Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 631 666
  • 22 020
  •   21
Отговори
# 21 990
  • София
Леле! Astonished

# 21 991
Нищо чудно да ги загубим. Отдавна се коментира, че най-тежките реформи, включени в Плана, са набутани към крайния срок. Ако няма стабилно правителство и мнозинство ще се загубят парите.
В крайна сметка, вместо Борисов да прави магазини за хората, можеха друго да направят...

СМС е... ъм...Scream

# 21 992
Гледам НеНе-то, леко дава наклон, какъв да бъде избора на президента. Йотова, трябвало да се спре на някой с "административен опит". Нещо като "15 години държавен служител"..

# 21 993
  • софия
Да, да, пак ППБД виновни и за ПВУ. Явно сме гледали различно интервю:
Цитат
България е изправена пред реален риск да загуби значителни средства по Плана за възстановяване и устойчивост заради забавени реформи и политическа нерешителност. Докато цените на услугите в страната продължават да растат, липсата на напредък в енергетиката и борбата с корупцията спират икономическото догонване на Европа. Това каза в ефира на „Здравей, България” бившият вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Според него ситуацията с ПВУ е критична. „От оставащите 84 мерки по четвъртото и петото плащане, които трябва да се случат тази година, до момента е изпълнена само една. Планът завършва в края на лятото и това, което не сме направили дотогава, просто се губи. Има реален риск България да загуби голяма част от тези 2.5 млрд. евро”, заяви Пеканов. Като основни пречки той посочи блокираните реформи в енергийния сектор, либерализацията на пазара на ток и казусите около въглищните централи.

...
Пеканов обясни и защо кредитният рейтинг на страната ни не се повишава, въпреки очакванията след приемането на еврото. „Международните инвеститори и кредитните агенции следят корупцията и политическата нестабилност. Вместо да реформираме Антикорупционната комисия, тя практически беше закрита. Това ни коства около 350 млн. евро замразени средства и изпраща лоши сигнали навън”, подчерта той.
Във връзка с темата за „Европа на две скорости”, Пеканов изрази мнение, че това не е задължително негативно за големите икономики, но е опасно за България. „Страни като Полша, Испания и Гърция растат бързо, защото прилагат реформите, които Брюксел изисква. Ние тук си губим времето в междусъседски спорове, вместо да работим по същество”, заключи той.
Вече писах, че няма против Европа на 2 скорости. Нито е обидно, нито е унизително. Естествено е. Важното е да е Европа, а не Евразия.

главчев и подчинени също имат административен опит 😁 Играе с повече от 1-на пешка.

# 21 994
Крайно време е да има брифинг на МВР, с министъра начело. И ИФ Сарафов. Няма как да се разиграват в мрежите всевъзможни спекулации, а те да си мълчат. Казва се кратко , точно и ясно какво е установено досега, по какви версии се работи, дали наистина ДАНС са влезли първи там и защо. Това е официална информация. И ни я дължат.
Иначе съм на мнение, че другите отдавна са в Сърбия. Къде ги търсят, не знам.
Ако пък е международен трафик, пак може да се каже нещо. Просто това с педофилията е най-отвратителното от всичко и не искам да го вярвам.

# 21 995
  • Разпиляна във въображението
Нищо чудно да ги загубим. Отдавна се коментира, че най-тежките реформи, включени в Плана, са набутани към крайния срок. Ако няма стабилно правителство и мнозинство ще се загубят парите.
В крайна сметка, вместо Борисов да прави магазини за хората, можеха друго да направят...

Не е само до Борисов. Имаше и други правителства. Вече не си спомням кой направи последната редакция, която е одобрена. Но губим пари и защото вътре имаше включени и законодателни промени и реформи, които нямаха място там.

# 21 996
  • София
Те и да дадат брифинг, Тайс, не знам кой ще им повярва - аз лично не. Но си права, длъжни са да излязат поне.

# 21 997
Ама тези от сутринта по тв сричат , не знам има ли главен секретар, кой ръководи акцията, кой отговаря на въпроси. Пълен потрес!

# 21 998
Трудно ми е да определя дали нарочно сричат или толкова си могат. Или и двете заедно.
От цялата работа разбирам, че отново някакви 16-годишни разиграват МВР-то. Чудно.

# 21 999
Ама тези от сутринта по тв сричат , не знам има ли главен секретар, кой ръководи акцията, кой отговаря на въпроси. Пълен потрес!

Тъкмо сглобят една версия и почва смях.
Дават следващата същото.
Те не смогват да измислят.
Какъв брифинг очаквате?
То стана жалко.

# 22 000
Когато беше шесторното убийство в Нови хан, излизаха всеки ден, в това число и предния глав пр-р, който тогава май беше още наблюдаващ разследването. Да, хващах го в юридически грешки при изявленията, но те не бяха съществени за публиката. Общо взето, там самоубиха един клошар, но до развръзката имаше данни всеки ден. Официални. Тука е нещо страшно.

# 22 001

Не е само до Борисов. Имаше и други правителства. Вече не си спомням кой направи последната редакция, която е одобрена. Но губим пари и защото вътре имаше включени и законодателни промени и реформи, които нямаха място там.
Изслушай Пеканов.

# 22 002

Тъкмо сглобят една версия и почва смях.
Дават следващата същото.
Те не смогват да измислят.
Какъв брифинг очаквате?
То стана жалко.
От Дани Митов толкова.

# 22 003
Щом ДАНС ги разследва работата е дебела-тероризъм, разузнаване ,търговия с оръжие.

# 22 004
ДАНС са имал данни още от 2022, правили са разследвания, сутринта го казаха.

Предлагам всичко за случая да го пишем в другата тема за Криминалните досиета, аз тук само заради МВР и тяхното мълчание писах, само то има връзка с политиката в България.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1122086.7155

Общи условия

Активация на акаунт