Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 618 246
  • 21 555
  •   17
Отговори
# 20 700
А КОЙ ли да ги опъва?

# 20 701
Скрит текст:
Няма да го слушам, че ще взема да изкарам някоя псувня дето не съм и знаел че знам 🙃
Едно ме интересува : Каза ли кои негативи от влизането?

"Прибързано и без подготовка" - това разбрах аз като негативи.
А каза ли как точно ще преодоляваме въпросните негативи?
Защото звучи супер, ще се хареса на много хора, които са противници на ЕЗ, но не са крайни тип КК и Възраждане, но нищо конкретно.
Да, знам, рано е, дори не е обявил официално участие в избори и т.н., но все пак - общи популистни фрази за момента, но екзалтираните фенове явно не питат за повече, това им е достатъчно.

Пуснах линк, ако някой се интересува какво е казал.

Не е нужно да си противник на Еврозоната като такава или на еврото като валута, за да смяташ, че България е влязла прибързано поради нивото на реалната конвергенция на страната /дори да са преценили, че няма да я взимат предвид в критериите/ , а не поради недостатъци на ЕЗ.
Под "противници на ЕЗ" имам предвид и хора, които смятат, че сега не му беше времето, а не само такива, според които изобщо не трябва да влизаме и по никакъв повод не искат евро.

И да, отворих и прочетох какво е казал - общи приказки, които на пръв поглед са чудесни. И дотам.

Чудно срещата с фирмите за кабелите като какъв я организира и провежда.
Някак много напомня на ББ - и той в никакво качество провежда разни срещи, говори си с приятели, урежда въпроси.

# 20 702
Скрит текст:
Скрит текст:
Няма да го слушам, че ще взема да изкарам някоя псувня дето не съм и знаел че знам 🙃
Едно ме интересува : Каза ли кои негативи от влизането?

"Прибързано и без подготовка" - това разбрах аз като негативи.
А каза ли как точно ще преодоляваме въпросните негативи?
Защото звучи супер, ще се хареса на много хора, които са противници на ЕЗ, но не са крайни тип КК и Възраждане, но нищо конкретно.
Да, знам, рано е, дори не е обявил официално участие в избори и т.н., но все пак - общи популистни фрази за момента, но екзалтираните фенове явно не питат за повече, това им е достатъчно.

Пуснах линк, ако някой се интересува какво е казал.

Не е нужно да си противник на Еврозоната като такава или на еврото като валута, за да смяташ, че България е влязла прибързано поради нивото на реалната конвергенция на страната /дори да са преценили, че няма да я взимат предвид в критериите/ , а не поради недостатъци на ЕЗ.
Под "противници на ЕЗ" имам предвид и хора, които смятат, че сега не му беше времето, а не само такива, според които изобщо не трябва да влизаме и по никакъв повод не искат евро.

И да, отворих и прочетох какво е казал - общи приказки, които на пръв поглед са чудесни. И дотам.

Чудно срещата с фирмите за кабелите като какъв я организира и провежда.
Някак много напомня на ББ - и той в никакво качество провежда разни срещи, говори си с приятели, урежда въпроси.

Да, ще видим общите приказки дали биха могли в някакъв процент да доведат до реалност. Като при всеки политик. На пръв поглед чудесно, после ще видим. Най-много както обикновено да не видим нищо от приказките.

# 20 703
Опитва се да се хареса на всички радев, хем съскане срещу еврото, хем трябва да сме европейци. И Баце така започна.

# 20 704
Опитва се да се хареса на всички радев, хем съскане срещу еврото, хем трябва да сме европейци. И Баце така започна.

Все пак трябва да се прави разлика между съскане срещу еврото и срещу реалната готовност на България за еврото. Мисля, че двете са съвсем различни неща.

Иначе и и аз така го разбрах- трябва да сме европейци, но още не сме. За да станем,  трябва "да изгоним олигархията от властта, да установим върховенство на правото, реално разделение на властите и работещо правосъдие". С това съм напълно съгласна. Дали точно той би могъл да застане начело на някакви общи опити да започнем да го постигаме - не знам.

