Не знам защо се заяждаш. Човекът го следват страшно много хора след трагедията със Сияна. Такива гръмки обявявания едва ли би направил просто ей така, защото днес е станал в настроение да пише за детска болница. Радзбрахме, че никой извън ПП не става за нищо, но ако се абстрахираме от манията ви, не би ли било добре в София да има тава болница, особено щом поредното правителство не прави нищо по въпроса? Или е по-важно да се мрънка, че няма, но и да се плюе по всеки, който евентуално може да направи нещо. АКо наистина успее, разбира се. А пък, ако един ден дай Боже я има, никой няма насила да ви кара да я ползвате.
Парите по ЗК после надали ще са достатъчни за издръжката и, ако няма контрол, а за сега е видно, че няма.
Не на последно място не одобрявам експлоатацията от негова страна на смъртта на детето му, защото ако беше искрен, щеше да пита къде са милиардите за пътна инфраструктура.
Приемам, че си по-запозната от мен. Затова писах, че нямам идея как точно ще се случат нещата. Помня, обаче навремето, когато Чирков отвори "Св. Екатерина" в София. Тогава в нея всички българи се лекуваха напълно безплатно. Идваха много чужденци, които си плащаха таксите (не знам какви бяха точно) - знам го, защото им бях чест "гост". По това време Чирков се опитваше да направи втора такава болница и някъде по морето - не помня Варна или Бургас беше, че беше доста отдавна. Години по-късно нещата се промениха, обаче и безплатното лечение остана само за деца до 18 годишна възраст.
Та не знам как ще се финансира, кой какво ще плаща и т.н. Ще видим. Но при всички положения ще е добре за всички, точно в София да има такава болница. И, след като на държавата изобщо не й е на дневен ред това, то би било чудесно, ако някой друг успее да го направи.
Birdflower - ако детето ти има спешна нужда от лекар, тези въпроси точно в този момент едва ли ще те вълнуват. Единственото, което ще те върнува е, че има къде да го заведеш. Дано никога на никой не му се налага, разбира се, но всички знаем как е с малки деца. Пък който не иска, никой не го кара насила да я ползва.