестят, ще съм благодарна.

От ПП-ДБ няма да вземе, колкото и да ви се иска.

Малко шизофренно почва РР в партийния живот. Хем говори за шарлатани, хем разни Барековци бабуват, че той, заедно с ПП-ДБ щял да бори корупцията. Последно? Или да ги прикотка, пък са продължи линията на крадене на ББ и ДП?! Е, дано ПП-ДБ не се вкарат в поредния капан на задкулисието.

# 18 862
Мирчев:
Непрекъснато ще ни питат: „Ще преговаряте ли с Радев, след като слиза на терена?“ Нека кажа ясно:
Стотици хиляди българи излязоха по площадите, за да заявят волята си за скъсване със завладяната държава и с модела „Пеевски–Борисов“, за честни избори и за силна България в силна Европа. Ние сме там — на този терен — от самото начало и не сме мърдали от него, дори когато сме плащали цена.
Днес за нас задачата е ясна: освобождаване на институциите и твърдо позициониране в сърцевината на ЕС — със силно участие на България в ЕС и НАТО. България няма да се крие под масата, нито ще чака къде ще я сложат на салфетката „великите сили“. Затова разговорите с нас се определят от два ключови репера: срещу модела „Пеевски–Борисов“ и плътно с Европа.
Европа — по-бърза и конкурентна, по-малко бюрократична, с усилени отбранителни възможности и сигурни енергийни ресурси. Европа, която не чака, а действа — с единен и силен отговор срещу прекрояването на граници и налагането на решения от позиция на силата. Ние защитаваме европейски политики в областта на сигурността и отбраната, които гарантират суверенитета на ЕС и на неговите членове.
От нас може да се очаква това. Ние сме предвидими: без отклонения, без компромиси с националния интерес и геополитическите позиции, с антикорупционна и икономическа програма като гръбнак на европейското бъдеще на страната. Който иска управление с тази перспектива, ще трябва да се съобрази с тези репери — и да се позиционира спрямо тях. Това се отнася и за заявката на Радев и неговия политически проект. Нашата коалиция не предлага нито лесни, нито популистки решения, нито бяга от отговорност, използвайки идеята за прякото допитване до хората. Реформите изискват политическа воля и поемане на отговорност.
Който иска гаранции за управление, което освобождава страната от модела „Пеевски–Борисов“, прави България силна и конкурентна, с балансиран бюджет и държавни разходи до 40% от БВП, без вдигане на данъци —  нека ни подкрепи на изборите и да гарантира нашето достойно място в Европа.
Силата на нашия дневен ред зависи от всеки един глас. Ние гарантираме: Силна България в силна Европа!

# 18 863
Орташки. Blush
хахах, мда...

Иначе от ППДБ можеше да краде по време на ала-балата..

# 18 864
  • Другата България
Разбира се, че ще дръпне и гласове от ППДБ, на разочарования техен електорат.
След сглобката загубиха доста от него, това са сигурни гласове за Радев.

# 18 865
  • София
Мирчев:
Скрит текст:
Непрекъснато ще ни питат: „Ще преговаряте ли с Радев, след като слиза на терена?“ Нека кажа ясно:
Стотици хиляди българи излязоха по площадите, за да заявят волята си за скъсване със завладяната държава и с модела „Пеевски–Борисов“, за честни избори и за силна България в силна Европа. Ние сме там — на този терен — от самото начало и не сме мърдали от него, дори когато сме плащали цена.
Днес за нас задачата е ясна: освобождаване на институциите и твърдо позициониране в сърцевината на ЕС — със силно участие на България в ЕС и НАТО. България няма да се крие под масата, нито ще чака къде ще я сложат на салфетката „великите сили“. Затова разговорите с нас се определят от два ключови репера: срещу модела „Пеевски–Борисов“ и плътно с Европа.
Европа — по-бърза и конкурентна, по-малко бюрократична, с усилени отбранителни възможности и сигурни енергийни ресурси. Европа, която не чака, а действа — с единен и силен отговор срещу прекрояването на граници и налагането на решения от позиция на силата. Ние защитаваме европейски политики в областта на сигурността и отбраната, които гарантират суверенитета на ЕС и на неговите членове.
От нас може да се очаква това. Ние сме предвидими: без отклонения, без компромиси с националния интерес и геополитическите позиции, с антикорупционна и икономическа програма като гръбнак на европейското бъдеще на страната. Който иска управление с тази перспектива, ще трябва да се съобрази с тези репери — и да се позиционира спрямо тях. Това се отнася и за заявката на Радев и неговия политически проект. Нашата коалиция не предлага нито лесни, нито популистки решения, нито бяга от отговорност, използвайки идеята за прякото допитване до хората. Реформите изискват политическа воля и поемане на отговорност.
Който иска гаранции за управление, което освобождава страната от модела „Пеевски–Борисов“, прави България силна и конкурентна, с балансиран бюджет и държавни разходи до 40% от БВП, без вдигане на данъци —  нека ни подкрепи на изборите и да гарантира нашето достойно място в Европа.
Силата на нашия дневен ред зависи от всеки един глас. Ние гарантираме: Силна България в силна Европа!

Този пък Мирчев JoyJoyJoyJoy

# 18 866
Според Възраждане Радев се е разбрал с ППДБ.
Гюрев:
Разбирам еуфорията покрай влизането на Радев на политическия терен. Но след нея трябва да дойде и отрезвяването. И премислянето на нещата.
Спомнете си за три имена:
Симеон Сакскобургготски
Бойко Борисов
Слави Трифонов
Сегашната ситуация много прилича на тяхното появяване на политическия терен. Те също бяха спасители и надежда за нещо съвсем ново.
На следващ етап. Въпреки очакванията на голяма част от бъдещите избиратели на Радев той да управлява с Възраждане след изборите, вече бившия президент се е разбрал с ППДБ и ще направи коалиция с тях след изборите.
Нека видим и на какви лица ще заложи Радев и дали сред тях няма да попаднат редица политически шарлатани, чиято единствена цел на пребиваване в политиката е лично облагодетелстване, чрез прикрепване към новите силни на деня. Вече виждам такива лица, които се пребоядисаха за един час.
Предстои интересна кампания, в която политическият терен до голяма степен ще бъде разчистен, а Възраждане въпреки нечии прогнози ще увеличи своя резултат. И то основно благодарение на последователността си.

# 18 867
Тоя верно хвърли оставка.
Няма такъв образ. Joy
Не вярвах, че ще се изложи толкова, но ето че можело.

# 18 868
Студентите го зареждали, интересно! Но те не знаят за тази своя роля.  Предстояла му "битката за отечеството". Само оставаше да вдигне юмрука:)
Госпожа Радева е много фалшива на тази снимка, но тя си е такава по принцип.
Отдавна РР е събрал край себе си различни отломки. Но ще има и още, сигурна съм.

# 18 869
Радев ще открие, че и без Пеевски ще продължи да има корупция. Не мисля, че го разбира.

Общи условия

Активация на акаунт