# 20 705
Да си беше наел някой, който знае как се пишат подобни речи. Скучно, предсказуемо и популистко.
Много мяу мяу, а в бекграунда някой припява <Боташ, Боташ>.  Joy
Жив и здрав да е, и неговото управление ще преживеем.

# 20 706
  • София
Че вие от някого чували ли сте конкретика? Ама така, стъпка по стъпка, какво иска  и как смята да го да направи? От целият политически спектър се носят само празни думи, високопарни, добре звучащи приказки и накрая или нищо, или някоя дивотия без смисъл. Дори се учудвам, че ви правят впечатление някакви общи приказки на някакво си събитие.
Ако не беше РР, а някой от постоянните дърдорковци и вие нямаше да го отразите.

# 20 707
Сигурно нямаше. Но в момента всички са/сме се вторачили в новия спасител, който явно се радва на високо одобрение, съдейки по социалните мрежи Simple Smile

# 20 708
Че вие от някого чували ли сте конкретика? Ама така, стъпка по стъпка, какво иска  и как смята да го да направи? От целият политически спектър се носят само празни думи, високопарни, добре звучащи приказки и накрая или нищо, или някоя дивотия без смисъл. Дори се учудвам, че ви правят впечатление някакви общи приказки на някакво си събитие.

Преди някой да е попитал тогава с какво е по-различен - според мен с нищо, и той е политик като всички останали. Просто досега не е бил в законодателната и изпълнителната власт. Нека се пробва.

# 20 709
Очаквах няколко общи неща, като за първа реч след драматичното хвърляне на кърпата.

Кой е зад него и ще финансира кампанията му? Кой ще бъде в неговият екип? Какви реални действия ще предприеме срещу олигархията?
Как точно ще отиде и ще каже на банките- вие ни вкарахте в Еврозоната, лоши палавници такива. Примерно.

Ако не знаете как се прави кампания погледнете в чужбина. Наскоро мюсюлманин социалист взе кметското място в Ню Йорк с много семпла кампания, градяща се на обещани решения на проблеми. Две от обещанията вече са изпълнени.

Апропо, аз от никого нищо не очаквам. Поне не и от този материал. Говорим си просто

# 20 710
Той беше 9 години президент и сума ти правителства служебни реди. Дет се вика, да беше подготвил държавата. Тия 9 години що не подготви държавата? Последните 6 месеца ли разбра за еврото? За 9 години щеше пеша да обиколи всички села да поговори с бабичките и да ги успокои.
Айде по-сериозно. Наистина номерата на ББ опитва да приложи.

# 20 711
Че вие от някого чували ли сте конкретика? Ама така, стъпка по стъпка, какво иска  и как смята да го да направи? От целият политически спектър се носят само празни думи, високопарни, добре звучащи приказки и накрая или нищо, или някоя дивотия без смисъл. Дори се учудвам, че ви правят впечатление някакви общи приказки на някакво си събитие.
Напълно съм съгласна. С удоволствие ще гласувам за политик, който каже и покаже програма за развитие на земеделието, образованието и дигитализацията на ДА, примерно. Ама с анализ и решения стъпка по стъпка.
А сме се вторачили в този, защото ни го представят като спасителя, а той не е. Още от същото е и нескопосаните му изказвания и най - вече действия до тук го доказват.
Не мога да повярвам, че хората пак ще се вържат.

# 20 712
  • София
И аз така съм го приела - нека се пробва, поне има изгледи да намали навалицата в парламента. 😃 А колко му е одобрението ще се види напролет, в СМ всички са много силни на приказки, пък до урните ги мързи да отидат.

# 20 713
  • София
Много е важно, с какви хора ще се обгради Радев. По това ще се познае какво би могъл да свърши, на кой фронт ще са им силите - към съдебната реформа, образование, здравеопазване, икономика и външна политика и т. н. Кой ще се бори в негово име? Със сигурност ще има познати лица, които се надявам да не са компрометирани. Цв. Цв. би бил провал например.

# 20 714
Що, бе, Цв. за вътрешен, може пак да арестуват бащицатa.

Общи условия

Активация на акаунт