Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 634 787
  • 22 131
  •   27
Отговори
# 22 080
Тошкото си държи една линия обаче...
"ПП-ДБ са виновни за повишените цени на храни и лекарства": ИТН в предизборен режим пред Йотова"
В ситуация на липса на бюджет, съмнения за спекула в някои сектори като фармация и хранителните стоки, причината за това е свалянето на правителството. Протестите бяха организирани от ПП-ДБ, отговорността за тези проблеми и липсата на бюджет е тяхна. Тезата, че бюджетът е лош, увисва, тъй като имаше съгласие със социалните партньори след преработването на бюджета". С тези думи лидерът на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов на практика откри предизборната кампания на формацията по време на консултациите за избор на служебен премиер при президента Илияна Йотова."

https://www.actualno.com/politics/pp-db-sa-vinovni-za-povishenit … news_2551536.html
Ма естествено, кой друг да е виновен.
Правителството се изсули като да не казвам какво, не предприема нищо за спекулата, но ППДБ са виновни.

# 22 081
На 10 февруари, вторник, президентът Йотова ще приеме в президентската институция:

От 10:00 часа – представители на парламентарната група на "Алианс за права и свободи";
От 11:30 часа – представители на парламентарната група на ПП МЕЧ;
От 13:00 часа – представители на парламентарната група на "Величие".

На 5 февруари Илияна Йотова ще бъде гост на официалния прием, даван по повод зимната олимпиада от президента на МОК за държавни глави и ръководства на националните олимпийски комитети.

На 6 февруари българският президент ще бъде посрещната от своя италиански колега Серджо Матарела в Кралския дворец в Милано, където ще се състои прием, посветен на тържественото откриване на Зимните олимпийски игри. По-късно Илияна Йотова ще участва и в церемонията на стадион „Сан Сиро“, където ще бъде дадено начало на игрите и запален олимпийският огън.

Последна редакция: ср, 04 фев 2026, 23:13 от Moderator3

# 22 082
  • София
Ама как така на 10 февруари? Егати процедурите. Нали днес била казала, че ще направи всичко възможно изборите да са на 19 април.

# 22 083
Ама как така на 10 февруари? Егати процедурите. Нали днес била казала, че ще направи всичко възможно изборите да са на 19 април.
Видях в новината в Дарик в 17,27 ч обявена.

# 22 084
Голямо мотаене, явно в услуги на кого. Възмутително е това бавене, но гледам почти на никой не му прави впечатление.

# 22 085
На 5 февруари Илияна Йотова ще бъде гост на официалния прием, даван по повод зимната олимпиада от президента на МОК за държавни глави и ръководства на националните олимпийски комитети.

На 6 февруари българският президент ще бъде посрещната от своя италиански колега Серджо Матарела в Кралския дворец в Милано, където ще се състои прием, посветен на тържественото откриване на Зимните олимпийски игри.
А кой сега е шеф на БОК? Признавам си, не следя отблизо там нещата. Но е поредният български абсурд.

# 22 086
  • София
Избори по-рано от май няма да има.

# 22 087
Аз истински пожелавам на Йотова да НЕ избере Гюров. Само позитиви за ПП-ДБ ще има.

# 22 088
МВР и прокуратурата пуснаха всички по пързалката с намеците за секти, ритуални самоубийства, паравоенни структури и дори педофилски мрежи

