Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 614 443
  • 21 413
  •   27
Отговори
# 20 670
Ох, забравила съм кавичките за кадърна.

# 20 671
  • Другата България
График на консултациите за служебен премиер на президента Илияна Йотова:

В сряда (28 януари) на „Дондуков” 2 тя ще разговаря с управителя на БНБ Димитър Радев в 11 ч., с подуправителя на Централната банка Петър Чобанов в 12 ч., с колегата му Радослав Миленков в 13 ч. и с последния заместник-управител на БНБ - Андрей Гюров в 14:30 часа.

На 29 януари (четвъртък) Йотова ще разговаря с омбудсмана на Република България Велислава Делчева в 13 ч., а час по-късно и със заместничката ѝ Мария Филипова.

В петък (30 януари) при президента ще отидат председателят на Сметната палата Димитър Главчев в 11 часа, както и двете му заместнички - Маргарита Николова и Силвия Къдрева съответно в 12 и 13 часа.

https://darik.bg/eto-s-kogo-i-koga-prodalzavat-konsultaciite-za- … lstvo~514534.html
Залагам на Главчев.

# 20 672
  • София
Мери, или Главчев, или Филипова. Аз залагам на Филипова, че ще се съгласи.

Давайте предположения. Може и една анкета да спретнем 🙂

# 20 673
  • София
Аз залагам на Гюров. А Рая Назарян защо я няма в графика?

# 20 674
  • София
Лейди, Назарян беше днес и отказа.

При Гюров има казус и не се знае дали е възможно да стане служебен премиер.

“Комисията за противодействие на корупцията (КПК) обяви, че е установила несъвместимост по отношение на Гюров, тъй като той е участвал в управителни органи на неправителствени организации и търговско дружество след избирането му в БНБ.”

https://www.actualno.com/politics/premier-po-prinuda-shte-prieme … news_2547303.html

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 16:22 от Мецани

# 20 675
  • София
Герберските медии твърдят, че ще е Гюров. А вътрешен - някой си Емил Ганчев.

# 20 676
Абе, защо сте толкова лоши, по-качествените граждани на България? Не се ли получава някакво противоречие тука? Grinning

# 20 677
  • Другата България
Очаквано, ако е той. За Емил Ганчев.
Зам. министър на МВР при служебните на Гълъб Донев и Стефан Янев.

# 20 678
А какво ще кажете за Чобанов, той отказва ли?

# 20 679
  • Буркина Фасо
А какво ще кажете за Чобанов, той отказва ли?
тя ще попита всички от домовата книга. може да има няколко съгласни , но тя ще избере кой да е.
Чобанов май и той каза, че се отказва.

# 20 680
Той официално възстановен ли е на поста подуправител на БНБ или още е отстранен? Дори да е политическа интрига, доколкото ми е известно има дело в Съда на ЕС и все още се чака решението.

# 20 681
  • София
За Гюров - в неплатен отпуск е, някъде чета, че нямало проблем да е МП, защото са различни длъжности, а е отстранен временно само от банката, не от домовата книга. Други се изказват, че евентуалният му избор ще бъде атакуван пред КС.
Язък, Рашков и Демерджиев така самоотвержено се предложиха за вътрешен министър. 😃

# 20 682
И аз искам да е Гюров. Друго няма да свърши, но поне ще затвори едни големи усти и ще стане протеже на Пеевски.

# 20 683
В моя фейсбук пак са потекли едни обещания, любимата ми част от предизборните времена..
МЕЧ ще одържавяват ЕРПтата, че били високи сметките.
Възраждане са я докарали да обещават безплатни допълнителни занимания в детските градини..
Абе реки от мед и масло ни чакат .. само да ги изберем

# 20 684

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 09:02 от Moderator1

Общи условия

Активация на акаунт