Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 616 246
  • 21 509
  •   27
Отговори
# 21 315
Да не забравяме кой свали правителството на Кирил Петков, с любезното съдействие на президента. Не е хубаво сега да се измисля паралелна действителност. ББ, РР и ДП са от една и съща страна. ПП-ДБ са от другата. Моля някой, който го следи и няма проблем да му изслуша речите от началото до края, когато ни поднесе речта, че излиза от президентството, каза ли нещо за ББ и ДП или само ПП-ДБ охули?

# 21 316
Много точен е Аламанов. Добър анализ.

# 21 317
  • София
Мириел, слушах цялото интервю. Нищо сериозно не каза за вътрешната политика освен празни приказки и локуми - олигархия, обикалял страната, олигархия, харесвали го хора, олигархия, доходи, олигархия, мнозинство за реформи, олигархия.
Напротив, не е нормално да не обявява хората в проекта си. Явно са сериозно компрометирани, за да ги крие в тайна. Единственото съществено, което каза, така де излъга беше за Газпром и тук се чудя що Бойко Василев не му каза защо не умряхме без този руски газ, както неговите хора ни убеждаваха, че ще се случи? И за БОТАШ излъга. Само 11% от количеството, за което плащаме, е дошло. За останалите 89% само плащаме, а насреща - нищо.

# 21 318
  • София
Много поздрави на Аламанов. Нито съм отчаяна, нито чакам спасител. Писнало ми е да ям сутрин, обед и вечер едно и също и смятам да направя разнообразие, ако щеш заради самото разнообразие.

# 21 319
Цитат
Също и най-нагло метна вината за войната на Запада, а не върху агресора.
Не е баш така. Напомни че още в първите часове след началото на войната е свикал КСНС на който е събрал партиите и е обявил, че се води война между агресор и нападнат, на 500 километра от нас. Метна вина на запада, за лошото стратегическо планиране и водене на войната в Украйна , за което е абсолютно прав. Ясно е че Украйна нямаше да тръгне да прави това широко контранастъпление, без то да бъде поискано и стимулирано от запада благодарение на който Украйна все още е жива и се защитава. Тя няма как да не се съгласи, въпреки че чисто военно е грешка. Аз си спомням че то и много се проточи, месеци се забави, заради политически игри в САЩ, и забавяне на доставки заради борби между двете политически крила в САЩ, и изобщо през цялото време, аз имах лошо предчуствие за това настъпление, и особено заради голямото му забавяне което даде страшно много време на Русия да гради защита, и да го разгроми. Но самото решение за него беше грешка, дори и на време, да беше извършено. Това каза Радев. Наша грешка, защото и ние сме вече част от този запад. Може би запада си повярва че наистина бързо и лесно ще разкара руснаците от Украйна, заради добрата първа фаза на войната за Украйна, но беше грешка. И беше на запада, защото Украйна е зависима от него, той определя в основа нейните решения, няма как да е иначе. То за това и идеологическата борба, дали Украйна трябва да приеме загубата и да преговаря, за да запази територията която в момента владее, а тя е около 80% от преди началото на войната, или да продължи войната с риск до 10 години Украйна да изчезне от картата, защото живата сила на Украинците ще свърши първа, това е реалността, и тогава фронта ще се срине, и буквално за дни Украйна ще изчезне от картата, когато настъпи този момент. А всеки ден в който продължава войната е един ден по близо до този момент за Украйна. Това има предвид Радев.

# 21 320
Каза, че няма да казва кои ще са хората до него , партията, плановете , защото...властта и закона  са в ръцете на ББ и ДП и са способни на всичко, за да остане така...

Което според феновете на ППДБ в темата е точно така. Така че не знам защо го обвиняват точно за това.
За себе си мога да отговоря - не го обвинявам, но съм разочарована от липсата на конкретика, както вече казах. Времето минава, нямаме дата за избори, Радев не казва нищо конкретно за намеренията си въпреки заявките, въпреки че хората го молили и чакали да се включи. Популистки са ми тези изказвания и подобно поведение. Оставам с впечатление, че насрочването на изборите ще се бави и ще се равнява по него и неговата готовност да участва в тях, което не ми е ок.

# 21 321
Да не забравяме кой свали правителството на Кирил Петков, с любезното съдействие на президента. Не е хубаво сега да се измисля паралелна действителност. ББ, РР и ДП са от една и съща страна. ПП-ДБ са от другата. Моля някой, който го следи и няма проблем да му изслуша речите от началото до края, когато ни поднесе речта, че излиза от президентството, каза ли нещо за ББ и ДП или само ПП-ДБ охули?
нищо освен, че казва олигархия, но кой има предвид е Божа работа.

# 21 322
  • София
Извинявайте, но спомняте ли си първите интервюта на Кирил Петков? Какво говореха с Асен? Не проповядваха ли полулизъм? Борбата с мафията какво е ?

# 21 323
"Не обещавам възмездие,а правила" – Радев.

Демек,който е краднал досега – алал да му е,но вече ще има правила! Сериозно!

# 21 324
  • Разпиляна във въображението
Зададе всички въпроси, които искаха тук в темата и в мрежите - Крим, Гренландия, Орбан, Еврозоната и еврото, Боташ, Копринков.

# 21 325
  • Варна
Рр има харизма на костенур.
Още по-хубаво, че няма.
Като се замисля само Величие имат харизматичен лидер..Joy

# 21 326
Рр има харизма на костенур.
Още по-хубаво, че няма.
Като се замисля само Величие имат харизматичен лидер..Joy
разсмя ме 😂

# 21 327
Предаването беше озаглавено "Защо, как, с кого". В крайна сметка отговори ли на някой от тези въпроси?

# 21 328
А кой е Любомир Аламанов?

# 21 329
Предаването беше озаглавено "Защо, как, с кого". В крайна сметка отговори ли на някой от тези въпроси?
не. Хората го накарали. Не знае точно, пише програма. И с всички, но няма да каже.

Общи условия

Активация на акаунт