Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 610 532
  • 21 245
  •   26
Отговори
# 19 365
Радев ще изяде от гласовете на ПП в частта, в която хора са гласували за тях, но като по-малкото зло и против Герб, например. БСП загинаха и някои от техните гласове отиват за ПП, а и многократно беше набивано в главите, че ПП са към президента, което не е вярно, но пък сега работи срещу тях. Много интересно колко назад ще паднат.
А ако се коалират с Радев директно могат да закриват и да последват ИТН.
Аз съм такъв избирател. Не знам как реши, че Радев ще ми изяде гласа. Нула шанс.
И аз съм такъв избирател, но не съм бивш избирател на БСП. Дочети поне докрая. Има различен тип такива избиратели и по-левите ще си отидат при Радев. Няма как аз да отида при Радев.
Аз пък хич не съм бивш избирател на БСП. Това пък защо и как го реши? Дочетох.

Радев ще вземе от всички, но най - малко от ППДБ, според мен. Ама да му видим партията, че не знам като изкара наглия Гълъб Донев....

# 19 366
Радев е идеала за български мъж. Не съвремення с ланците, скъпите коли и многото жени подръка, а един по-старовремски такъв. Ясно е, че бабите ще гласуват за него. Все пак тук личността > думите >>>>>> действията.

# 19 367
  • София
Аз пък хич не съм бивш избирател на БСП. Това пък защо и как го реши? Дочетох.

Радев ще вземе от всички, но най - малко от ППДБ, според мен. Ама да му видим партията, че не знам като изкара наглия Гълъб Донев....
Нали точно обратното ти казвам. И аз не съм бивш избирател на БСП, но има бивши избиратели на БСП там. Не ние. Други потребители дадоха и примери. И да, вероятно няма да са толкова много, но и няма как да знаем колко са, защото истинските привърженици на ПП не са наистина много. Много сме десните избиратели без алтернатива, но има и много център-ляво, някои от тях ще минат към Радев.

# 19 368
Комарнитцки отново в десятката.
Скрит текст:

# 19 369
  • София
И аз мисля, че ще дръпне най-малко от ППДБ, които пък ще спечелят и от ентусиазма за промяна. Защото при n на брой избори се наблюдаваше абсолютна апатия от "всеки път едно и също" и много не си правеха труда да гласуват. И затова не разбирам защо в последните два дни темата се превърна в пик и фейсбука на блюдолизците на ГЕРБ - там обилно се плюе по Радев, късат се ризи за бъдещето на страната. 😃
Ето, казвам добра дума за ППДБ, съвсем културно се казаха крайъгълните камъни, остави се отворена вратата и оттам нататък, каквото избирателите кажат.

# 19 370
  • София
Михаил Миков и Иван Шишков в телевизионни участия заявиха готовност да са част от проекта на РР. За Антон Кутев и Слави Василев се потвърди, че вече са в него. Ваня Григорова също ли е към тях?
Чакам да видя Мая Манолова и Татяна Дончева къде ще се присламчат.

# 19 371
  • София
За Ваня Григорова е интересно, защото нейният създател е първи съветник на Радев. Иво Христов.

# 19 372
Като писахте, че РР е идеалът за мъж... на бабичките... вчера си мислех същото, но не съвсем бабичките. След ББ с неговата външност, снимките с пачките и той на леглото, речникът му, тонът и интонацията... (нищо лично към фенките му и техните предпочитания), нормално е хората(или повечето) да искат да гледат и слушат нещо по- различно, по- обрано, по- дисциплинирано. И визуално разликата е очебийна.

За присламчването към РР, някои партийки се "отлюспват" от БСП. Нормално е партийните номади да потърсят нов "подслон". Така съществуват, така са свикнали.

# 19 373
АВ даде хубаво изявление относно "слизането" на РР.

А забелязали ли сте, че спасителите ни са все гологлави. Grinning

# 19 374
  • София
Михаил Миков и Иван Шишков в телевизионни участия заявиха готовност да са част от проекта на РР. За Антон Кутев и Слави Василев се потвърди, че вече са в него. Ваня Григорова също ли е към тях?
Чакам да видя Мая Манолова и Татяна Дончева къде ще се присламчат.
Боже, Миков откъде изпълзя? Бях го забравила, че е съществувал и е бил някакъв фактор. Татяна Дончева е умна жена, но Мая... О, Боже мой... 😂

# 19 375
Не мога да си представя някой да харесва РР като мъж. Има изключителна физическа прилика с бай Тошо, която с годините само се засилва. А дори най-големите радетели на соца не вярвам да са имали физически аспирации към  него...

# 19 376
Не вярвай ти. Веско Маринов например е пълен с фенки.

# 19 377
Не мога да си представя някой да харесва РР като мъж. Има изключителна физическа прилика с бай Тошо, която с годините само се засилва. А дори най-големите радетели на соца не вярвам да са имали физически аспирации към  него...
И аз не мога да се представя припадането по ББ нито ранния, нито късния ББ,  ама има такива жени. Въпрос на вкус.

# 19 378
Всичко зависи от това кое е най-наболялата тема в момента за избирателите и как партиите ще се опаковат като кампания. Аз смея да твърдя, че ориентацията на България не е толкова наболяла тема в момента, защото от многио години сме в НАТО и ЕС. Тоест, има две тематики наболели -- корупция и стандарт на живот/икономика. ГЕРБ няма как да удари на тема корупция, шансът му е с икономика. ПП и РР ще имат антикорупционна заявка и вече може да се разграничат с икономическия подход -- примерно, РР да е по-социален, а ППДБ повече да наблегнат на стимулиране на бизнеса/иновациите, но и ППДБ са с доста лява социална политика напоследък. Разликата им е по остта геополитика, но аз хич не съм убедена, че в момента за мнозинството от хората това е много съществено.
ГЕРБ определено има някакви плюсове чисто икономически, които би могло да изкара, има и популистки решения към администрация и полиция. Показали са и опит и някакво приемливо усвояване на еврофондове и тн при все краденето и корупцията.  Но ББ е изцяло изяден от Пеевски и на хората това им е ясно. Част от полицейския и административния глас може също да отиде при Радев.
Пеевски си има твърд електорат, хората в Кърджали, например, наистина го харесват, колкото и да не ни се вярва. Сложил им осветление Simple Smile) Явно е ниска летвата и Доган САМО е крал без и една крушка да им сложи на хорицата.
РР ще вземе от Възраждане и от БСП гласове по евроскептичната ос и по антикорупционната ос, от ППДБ може да вземе по антикорупционната ос, от ГЕРБ може би би взел част от полиция/администрация. От ДБ ядрото, жълтопаветническото, нищо няма да вземе Радев, нищо, че от жълтите павета слиза Simple Smile)

# 19 379
  • Варна
Не като мъж /в сексуалния смисъл/, а като мъж /стабилност/.
Поне така разбрах  потребителката.
Като писахте, че РР е идеалът за мъж... на бабичките... вчера си мислех същото, но не съвсем бабичките. След ББ с неговата външност, снимките с пачките и той на леглото, речникът му, тонът и интонацията... (нищо лично към фенките му и техните предпочитания), нормално е хората(или повечето) да искат да гледат и слушат нещо по- различно, по- обрано, по- дисциплинирано. И визуално разликата е очебийна.
+ факта че 10 години е в политиката и не е разплута свиня.

Общи условия

Активация на акаунт