Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 610 207
  • 21 233
  •   32
Отговори
# 21 000
  • Обран бостан ;)
Като чета как някои постове изкарват Р.Радев руосфил и по-черен от дявола, се замислям, тези хора дават ли си сметка кой е причината Радев да влиза точно сега в политиката.

Кой, а?

Отговор:
"Белите-еврофилски" партии в управляващата коалиция, които излъчиха "стабилно-еврофилско" правителство и направиха "перфектен-евро" бюджет. Trollface

# 21 001
Скрит текст:
Мотиката с ПП по малка ли беше, сътвориха толкова глупости за кратко.

Ако не бяха те, още щяхме да чакаме Шенген и ЕЗ.
Майка ми например е много доволна от размера на пенсията си. За това лично на Асен Василев трябва да благодари.

Какво полезно направи СТ?
Към май 2024 година пенсионерите в БГ са  2 042 390. На изборите 27 октомври 2024 година ППДБ са получили 346 074 гласа подкрепа. Пенсионерите или са недоволни, или неблагодарни.

# 21 002
Пенсионерите са като и друга голяма част от народонаселението. Гласуват ирационално.

# 21 003
  • Буркина Фасо
Аз пак да попитам, ще извините моето любопитство, но за кого трябва да гласуваме? Коя е политическата сила, която е полезна за България?

ПП - НН

Скрит текст:

# 21 004
Пенсионерите, както и някои млади хора, колкото и странно да звучи, гледат назад към светлите времена на социализма, така че по традиция гласуват за БСП и производните. Сега няма да е странно да се присламчат към Радев.

# 21 005
Пенсионерите, както и някои млади хора, колкото и странно да звучи, гледат назад към светлите времена на социализма, така че по традиция гласуват за БСП и производните. Сега няма да е странно да се присламчат към Радев.
Числата казват друго, БСП са още по зле, което те опровергава.

# 21 006
"Защо да не питам, след като постоянно се обяснява, че болшинството избиратели са заблудени и техният избор се определя като глупав и безотговорен.
За кого трябва да гласува избирателят, така че изборът да е отговорен и полезен за държавата?"

Въпрос с цел провокация е твоето.Хипотетично,ако ти драсна,ще се вслушаш ли?Не мисля.На мен също ми се е случвало да сглупя с избора си,отчитам го ,но пък проявявам критичност към своята партия/гласувам винаги с преференция/
Не давам уклони за кого,няма идеални политически фигури, партии,но теглиш чертата и преценяваш за себе си.

# 21 007
Ами преценили сме за себе си, защо повечето се отнасяте с такава ненавист към нашата преценка?

# 21 008
Крум Зарков отдавна се е заявил като алтернатива на ръководството на БСП, още по времето на Нинова. Продължвам да го харесвам и му желая успех. Дано успее да се пребори с всички зависими хора там, оплели се като свински черва с ДП, с ББ и знайни и незнайни бизнесмени.

# 21 009
Ами преценили сме за себе си, защо повечето се отнасяте с такава ненавист към нашата преценка?
Абе как ще преценяме, нали ни казаха, че сме прости и необразовани.

# 21 010
Морана, чиста провокация и то все в една посока Simple Smile

Имам си един такъв "младеж", 88-ми набор. Не гласува за БСП, а за Възраждане, но не спира да ми обяснява как при бай Тошо било много по-добре. Питам го откъде знае като не е живял тогава, хили се. Няма стабилна работа, няма банкова карта, защото с нея можели да го следят, 50-те лева намалявали постоянно от такси, дигиталното евро, ала-бала, а истината е, че просто укрива доходи. Но пък иначе брани български лев и българския интерес, нали Simple Smile Не съм му казвала за кого да гласува, нямам никакви намерения да агитирам когото и да било, но няма как да не си вадя разни заключения за човека срещу мен, сори. Колкото и да се обиждат някои тук.

# 21 011
Аз коментирам само и предимно политическите фигури.В лични нападки гледам да не изпадам.

Даже,напротив,два поста имаше с цитати от фб,които отвисяваха тук за демократичната общност,после за жълтопаветните,мине се не мине и се плясва по нещо много "мъдро" за цели общности.

П.п Ся', ако не ви понася критика ,освен за ППДБ,е друг въпрос.

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 10:27 от Морана

# 21 012
  • София
Морана,  не е провокация.  Искам да разбера как изборът за Реформаторския блок навремето и ПП/ДБ довели и двата пъти до колаборация с Герб, се определя като отговорен и правилен? И как ще убедите сегашния избирател (бивш или неориентиран) да гласува отново за тях?

Критика мога да понасям, изобщо не ми пречи. Водим нормална полемика, като изключим появяващите се епитети от време на време.

# 21 013
Убеждаване е последното нещо което българина, свикнал на гръмки обещания, популизъм и спасители, иска. Това което имаме сега са фултболни фенове, които се радват когато техния отбор спечели. И искат да са на печелившата страна. Неща като програми и закони не ги интересуват въобще.

# 21 014
Но нали Кирил и Асен дойдоха по същия гръмък начин не помните ли.

Общи условия

Активация на акаунт