Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 615 552
  • 21 494
  •   26
Отговори
# 21 390
Хич не е страшка, като зная колко лесно се обръща палачинката. Не желая да живея под руско влияние. Благодаря, мерси, не искам.

За кого ще гласувам, ще реша именно по външнополитическата ориентация Запад - Изток. Това е единствения избор, който всъщност правим. Ще видя какво ще ни предложат до изборите. И без това засега няма партия, която да ме удовлетворява с идеология, програма.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 01:00 от Diorela

# 21 391
Може да се заеме позиция тип Орбан - членство навсякъде, но в същото време про-руско настроени, прът в колелото на единните ЕС решения и подпомагане на руски интереси тук и в ЕС. И това не е ок за хора с проевропейска ориентация, към които и аз се числя. Не ме е страх, че Радев или друг ще ни извади от ЕС, но не искам да сме в разкрачена позиция тип Орбан. Не ми обяснявайте, че Орбан гледа унгарския интерес, виждаме и там какво се случва и не е никак розово.

# 21 392
  • София
Аз питам защо Радев излъга и искам отговор върху този си въпрос, а не кой се снабдявал и кой не.

ЕС гласува да се спре руския газ против бяха Унгария и Словакия, а ние се въздържахме.
Сега отговор на въпроса с Радев, моля.

С какво е излъгал Радев за Газпром?

ЕС оня ден гласува за спиране на руския газ от 2027 г. Миналата година, тази година от къде вкарва газ и с какви пари се разплаща? Това не нарушава ли санкциите към Русия, които самия ЕС е наложил?

Излъга като каза, че България е прекратила договора с ГАЗПРОМ, а то се случи обратното. И излъга за това, за да излъже после за БОТАШ, че газта оттам се е намесила в критичен момент, когато "критичният" момент бе спасен от американския танкер, а критичен момент също нямаше. Също излъга, че с БОТАШ се получава количеството газ и може да бъде печелившо, а сме получили едва 11% от обема, който трябваше да получим, 89% липсват/не са доставени, но са заплатени.
Също така излъга и за Орбан по въпроса с Македония. Орбан подкрепя Скопие ЗА ЕС и активно лобира за заобикаляне на нашите условия. В интерес на истината Орбан нареди да се блокират българските изисквания.

Всъщност, като изключим всичките му популистки локуми за олигархия, Радев излъга за абсолютно всичко, което бе съществената част от разговора.

# 21 393
  • София
Защото, отказахме да плащаме в рубли, което е нарушение на договора. И то, за да се покажем пред ЕС, че спазваме санкциите, които санкции определени държави погазиха. Германците как плащаха?

Нека пак си говорим за Боташ след 31.12. 2026.

Бърд, в тази объркана геополитическа обстановка трябва да се действа внимателно и балансирано. Предполагам си прочела новината, че Германия иска Европа на 2 скорости и кани още 5 държави да направят съюз в съюза. Това какво трябва да говори на останалите партньори от ЕС? Как да се приеме това разделение?
От друга страна непредвидимия Тръмп. Сега сме съюзници в Нато, а утре?

# 21 394
  • София
Напротив, не е нарушение на договора. Никъде в договора не пише, че сме задължени да плащаме с рубли, а само с долари. С лъжи ли ще защитавате лъжите на Радев?

# 21 395
Аз предлагам на Радев да назове партията си Боташ. Така или иначе с това ще остане в историята на политическият живот в България.
Закопа се много с това интервю, нищо че Бойко Василев опитваше да му помага с инфантилните си въпроси.

Най-много да вземе гласовете на Възраждане, но със сигурност няма да бъде първа сила. Този филм вече сме го гледали.
И признаваме си го, или не, той прави огромна услуга на ГЕРБ. Ако преди са се притеснявали от него, вече могат да спят спокойно. Отново ще бъдат първа сила на изборите, за мое огромно съжаление.

# 21 396
  • София
Соната, изискването за заплащане в рубли дойде след решение на Путин, в отговор на европейските санкции. Искаш газ - плащаш в рубли. Ние се опънахме, но други държави от ЕС продължиха да вкарват руски газ и да плащат в рубли.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/31869537.html

# 21 397
  • София
Още в самото начало на статията става ясно, че Радев излъга. "Новите условия на Русия", след като има подписан договор, който сме подписали и спазвали, те бетер А1!  За пореден път руската държава нарушава договорите си и мята вината на останалите. Откъде ли ми е познато? Thinking А, да. Минските споразумения, Будапещенски меморандум. Или както се приписват едни думи на Ото Фон Бисмарк „Договорите с Русия не струват хартията, на която са написани“. Та, тъй то. Руският актив Рубльов си защитава руските интереси хвърляйки цялата вина на нас.

# 21 398
  • Варна
Oх, Боже.. пак изтърканата плоча.
Като в оня виц, дето изпитвали един ученик , но той знаел само че краставицата съдържа 98 % вода и каквото и да го питат, той въртял. сучел все отговорът бил този.Joy

# 21 399
Аз не разбрах на 100%, казал е, ще протестите са били, за да участва той в изборите ли?

А това "ще ви кажа като му дойде времето" е от сценария на царя и неговото " вЕрвайте ми". Ама понеже не върви дословно да го използват, малко са го префасонирали... ти да видиш изненада.

И тоя ще ни оправя...

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 06:01 от Ули

# 21 400
Много труден за слушане/гледане беше. Кой му е дал ПР съвет сто пъти да повтори, че народът го бил призовал. Като Сидеров навремето. Кой го е призовал?!
Много въртеше и сучеше, като миска, която иска световен мир.
Общи приказки, общи пожелания, харизма на изключен хладилник. Пореден много слаб агент на Масква и с тъпа стратегия. Копейката бяха го пипнали да е по-креслив поне.
Пълна трагедия, давам му съдбата на Български възход и онзи другия безцветен, как му беше името, изчезна в небитието.

# 21 401
Хубавото в цялото упражнение снощи, ако може някой нещо да разбере е, че не очакват мнозинство.
Т.е. ще има съдбата на Слави, но с по-стръмна парабола Wink

# 21 402
  • Разпиляна във въображението
Ох, спасил ни танкер. Онзи танкер, на когото не бе осигурено място за разтоварване. Ама хич не се помнят някои неща. Турция тогава се съгласи да го разтовари и се тръгна към договарянето с Боташ. Петков договорил седем, ама така и не финализирал нещата докрай. Оставил ги. Да бе договорил всичко.

Слушам анализаторите и трябва отново да гледам Радев, защото имам чувството, че съм гледала различно интервю.

И все пак тоооолкова години след началото на войната държави из цяла Европа продължават да наливат пари в Русия. Милиарди, може би.

# 21 403
Аз поне разбрах, защо Слави Василев толкова му се "кефи".
Ако хладилник "Мраз" беше човек, щеше да е Радев. Grinning

# 21 404
Ха ха, рублата е толкова могучая валута, че няма нито един международен договор, с плащане в рубли. Да се твърди, че сме "нарушили" доларов договор, защото не сме искали да платим с рубли, е нескопосан опит да се оправдае една от лъжите на радев.

Общи условия

Активация на акаунт