Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 594 125
  • 20 639
  •   17
Отговори
# 19 635
  • Разпиляна във въображението
5 СП могат да се препишат изцяло на Радев - негови министри. Да припомням ли колко бяха одобрявани първите? Че имаше предложения да останат редовни Simple Smile

Боташ за момента е голeмия проблем на радево правителство. Закриването на КПК от НС нанесе повече щети на бюджета, отколкото поне две години пълно неизползване на договора.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 11:38 от Miriel

# 19 636
Не позволяват и дума да се изрече за раздутия чиновнически щат. Те са светая светих. Дори тук, във форума, скачат веднага, ако се заговори за това.
А са проблем, не е проблем фризьорският салон, който си е вдигнал таксите и ще го санкционира НАП. Нещо много сбъркано има.
Наскоро имаше данни за работещите в полицията, не можели да пенсионират навършилите възраст защото нямали пари за 20+ заплати да платят при пенсионирането им. В нашето РУ на МВР също е пълно с пенсионери, хора с ТЕЛК, но вчера чета, че обявили 34 свободни места за полицаи.

# 19 637
За мен това показва, че определено има притеснени от постъпката на Радев, въпреки, че от месеци се говори за това.

Естствено, че има притеснени - поредният месия на бял кон, дошъл да лъже и маже.
Той е безполезен, необединяващ, неевропеец, а азиатска ....,  дори законите не важат за него, дори на нова година лаеше за референдума.
Вероятно ще излезе напред в изборите - като царото и чалгаря, ще ни спъне, ще станат разни бойкопеевски коалиции, и ще имаме 1 км магистрала за 1 000 000 000 евро, и феновете ще точат лиги от възторг за километъра, докато реват, че киселото мляко, маникюрите и още не знам, какво скочило

# 19 638
В Дневен ред гост е Калоян Методиев.
Ако някой се съмнява какво и кой е Радев Simple Smile да изслуша интервюто.
Предполагам утре вечер ще го пуснат.

Аз съм пас. Омразата на Методиев извира от всяка негова пора. Ще изслушам други противници на Радев, които без излишни чувства дават своите аргументи против. При Методиев е на лична основа.
Не съм в час за отношенията им.
Ползвам го като човек от кухнята.

# 19 639
  • София
Колко да е в кухнята Методиев? Преди 5 години изхвърча от президентството в прегръдките на Корни. 😂 А тя къде изчезна?

# 19 640
  • София
Скрит текст:
които никога не са казвали, че искат да работят с Радев.
Потвърждавам! Те по принцип не искат да работят с никого, самодостатъчни са си! Точно сега да си развалят рахатлъка.
Това проблем ли ти е? Щото за мен не е.
Те не искат да работят, за избирателите не е проблем, що щат в НС тогава.

А-ха, не искат да работят. Това ли е новата червена линия? Ами, в НС, защото гласуват за тях.

Аз чакам Пеевски да извади документи за "пътя на Копринката" и "Мистър Кеш". Май няма, нали? А после не били ортаци. Laughing

# 19 641
В НС погазват всякакви правилници, само и само да окрадат гласовете на изборите.
ИмаТакиваНаглеци.

# 19 642
  • София
Аз пък не съм притеснена от Радев. Ще отшуми и той, но ще видим за колко дни ще е чудото.

Лидери на големите партии сигурно имат достъп до социологически проучвания с участието на Радев, каквито не са стигали до нас. Като им гледам истерията в момента, както и истерията във ФБ, аз лично грам не бих го подценила Радев.

В какво се състои точно тази истерия?
Аз виждам много смешни мемета и картинки, но  нищо, което би могло да се нараче чак истерия. И определено тези  за Тръмп преобладават. Може би не посещавам правилните страници?

И аз така. Даже повечето постове са хумористични и насочени не към Радев, а към отломките и боклуците, които изпълзяха незнайно откъде и в момента се опитват да се прилепят към него.

