Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 615 871
  • 21 511
  •   19
Отговори
# 19 425
Асен като че ли втвърдява тона и поведението, докато Кирил беше по- хаотичен и непредсказуем. Може би ще очаква по- праволинейна позиция от ДБ, а не съюзяване(залитане) с кого да е в името на дадена кауза, както беше при Хр. Иванов. Това са само предположения.

# 19 426
Нещата в Правна комисия съвсем зазляха. Опитвам се днес да наваксам с нощната им работа и се хващам все повече за главата.
Нищо в този законопроект не е ясно. На първо място даже не се знае коя е работната група, изготвяла промените. Председателката на комисията не казва. Пълна мистерия кой какво е предложил. Няма финансиране, няма яснота какъв модел изобщо ще са тези скенери. Обсъждат се текстове на сляпо, без никой да е виждал въпросните устройства.

Както се казали и в предишни коментари, отпадат много от гаранциите за честност на вота и запазване на неговата тайна.
Понеже някой пита назад - ще се ползва кръгче, защото скенерът това разпознава. Ако е хиксче, ще брои невалидна бюлетина.

В комисия се задават резонни въпроси, дори от страна на Възраждане, но няма кой да отговори. Единственият словоохтлив е представителят на ЦИК, но той не е работил по текстовете и на много неща не може да отговори. Забелязвам също, че за доста от нещата казва, че няма как да станат - или в срок, или по принцип, и ми се вижда, че цялостно е против въвеждането.

Идетите на БСП и ИТН за прочистване на списъците са толкова малоумни, че чак изказванията на Възраждане ми се видяха логични. До там ме докараха.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 13:22 от Saturday

# 19 427
И все пак "мъртвите души" не трябва да се включват в списъците. Имаше някакъв виц за дядо, който питал комисията жена му дали гласува. Казали му, че гласува и той въздъхнал, че много иска да я види, когато дойде да гласува, защото тя отдавна била починала.

# 19 428
  • Разпиляна във въображението
Ако приемат тези глупости ще катастрофират при Йотова.

# 19 429
В момента просто кипи безсмислен труд. Томислав Дончев го каза преди няколко дни, няма време за законодателни промени, купуване и тестване на скенери. Ама нали идеята е да тупат топката, за да не се върнат машините. После пак ще кипи безсмислен труд за нови промени в ИК.

# 19 430
В момента просто кипи безсмислен труд. Томислав Дончев го каза преди няколко дни, няма време за законодателни промени, купуване и тестване на скенери. Ама нали идеята е да тупат топката, за да не се върнат машините. После пак ще кипи безсмислен труд за нови промени в ИК.
Какъв е проблема да пуснат машини и бюлетини, кой както иска така да гласува. При приключване на изборния ден СИК правят два протокола - един от хартиените и един, който машината изкарва. Последния сравняват с бележките от машината, да уточнят при разлика кое се взема под внимание.
Няма да ги мешат и по малко ще драскат. Както РИК вкарват 100, така ще вкарат и 200 протокола, голяма работа

# 19 431
  • софия
Ако приемат тези глупости ще катастрофират при Йотова.
И?
Ще го прегласуват. Само се губи още време. Кое вето е прието?

В момента правят това, което направиха на местните избори в София. Елиминират машините и по-лошо - съвсем омазват хартиеното гласуване, за да могат още по-спокойно да си гарантират резултатите, които искат.

# 19 432
Няма да имат време, ако искат да успеят на време.

То е ясно, че няма да мине. Ако минаваха щяхме да сме още само с машини.

# 19 433
Излиза ми в нета: "Смятам, че Румен Радев е потенциален партньор на ПП-ДБ, ако покаже, че наистина се бори със статуквото в България и твърдо гарантира европейския курс на България, а не да тръгваме в друга посока. Моят пример е ясен какво може да се случи с всеки, който се бори със статуквото. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев"

# 19 434
Ама разбира се, че РР е чуден партньор на ППДБ - където е текло, пак ще тече. Неадекватното им поведение има само едно логично обяснение: договорка с РР да не му се опъват и да не му спират пътя към премиерството.

По отношение на речта на Карни в Давос: доста изкривено представяне в предишен пост. Идеята на Карни беше, че малките и средните трябява да се обединяват срещу разбеснелите се силни, а не всеки да се окопава в собствената си крепост. Последното той нарича псевдосуверенитет. И то е близко до ума. Абсурдни са мечтите за някакъв суверенитет на България от типа, за който мечтаят националистите. Такъв суверенитет ще е от ден до пладне. Въпросът е кой ще ни глътне първи - Турция или Русия. А може и двете, всеки с по едно парче. Нашият шанс е единствено и само с ЕС. И да стискаме палци ЕС (в частност Германия, Франция, Италия и още няколко по-мощни държави) да сколасат с отбранителната система, преди гореспоменатите пишман-императори да рекат да направят решителната стъпка. В този смисъл "балансираната", т. е. чисто русофилска политическа линия на Радев е не просто неприятна, тя е абсолтно опасна и с опция за трагични последици за България - нещо като след последните две световни войни.

# 19 435
Жалка история на Тагарев по отношение на Йотова.

„Проблемът е в безпринципното отношение на Румен Радев, защото г-жа Йотова никога не е доказвала качества да бъде политик на това равнище. Тя беше пришита към Радев, тя не даде гласове в неговата кампания. Сега се оказа, че човек, за когото са гласували единици – ще стане президент на България.“, посочи Тагарев.

Все едно този се е доказал като нещо важно, за да го издигнат за президент.

# 19 436
Тагарев ми е силно неприятен. Стига ми, че е учил и завършил в Москва.

# 19 437
Miriel, не съм го слушала, но от това, което си написала, кое не е вярно ?
Аз освен букли и рокли от Йотова друго не съм видяла.

# 19 438
Добре, че беше Йотова зад РР, но естествено това не се вижда.
Тагарев да не е решил да се кандидатира за президент и в нейно лице да вижда сериозна конкуренция, с която ще му е трудно да се справи, та започва още от сега с плювките /стратегията на последните 5 години по отношение на изборите/.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 13:20 от Mama_Nana

# 19 439
С кое е прав Тагарев по отношение на Йотова? Тя има повече политически стаж и международен опит, отколкото него. Ще го разбие на дебат, защото той едно знае - военното и нищо друго. Отделно Радев и Йотова бяха екип и това си лечеше. Това, че не сте Я видели, не знам. Сега ще има повече изяви и се заслушайте.

Общи условия

Активация на акаунт