Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 628 297
  • 21 914
  •   31
Отговори
# 21 885
  • Варна

Здравната каса не изплаща на 100% изработенето от Св. Анна, а при тях се карат пациенти от цяла Североизточна България. Сега Сърце и мозък - Бургас им "открадват" обучение и добре стикован екип.  Кой ще поеме децата?
Много ми е интересно, че те не можаха да пробият във Варна. Имат в старата сграда на Св. Анна едно малко кардиологично отделение, но не направиха голяма болница, както в Бургас и Плевен.
E, за да можем сега варненци да пишем по социалните мрежи: "Кмете?"Rolling Eyes

# 21 886
Пък аз в последно време само срещам новини, за това как разкарват хората с линейните и им отказват места в болниците, защото нямало легла.
Не искат да си влошават статистиката с много болни пациенти. Ако се обадиш за линейка за пациент над 70 г със сериозни здравословни проблеми и обострено състояние, можеш да не дочакаш приемане в болница.
И аз мисля, че няма недостиг на медицински персонал. Има зле структурирано здравеопазване.
В нашия град има голяма общинска болница, в съседния, който отстои само на 10 км, има съизмерима по мащаб болница ( в някои от областите в медицината има и по-добри специалисти).

# 21 887
  • Разпиляна във въображението
На нищо я направиха тази Конституция. Не че в последните години НС е с голям рейтинт, но в какво превърнаха и първия човек в Държавата - в кукла. Лесно заменима и без никакво значение. Просто име.

Чувала сам как от частните болници изпращат коли с лекари по селата да търсят пациенти. Ти бабо имаш нужда от..., и ти дядо и т.н. Точат касата. Сърце и мозък лекарите трябва да запълват определена дейност и брой пациенти, за да получат парите.
От репортажа за Варна казаха не лоша сума, която са получавали медиците. Пет пъти минималната. И изведнъж добре оборудвано, прясно ремонтирано детско отделение остава без никой. Ами да вкарват още чужденци, за да лекуват.

# 21 888
  • София
Как ще има легла като за един скенер те вкарват в болница. И за холтер.
Само по документи. Легла наистина няма в София. Миналата пролет го играх това с близък за нефрология в много сериозно състояние. Връзки тройни и накрая го приеха в Окръжна. В Александровска и с връзки нямаше нито едно легло в нефрологията, в Токуда също и прочее. Отделно вече по всички тия места и персонала е кът. Положението е много сериозно.

# 21 889
От ФБ:

ВНИМАНИЕ! СТАВА СТРАШНО!
МВР Пикчърс сега вкарва нов сюжет в тройното убийство на хижа Петрохан*.
Сега внимание, новото в случая е СЕКТА!
В сектата са участвали и непълнолетни и малолетни деца!
Всъщност МВР дължи обяснение как тежко въоръжена паравоенна организация (автомати, пистолети, уреди за нощно виждане, АТВ-та и т.н.) с години се разпорежда в района, огражда пътеки и пътища, изисква лични документи на планинари и случайно преминаващи, и никога, ама никога в тези (поне 5) години не е разбрала за това.
Или е разбрала, ама е нямала желание да доразбере.
Но пък може МВР да се е страхувала от сектанти, кой знае, и те са хора, и те душа носят.
Страшно е, приятели, страшно е!
Секта!

# 21 890
Положението с болниците, недостига на лекари и сестри все повече се задълбочава.
  Интересно, никой не поставя ясно в програмата си какво смята да направи.

# 21 891
Е, Тошко нали представи програма - внасяне на лекари от чужбина за 500 долара.

# 21 892
От ФБ:

ВНИМАНИЕ! СТАВА СТРАШНО!
МВР Пикчърс сега вкарва нов сюжет в тройното убийство на хижа Петрохан*.
Сега внимание, новото в случая е СЕКТА!
В сектата са участвали и непълнолетни и малолетни деца!
Всъщност МВР дължи обяснение как тежко въоръжена паравоенна организация (автомати, пистолети, уреди за нощно виждане, АТВ-та и т.н.) с години се разпорежда в района, огражда пътеки и пътища, изисква лични документи на планинари и случайно преминаващи, и никога, ама никога в тези (поне 5) години не е разбрала за това.
Или е разбрала, ама е нямала желание да доразбере.
Но пък може МВР да се е страхувала от сектанти, кой знае, и те са хора, и те душа носят.
Страшно е, приятели, страшно е!
Секта!

Офф,да не почнаха меверето пак да се гелпят като за шефа на полицията в Русе,та една,втора,трета версия..

# 21 893
  • София
Положението с болниците, недостига на лекари и сестри все повече се задълбочава.
  Интересно, никой не поставя ясно в програмата си какво смята да направи.
Какво да направят. Платеното вече е 20 000 лв на година, държавната поръчка е малка и не виждам кой ще им остане тук за мизерни пари като медицинския персонал е кът навсякъде. Отделно вече и цялата им организация е под всякаква критика. Човек в болница без придружител си е отписан. При това хоспитализиране, за което писах, по три пъти на ден ходех да изпълнявам рецепти, които не се покриват от касата, а в болницата няма и аптека.
В един коридор нефрология и ендокринология и диабетиците ходят навън да купуват лекарствата на тези с отказалите бъбреци и сепсис, например.

# 21 894
  • София
Е, и, Ребел? Сравняваш СРМ и Сърбия или просто се заяждаш?
Казвам аз, че мъжете във форума избиват някакви комплекси и непрекъснато се заяждат с чувство за превъзходство над бедните кокошки. Simple Smile
Защо да не ги сравнявам - те са с абсолютно еднакъв статут по отношение на граница. И двете държави не са в Шенген, както и двете са кандидати за членове на ЕС.
Аз, като науча нещо, благодаря за него. Защо се приема за заяждане, не разбирам.

# 21 895
  • Deutschland/HE

Здравната каса не изплаща на 100% изработенето от Св. Анна, а при тях се карат пациенти от цяла Североизточна България. Сега Сърце и мозък - Бургас им "открадват" обучение и добре стикован екип.  Кой ще поеме децата?
Много ми е интересно, че те не можаха да пробият във Варна. Имат в старата сграда на Св. Анна едно малко кардиологично отделение, но не направиха голяма болница, както в Бургас и Плевен.
E, за да можем сега варненци да пишем по социалните мрежи: "Кмете?"Rolling Eyes

Тя общината има ~21.29% от капитала. Държавата е мажоритарния собственик с 74.57%.
ГЕРБ си управляват там от много години, както и в Св. Марина.

# 21 896
Цветанка Ризова с  Борисов в "Лице в лице":  - "Според Вас легитимен ли е главният прокурор Сарафов?
- Не знам какво да кажа. Ами какъв да е,  легитимен е, защо да не е?! Винаги съм казвал съдиите да си избират шефовете, прокурорите да си избират техните"
- На тия лицемери от ПП-ДБ ли да им дам да правят съдебна реформа? Няма да им дам, да си я правят с Радев!”

# 21 897
  • София
Отново за всичко виновни ПП-ДБ, защото схемите между Борисов-Радев-Пеевски вече се виждат и разбират от малки деца. Joy

# 21 898
При Карбовски каза, че домовата книга е най - добрата промяна в конституция, сега лоша била и той общо няма, само ония пепетата и дебетата. Лъга, маза, глупости говори. Толкова е нелеп вече, че няма по - накъде.

# 21 899
  • София
И пак му се връзват като шарани Joy

П.П. Радев си отглежда хигиенно нокътче..
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт