Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 596 710
  • 20 713
  •   25
Отговори
# 20 700
Демокрацията е застрашена от корупция и задкулисни уговорки, и е нужно морално обновление на държавността. Действията му /оставката/ са в отговор на вълната от гражданско недоволство и нуждата от алтернатива на сегашния политически модел, а той би могъл и вероятно ще предложи друг - демократичен, морален, без задкулисие и корупция.Wink
Мда, радев опитва да се пришие към гражданското недоволство, но гражданското недоволство някак не се пришива към радев.

# 20 701
  • София
И изборите най-рано края на април. Колко са предвидими.

# 20 702
  • София
Йотова се бави, Радев се бави… Бързаците с конституционната реформа какво направиха от бързане, че ми е интересно? А да, направиха домова книга!

Ако не бяхте ограничили правомощията на президента за избор на служебен МП, вече можеше да има насрочени избори.
Ама пусто бързане…

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 12:32 от Мецани

# 20 703

Има ли вече инфо?

# 20 704
Това да не е някаква генералска дресировка. Предното генералче Янев и той беше пълна тишина, само един, явно пийнал пост, пусна "защо тръбата тече"  Simple Smile

# 20 705
  • София
Под “генералче” включваш и Атанас Атанасов, нали? За разлика от него, който получва званието си заради политическо назначение в службите,  Стефан Янев е бригаден генерал в резултат на дългогодишната си военна кариера, работил в  структурите на Нато и е бил военен аташе в САЩ от 2011 до 2014 г.

“Поредното генералче” Янев се ползваше с изключително одобрение от демократичната общност, когато в състава на неговия кабинет влизаха АВ и КП.

# 20 706
Сега, като припомнихте за Янев, се запитах, дали той с неговия Български възход не би следвало да направи коалиция с Движението/ партията на РР.
Дали е канен той някъде по студиата да го питат. Там само някакви екзалтирани Радеви блюдолизци шестват , дори ми е противно да ги гледам.

# 20 707
  • София
Мецани, я се успокой. Пийни нещо, ако трябва.
Точно ние тук никого не сме ограничавали. Не, че не ни се иска. Simple Smile

Дева, няма точно дата. Назарян го каза в интервюто след срещата и коментираха журналисти.

# 20 708
  • София
Артемис, мисля прекрасно знаеш под “вие” кого визирам.
Спокойна съм, благодаря, че ме мислиш. 🙂

# 20 709
Янев с нулевата си харизма и изказването си от наведена поза за специалната военна операция на Путин, е идеалният вариант на Радев да се яви на изборите. От гледна точка на това чий е Радев, поне ще е честен.

# 20 710
Янев с нулева, а Атанасов с отрицателна. Wink

# 20 711
Някъде да съм писала нещо за Атанасов, което да противоречи? Или ей така, на всеки пост да пишеш нещо критично за ПП-ДБ? Като ИТН, кой каквото и да ги пита, те почват с "Ама те ПП-ДБ..." Simple Smile

# 20 712
  • Разпиляна във въображението
"Политическо лице не бива". Рая Назарян отказа да е служебен премиер.

Следващият път неполитическо лице трябва да застане начело на НС. Всички се овъртяха заради конституционните промени.

# 20 713
Атанасов и аз не го харесвам, просто е излишен. То и Рашков също.

Общи условия

Активация на акаунт