Нека не бъркаме нещата. От години са всички срещу ПП-ДБ, включително и РР. Ясно е, че някои хора много искат да повярват и да внушат и на другите колко морален е президентът ни в оставка и как ще се бори с корупцията, но всичките му действия дотук не показват такова нещо. Приказки много, а действията му са Боташ.

Задкулисието просто прави смяна, защото титулярът от години ББ вече не може да играе като едно време, не може да тича, да финтира, да вкарва голове. Вкарват новата резерва с надеждата да стане новата звезда на отбора, а не да залезе бързо-бързо като предишната резерва Слави Трифонов, който не оправда доверието на тренера.

Да видим. И аз смятам, че Пеевски скоро ще потъне в забвение. Борисов още ще е на тепиха, но скоро му се готви тихо и спокойно пенсиониране. Чака се само резултатът от изборите и последващото групиране.

# 19 643

По принцип покана от Тръмп не е комплимент.
Много интересна история има Гълъб Донев. Все отзад е ДПС. Много интересни неща казва Методиев.
Та да, РР си е още от същото.

В НС погазват всякакви правилници, само и само да окрадат гласовете на изборите.
ИмаТакиваНаглеци.
Събраха ли кворум?

# 19 644
Какво?! Пенсионирането на Борисов в никакъв случай няма да е тихо и спокойно. Черепа никога няма да му прости заточението в Дубай,където креташе немил и недраг...

# 19 645

По принцип покана от Тръмп не е комплимент.
Много интересна история има Гълъб Донев. Все отзад е ДПС. Много интересни неща казва Методиев.
Та да, РР си е още от същото.

ИмаТакиваНаглеци.
Събраха ли кворум?

Не, но и не се закрива заседанието.

# 19 646
  • София
Не позволяват и дума да се изрече за раздутия чиновнически щат. Те са светая светих. Дори тук, във форума, скачат веднага, ако се заговори за това.
А са проблем, не е проблем фризьорският салон, който си е вдигнал таксите и ще го санкционира НАП. Нещо много сбъркано има.
Наскоро имаше данни за работещите в полицията, не можели да пенсионират навършилите възраст защото нямали пари за 20+ заплати да платят при пенсионирането им. В нашето РУ на МВР също е пълно с пенсионери, хора с ТЕЛК, но вчера чета, че обявили 34 свободни места за полицаи.

Дано не се наложи да ги освобождават без 20-те заплати. Защото в Гърция така направиха, когато изпаднаха в криза.

# 19 647
  • Deutschland/HE
България се включи в "Съвета за мир" на Тръмп

Цитат
България се присъедини към Съвета за мир на американския президент Доналд Тръмп, въпреки че водещите страни в Европейския съюз бойкотираха инициативата. Тръмп изпрати покана към България през президента Румен Радев, който му отговори уклончиво. Въпреки това министър-председателят в оставка Росен Желязков пристигна тази сутрин на Световния икономически форум в Давос и легитимира участието на България в Съвета за мир. Така България става страна-съучредител на организацията, която неофициално се нарича ООН-2, защото смята да изземе функции на световната организация.

# 19 648
# 19 649
България се включи в "Съвета за мир" на Тръмп

Цитат
България се присъедини към Съвета за мир на американския президент Доналд Тръмп, въпреки че водещите страни в Европейския съюз бойкотираха инициативата. Тръмп изпрати покана към България през президента Румен Радев, който му отговори уклончиво. Въпреки това министър-председателят в оставка Росен Желязков пристигна тази сутрин на Световния икономически форум в Давос и легитимира участието на България в Съвета за мир. Така България става страна-съучредител на организацията, която неофициално се нарича ООН-2, защото смята да изземе функции на световната организация.
Как може тоя нелигитимник сламен премиер, свален с протести, да взема подобно решение? Безобразник!

Общи условия

Активация на акаунт