Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 613 663
  • 21 387
  •   33
Отговори
# 19 080
За добро или лошо РР се намества в Парламента, според мен е за добро.
Иначе още две години може да не се направи редовно правителство от досегашните партии.
Вулгарният език ще намалее.

# 19 081
Нямам намерение да взимам дейно участие в темата, до изборите има много време. Мисля си само едно - Радев е много внимателен по отношение на политиката, премисля нещата и не се хвърля някъде необмислено. Според мен излизането му на терен не е само лично негово решение. То е наложено отвън и гони някакви цели. Спомням си, че унгарския външен министър дойде у нас, говори с Радев и си отиде, без да обърне внимание на никой друг. След това правителството падна. В същото време точно сега в Румъния има силни протести срещу политиката на правителството, и там нещо се готви. Както е било в последните над 100 г политиката ни не се решава тук, у нас, а някъде навън. Решили са да ни пришият някъде и Радев е подходящ за тази политика, ще го направят без значение кой какво драска из социалните мрежи. Все пак от правителството ще зависят доста неща във вътрешен план и намирам Радев за по-добър вариант от блатото досега. Дано не ме опровергае. Така или иначе нямаме много опции. Дано се намерят повече читави хора около него, защото от тях ще зависи повече как ще се отрази промяната на властта върху нашето битие. Очаквам да бъде саботиран мощно, но предполагам, че и тези около него го очакват.

# 19 082
Добрутру.
Естествено, че целта е да ни пришият някъде. И като пришити, Радев едва ли ще има особени възможности да прави каквото и да е, без позволение от шивачите. Още един повод да се съмняваме в добрите му намерения.

# 19 083
  • Буркина Фасо
май няма политик, за  който да не се казва, че е "наложен"  отвън. 

# 19 084
  • софия
И асп се приши към пРезидента.
Момчето все така мълчи.

# 19 085
  • София
Няма да ни пришиват никъде, Радев си е европеец, евроатлантик, а ние вече сме напълно интегрирани в ЕС. Това, което се очаква е да стопли отношенията със САЩ и да ни направи видими на картата за Тръмп. Защото в момента сме сянка на Урсула и Кая и не ни броят за нищо, нямаме даже посланик, което е прецедент след вдигането на желязната завеса.
Другото очаквано е да се отстояват малко повече националните ни интереси, а не да пеем в хор с Брюксел и да ни загробват със заеми за Украйна, да ни набълбукват с мигранти, да затваряме енергийни мощности и т.н.
Резки движения точно от Радев не се очакват и въобще не трябва да се четат глупостите как ще ни води към БРИКС и т.н. Отношенията с Русия може да се нормализират и сега, нещо в стил Бабиш и Орбан. Хората това искат общо взето, поне мнозинството в реала.

# 19 086
  • София
Погнусена съм от Радев. Уж напуска, но прзидентството в лицето на Йотова и всички, които я вкараха в политиката, са си с него. Тя е толкова негов човек, колкото е Рая на Делян. Във всеки един  смисъл.

# 19 087
Едно от най-негативните проявления на радевата кандидатура е, че сега Слави Василев ще изскача отвсякъде, а е толкова неприятен и манипулативен, че не мога да го трая почти колкото баща и дъщеря Райчеви Angry

Добре че има алтернативни анализатори в ютуб и социалните мрежи, че по казионните радиа и телевизии "информационната" среда по принцип е някаква много рядка гнус, а сега покрай изборите съвсем.

# 19 088
Радев е национален предател, руски слуга. И не го крие отдавна. Евроатлантик?
Пеевски е по-голям евроатлантик от него.
И да, н България отдавна всичкж се върти около митрофанова и путин, прекалено сме близко...

https://dnes.dir.bg/svyat/forin-polisi-vlizaneto-na-balgariya-v- … neuspeh-za-moskva

След години на непрекъснати усилия да попречи на София да се присъедини към еврозоната, Москва не успя да предотврати решението, което затвърждава по-дълбоко и необратимо мястото на България в европейския проект. Смяната на валутата не само разкри ограниченията на хибридните тактики на Русия, но и намали оставащото ѝ влияние в страната.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 11:11 от stefi2005

# 19 089
Интегрирани сме, да, за наш късмет.
Нищо хубаво не виждам от възможността уж евроатлантик да ни прави видими за Тръмп.
Политиката на Тръмп и на САЩ в момента вреди на ЕС, така че изобщо не примирам от радост от възможността да стоплям отношения с онези отвъд океана. Даже напротив.

