Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 628 381
  • 21 906
  •   27
Отговори
# 21 825
  • София
Ето, аз сега тук заявявам, че работя за построяване на детска болница. Е, и? Даже аз съм малко по-напред съм работила в такава и съм участвала и в строежа на една.

Не знам защо се заяждаш. Човекът го следват страшно много хора след трагедията със Сияна. Такива гръмки обявявания едва ли би направил просто ей така, защото днес е станал в настроение да пише за детска болница. Радзбрахме, че никой извън ПП не става за нищо, но ако се абстрахираме от манията ви, не би ли било добре в София да има тава болница, особено щом поредното правителство не прави нищо по въпроса? Или е по-важно да се мрънка, че няма, но и да се плюе по всеки, който евентуално може да направи нещо. АКо наистина успее, разбира се. А пък, ако един ден дай Боже я има, никой няма насила да ви кара да я ползвате.
Касиопея, не се заяждам. Просто всички следващи го да се замислят малко. Една болница е много, ама много скъп проект. И наистина говоря от първа ръка.
Парите по ЗК после надали ще са достатъчни за издръжката и, ако няма контрол, а за сега е видно, че няма.
Не на последно място не одобрявам експлоатацията от негова страна на смъртта на детето му, защото ако беше искрен, щеше да пита къде са милиардите за пътна инфраструктура.

Приемам, че си по-запозната от мен. Затова писах, че нямам идея как точно ще се случат нещата. Помня, обаче навремето, когато Чирков отвори "Св. Екатерина" в София. Тогава в нея всички българи се лекуваха напълно безплатно. Идваха много чужденци, които си плащаха таксите (не знам какви бяха точно) - знам го, защото им бях чест "гост". По това време Чирков се опитваше да направи втора такава болница и някъде по морето - не помня Варна или Бургас беше, че беше доста отдавна. Години по-късно нещата се промениха, обаче и безплатното лечение остана само за деца до 18 годишна възраст.

Та не знам как ще се финансира, кой какво ще плаща и т.н. Ще видим. Но при всички положения ще е добре за всички, точно в София да има такава болница. И, след като на държавата изобщо не й е на дневен ред това, то би било чудесно, ако някой друг успее да го направи.

Birdflower - ако детето ти има спешна нужда от лекар, тези въпроси точно в този момент едва ли ще те вълнуват. Единственото, което ще те върнува е, че има къде да го заведеш. Дано никога на никой не му се налага, разбира се, но всички знаем как е с малки деца. Пък който не иска, никой не го кара насила да я ползва.

# 21 826
Лейди, дори и с болница в София, при спешна нужда аз пак няма да мога да се възползвам от нея. Но въпросът не е в това. Няма значение аз какво искам и къде ходя при нужда. Ще се повторя - никой не твърди, че не трябва да има такава болница или че това е нещо лошо - напротив. Така че, ако обичаш, недей да въртиш в подобна посока, защото това изобщо не е тема на разговора.
Попов защо преди година не направи детска болница, като е толкова лесно? Защо преди година не се сети колко хора умират по пътищата? Сега въпроси не задавате, много хора го следват и ги подкрепят (не знам всъщност кое конкретно подкрепят), понеже темата е много чувствителна за всички. А тези въпроси не са никак маловажни. Ако друг на негово място излезе с подобни приказки (сещай се кой), ще го разкъсате с въпроси и критика.

# 21 827
  • Deutschland/HE
Проектът на Сърце и мозък за детска болница, беше всъщност за 20легла детско отделение. Ще носи името детска, но е параван, за да мине кардиология. За кардиологична болница няма да получи разрешение и затова така се опитваше да прескочи ограниченията.

# 21 828
Те сега не съдят ли държавата тия от сърце и мозък?

# 21 829
Няма безплатен обяд. Някой ще финансира или ще пере пари. Добре е да се знае ясно, кой и защо ще поеме разходите.

# 21 830
  • София
Няма безплатен обяд. Някой ще финансира или ще пере пари. Добре е да се знае ясно, кой и защо ще поеме разходите.

Пак ще го напиша и с това наистина слагам точка на дискусията, поне от моя страна - когато детето на някой има нужда от лекари, последното нещо, което ще мисли е, кой финансира детската болница, към която лети с бясна скорост, защото детето му не е добре. А, ако това му е най-важното, то има Токуда с чудесно детско отделение и прекрасни лекари, има Клиника България, та все някъде ще може да се отиде при нужда. Там още на входа ще ги посрещат с протегната ръка, после и на изхода пак се плаща, та поне ще си спестят размислите и притесненията за финансиране. Само че съм убедена на 99%, че ако има такава болница и тя е на удобно място, а и е безплатна, хич и няма да си помислят да отидат на друго място, па макар и да не знаят от къде се финансира.

# 21 831
  • София
Специалистите в тази несъществуваща болница са съъщите, които и сега работят в детските отделения, така че да, има значение кой финансира.
Много специалисти ходят и в други градове. Самото изграждане на болница не увеличава автоматично специалистите и достъпа.

# 21 832
  • Варна
Специалистите в тази несъществуваща болница са съъщите, които и сега работят в детските отделения, така че да, има значение кой финансира.
Много специалисти ходят и в други градове. Самото изграждане на болница не увеличава автоматично специалистите и достъпа.
   Точно. От Варна се преместиха в Бургас, а отделението във Варна /държавно, наскоро реновирано/ се закрива. Дано временно.

# 21 833
  • София
Ще пътуват до Варна. От София много лекари пътуват до Бургас, Пазарджик и др.
Не е хубаво, но има липса на специалисти, която се задълбочава.
Заплатите на ръководството на някои болници е уау, а места за специализанти не разкриват.

# 21 834
Тези, които не си задават въпроси кое, как, защо са сред най-податливите на внушения,  демагогия, измами и разочарования. На хора, които нямат скрупули.

# 21 835
  • Варна
Заплатите на ръководството на някои болници е уау, а места за специализанти не разкриват.
Най-вероятно са им предложили и жилища, така че едва ли ще пътуват.

Не знам дали сте наясно какво представлява пътя Бургас - Варна.. Не е за ежедневно пътуване.

# 21 836
  • София

Не знам дали сте наясно какво представлява пътя Бургас - Варна.. Не е за ежедневно пътуване.
Никой не пътува ежедневно. Приятел хирург пътува веднъж седмично до Бургас от София.
А пътя Бургас-Варна е като повечето пътища, за които герб откраднаха милиарди.

# 21 837

да предлагат жилища. Ако един лекар специалист сменя рабогното си място, той също има условия да си вземе екипа който е създал с годините.
А за детската болница в София - вече всички думи и приказки са излишни при наличие на общински парцели и пари в държавата.

# 21 838
Какво е станало с някакви трима убити край Петрохан? Чета за накакви паравоенни организации, някакви педофилски мрежи, някакви чудеса. Какво става в България?

# 21 839
В хижа е станало.

Общи условия

Активация на акаунт