Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 608 664
  • 21 143
  •   18
Отговори
# 21 090
  • Разпиляна във въображението
А може би точно защото е предположил, че ще загуби собствените си избиратели, е решил да им отнеме правото да гласуват за други.
това даже не мога да го проумея...

Говоря за чужбинския вот. Възраждане бяха трети, след АПС и ПП. Ако смята, че те ще гласуват за ППДБ или Радев,  решава да ги "отпише" и от техните сметки. Така и дава едно рамо на ДПС, като отрязва възможностите на АПС да вземе гласове от Турция, така увисва Доган.

# 21 091
Тц, тц, горкият Костадин, направо да го ожали човек с таз кола.
Шкодите нещо много модерни станали сред родния политически елит.

# 21 092
  • софия
Нешлифованият диамант габриел място не си намери, но мечтите ѝ са големи.
Цитат
Мария Габриел иска да е зам.-генерален директор на ЮНЕСКО. Правителството мощно я подкрепя
Ротацията на Сглобката изхвърли Мария Габриел в глуха орбита, но силата на властовото притегляне отново я върна на хоризонта. Оказва се, че тя се е кандидатирала за поста зам.-генерален директор на ЮНЕСКО, а българското правителство в оставка мощно я подкрепя (“strong support”). Габриел иска да поеме ресора “Комуникация и информация” – научи BIRD от източници в организацията.
Писмото с официалната държавна подкрепа е подписано на 23-ти януари от отиващия си министър на външните работи Георг Георгиев и засега не е публично оповестено.
Но преди Габриел да поеме към отговорността за световното комуникационно и информационно наследство, нека припомним нейното собствено наследство в българската политика – поредица от разминавания с истината, евтини ведомствени жилища и съмнителни назначения. Едно от които е това на сегашния български посланик в Париж и ЮНЕСКО – Радка Балабанова – Рулева, която е натоварена да поддържа и прокара кандидатурата ѝ пред новия египетски генерален директор.
Един от най-ранните и устойчиви митове в биографията на Мария Габриел (тогава Неделчева) е нейната научна степен. В предизборен клип на ГЕРБ за европейските избори през 2009 г. тя самоуверено заявява: „По образование съм доктор на политическите науки“. Тази претенция е затвърдена и през 2011 г. на официалната ѝ страница като евродепутат, където е посочено, че притежава докторат от Института за политически науки в Бордо и Свободния университет в Брюксел, разработван между 2003 и 2011 г.
Разследване на BIRD обаче разкри, че това е лъжа. Мария Габриел никога не е защитавала дисертацията си. Справка във френската държавна база данни theses.fr, където задължително се публикуват всички защитени докторати, показва, че нейното име липсва. Впоследствие, в официалните ѝ биографии като еврокомисар, титлата „доктор“ тихомълком изчезна, вероятно за да се избегне изискването за представяне на диплома, каквато тя не притежава.
...
Дали кандидатурата ще успее? Източници на BIRD от дипломатическите среди споделят, че международната институция няма да приеме с отворени обятия за свой заместник-ръководител лице с доказани неистини в биографията и склонност към използване на евтини държавни привилегии. От друга страна Мария Габриел може да получи сериозна подкрепа от Русия и нейните сателити. Ресорът “Комуникация и информация” в ЮНЕСКО винаги е бил изключително важен за Москва, която го държеше в продължение на близо десет години, а най-големият доказан руски коз в България все още е Бойко Борисов, който построи Балкански поток на Путин. Новият играч Радев тепърва трябва да доказва на практика, не на приказки, а в кеш и в евро, че може да се разчита на него.
https://bird.bg/gabriel-unesco/
За мен "най-добрата" оценка за качествата ѝ е официалното представяне на фалшифицирания списък с кабинет без да ѝ мигне окото. Това е човек, който няма скрупули.

# 21 093
А може би точно защото е предположил, че ще загуби собствените си избиратели, е решил да им отнеме правото да гласуват за други.
това даже не мога да го проумея...

Говоря за чужбинския вот. Възраждане бяха трети, след АПС и ПП. Ако смята, че те ще гласуват за ППДБ или Радев,  решава да ги "отпише" и от техните сметки. Така и дава едно рамо на ДПС, като отрязва възможностите на АПС да вземе гласове от Турция, така увисва Доган.
Аз те разбрах, основанието Кастадиново не. Честито на избирателите му, щом е решил да ги отписва в полза на ДПСНН с подкрепата на ГЕРБ. Днес това гледахме на живо, дано и те са гледали.

# 21 094
Е, сега МФ ще замести МГ в липсата на скрупули.

# 21 095
  • Разпиляна във въображението
Сега си пуснах новините и явно горе-долу също са заявили в зала - отписват своите, за да не може гласоподаватели от Турция да вкарат депутати в НС.

# 21 096
Дали в европейските институции не е пълно с такива като Мария Габриел? Останала съм с впечатлението, че там доста я харесват... Тя и Урсула май е същата.

# 21 097
За да имаш скрупули, трябва да имаш мозък.

# 21 098
Сега си пуснах новините и явно горе-долу също са заявили в зала - отписват своите, за да не може гласоподаватели от Турция да вкарат депутати в НС.

Най-вероятно му е обещано нещо. Или осребрено.

# 21 099
За да имаш скрупули, трябва да имаш мозък.
и да не си продажник.

# 21 100
Мантиса, как стигнахме от Киев за 3 дни до подготвили са си икономиката да издържи толкова дълго във войната? Thinking И то срещу враг, който в момента е с икономика на ниво малко по-ниско от това на Гърция? За 2025 г. са завладяли по-малко от 1% от украинската територия, а са загубили над 400 хиляди души.

Не се включвам, че е еднотипно, но това не разсмя.
А защо ли Зеленски иска финансиране¿
И какво ли не мъдриха да вземат чужди средства¿ Ама парите пак се осигуриха, или¿
П.П.
Племенникът ми и семейството му живеят в Русия. Проверявайте си източниците.

Сравняваш кон с кокошка.
Не е нужно да се проверяват източници относно кой има повече ресурси и ги хвърля в канала, и кой няма и му се налага да се моли.

Аман от крадливи политици.

# 21 101
  • София
На мен пък ми прави впечатление, че от както минаха двата големи протеста на Gen Z, всички се скъсват да обикалят, да се срещат и да се показват с млади студенти Simple Smile Всеки държи да покаже колко е близко до Gen Z.

# 21 102
На мен ми е интересно да разбера гледната точка на българския русофил относно политиката на Русия на Балканите. Да речем, че не са чели история, защото ги е мързяло. Ама сега какво се случва? В Северна Македония, дето са си наши хора. Поне там. Нещо?

# 21 103
Хаха, готино Joy

# 21 104
  • Буркина Фасо
народни любимци

https://www.facebook.com/reel/886237297479528

Общи условия

Активация на акаунт