Аз нямам притеснения, че някой може да ни извади от ЕС/НАТО/ЕЗ. Пълна глупост е това.
Но политици като Радев могат да ни поставят точно в компанията на Орбан, Вучич и сие - хем с Европа, но не баш. Като гледам какво се случва в Унгария, не ми е ок този вариант. Празни призказки от типа на "националния интерес" са кухи и популистки. Кой е този национален интерес? Как Радев ще го гони и защитава? Тръпна в очакване да разбера.

# 19 090
Имаме нужда от съюзници, разбира се. Повтарям го това постоянно, на фона на разни приказки как не трябвало да сме зависими от никой. Празни приказни. Само че САЩ конкретно не са никак благонадежден съюзник, а точно обратното.

# 19 091
Едно от най-негативните проявления на радевата кандидатура е, че сега Слави Василев ще изскача отвсякъде, а е толкова неприятен и манипулативен, че не мога да го трая почти колкото баща и дъщеря Райчеви Angry

Добре че има алтернативни анализатори в ютуб и социалните мрежи, че по казионните радиа и телевизии "информационната" среда по принцип е някаква много рядка гнус, а сега покрай изборите съвсем.
Райчева е приятна поне за слушане, а Василев е...с извинение като цирей пред пръсване.

От Радев, дори и премиер, очаквам едно голямо НИЩО- в най-добрия случай. И няма нищо с русофилския му профил, а с шапкарския..
Вече беше такъв през Гълъб Донев...
Поне няма накъде много да навреди..

# 19 092
"националния интерес" е оксиморон. Любимия ви Орбан е слуга на Путин. Тръмп слогува на крипто и технологичните гиганти. Човека който най-много говори за независима България, Костя, редовно ходи в Русия и руското посолство. Хайде малко осъзнаване да има тук.

# 19 093
Национален интерес, ама на друга нация, не на българската гони Радев. С издигнатите руски знамена по протестите против еврото, с пътувания до москва, с крим е руски и с много други гнусни прояви.
Как не се намери някой истински родолюбец да защитава интересите на България, а не тези на русия?
А орбанчо скоро ще е аут, унгарците са бесни и скоро ще се освободят от това бреме, спиращо развитието и благополучието им от години. В каква кочина превърна Унгария Орбан, скъпа кочина.

# 19 094
Мама Нана, да точно като пишете го подкрепяте руския фашизъм. По твоите публикации на мен, а не само на мен ми става  кристално ясно какво казваш
Скрит текст:
Скрит текст:
Русия е агресора и точка. Не сме ли с Украйна, ни чака същото. Едва ли някой иска да воюваме.
Направи декларация, заклейми Русия за вечни времена, може да се почувстваш по - добре.
Решили сме всичките си вътрешни проблеми и тръгнахме да оправяме света, трагикомично е.
Трагикомични сте вие, които подкрепяте руския фашизъм и агресия, руския глад за чужда земя, все не и стига земята на тази Русия!
Ето, героят ви идва на бял кон, тичайте след него, тъкмо ще ви видим колко сте
И как точно го подкрепяме. Не пишем всеки ден по 100 пъти, че Путин е агресор. А може би трябва да пишем, че САЩ е колониална, а не демократична държава, управлявана от диктатор, за вас казаното няма значение, не се ангажирате с нищо освен да ръсите приказки на килограм.
Къде са вашите герои било на коне, магарета, ферарита, пешком ....

Скрит текст:
Стига с този Крим, руски е бил и руски е сега, който иска да не е, да ходи да го отвоюва.
Това е твоята гледна точка и имаш пълното и неотменно право на нея.
Република България, обаче, има друга.
Това е реалността засега, утре може да бъде друга, може да остане и същата и колкото да се иска на някои не зависи от нас. Желанията са съвсем друго нещо.

От нас в този живот зависи единствено да действаме в посока на това което ни се иска. Пък каквото стане. Това е.

Скрит текст:
Много ясно обаче си личи на кой какво му се иска, независимо че се крие зад някакви приказки за реалност, или както е модерно сега да му викаме  - Realpolitiк-ата, зад която крием пристрастията си към разни откачени дементни диктатори.

Така че за пореден път ще се преброим по признак какво ни се иска. Толкоз, ни повече ни по-малко. Радев няма как нито да вземе пълно мнозинство, нито да ни тласне натам, накъдето ви/им/му се иска. Аз даже смятам, че няма и да опита.
Искайте, действайте, борете се, както прецените за правилно, никой не ви пречи. Просто не правете едно и също всеки път и да очаквате различен резултат.
Радвам се, че ме разбираш, чакам ГДБОП да ми почука на вратата.

Общи условия

Активация на акаунт