От Фейса
Pavlin Antonov
Живея на 1,5км от хижа Петрохан. Те бяха най-близките до мен съседи.
Да, бяха затворени. За пет години така и не пристъпих оттатък бариерата. Не съм и настоявал. Много не знам за тях, затова ще се ограничи с това, което знам.
Тук в планината животът е различен. Не можеш да разчиташ на бърза помощ, полиция, пожарна, пътна поддръжка, снегопочистване, сметоизвозване... Можеш да разчиташ единствено на съседите си.
Ивайло и Пламен (двама от загиналите) са ме спасявали три пъти - караха ме през преспите до болница с тежка хипертонична криза, погрижиха се за мен и животните ми, когато преди година си счупих гръбнака. Помагали сме си взаимно безброй пъти. Така правят съседите в планината.
Ето и "престъпленията" им (за които знам), заради които според разни мижитурки заслужаваха да умрат. Без правомощия и реални средства за постигането му се опитваха да променят нещо. Когато оградиха двора си със "страшната"  им ограда, туристите трябваше да минават 50 метра встрани от старата пътека. През лятото тук идват десетки берачи на боровинки, на които патрулите напомняха да си съберат боклуците, когато си тръгват. Караха се и заснемаха бракониери. Гасяха пожари. Толкоз.
Щях да си трая. По-лесно е, удобно някак. Докато не изпълзяха всякакви мижитурки, да храчат злоба или да изкарат някой лев/евро със сензационни заглавия. Един вид, заслужавали са да загинат...
Не. Те бяха хора. Съседи. Това, което заслужават след такава трагедия, е мир на душите им.
Съболезнования към близките им.

# 22 089
"Да, бяха затворени. За пет години така и не пристъпих оттатък бариерата. Не съм и настоявал. Много не знам за тях, затова ще се ограничи с това, което знам."

Ами това, че са помогнали на човека е съвсем нормално. Ама самият той нищо не знае, никога не са го поканили да влезе при тях и с това за мен нещата стават доста по-подозрителни. Дори да не пристъпиш оттатък бариерата - едва ли е нещо безобидно там.

# 22 090
  • Обран бостан ;)
Тошкото си държи една линия обаче...
"ПП-ДБ са виновни за повишените цени на храни и лекарства": ИТН в предизборен режим пред Йотова"
Скрит текст:
В ситуация на липса на бюджет, съмнения за спекула в някои сектори като фармация и хранителните стоки, причината за това е свалянето на правителството. Протестите бяха организирани от ПП-ДБ, отговорността за тези проблеми и липсата на бюджет е тяхна. Тезата, че бюджетът е лош, увисва, тъй като имаше съгласие със социалните партньори след преработването на бюджета". С тези думи лидерът на парламентарната група на "Има такъв народ" (ИТН) Тошко Йорданов на практика откри предизборната кампания на формацията по време на консултациите за избор на служебен премиер при президента Илияна Йотова."

https://www.actualno.com/politics/pp-db-sa-vinovni-za-povishenit … news_2551536.html

Кого ще пращат в космоса този път ?

И с чия ракета, че тези на Мъск, нещо гърмят напоследък. Wink

# 22 091
А вие как си представяте, че се охранява район, който представлява интерес едновременно за бракониери, дървената мафия и трафиканти? Имало оръжия. Всички оръжия били законни обаче. Имали са договор с държавата, да й помагат в опазването на района. Вършили са си работата. С прашки не става.

# 22 092
Интересно участие имаше днес по НОВА. Явно в определени среди тези хора са били доста познати и то с добро.
Лансира се версия, че са станали свидетели на нещо, което ги е довело до тази ликвидация.

И това ... силно ми се връзва с внезапните и крайно нескопосани изяви на нашите органи.

# 22 093
Гледах ги, беше интересно. Споделям казаното, че този есемес не прилича на предсмъртно писмо, както бързат да го обявят милиционерите. Ама хич! Там има неща, които само майка му ще разбере. Не е алиби, съобщение е.

# 22 094
  • София
Васи, и аз все повече започвам да мисля, че са станали свидетели на нещо, което не е трябвало да виждат. Единствено не ми се връзва многото притежавано оръжие.

Споделих в другата тема, но и тук коментираме, така че ето мнението на Ревизоро,  което мисля не е обсъждано.
https://www.dnes.bg/a/1-bulgaria/709545-emil-dimitrov-revizoro-z … 5JCr5IR_gfYIVfrRQ

Общи условия

Активация на акаунт