Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 636 222
  • 22 181
  •   19
Отговори
# 22 110
Да,и на мен това ми е странно,оборудването,оръжията,които се твърди,че притежават,опасването с телени мрежи,а в същият момент профила на тримата,особено управителя на счетоводната фирма хич не ми отговаря на някой озъбен рейнджър.
Параван ли са били,за какво,не разчитам на Сарафов да ми каже,особено след неговите приказки за Туин Пийкс,небогоугодни дела и подобни.

# 22 111
Изобщо не ми се вярва.

Съвсем нормално е да помогнат на болен съсед. Наистина браво.

Но оръжията и периметъра с електропастир и камери изобщо не се връзват с пазене на чистотата. Навсякъде другаде горските са по един - двама с по някоя пушка на рамо, ако изобщо имат и такава. Тук - рейнджъри със супер скъпа техника, дронове и оборудване.
Simple Smileнормално ама друг път...хората са оскотяли...

По принцип, когато си маниак, особено платежоспособен и без ангажименти.. наливаш пари..Та това не е кой знае колко...уау.

# 22 112
В Родопите също попаднахме на такива рейнджъри.Пребъркаха джипа...и ни върнаха обратно, че нямаме право да ходим наоколо...Взеха ми едно новопоникнало борче, което си бях извадила да засадя в градината-една педя беше

# 22 113
  • Варна

Simple Smileнормално ама друг път...хората са оскотяли...

По принцип, когато си маниак, особено платежоспособен и без ангажименти.. наливаш пари..Та това не е кой знае колко...уау.
Ами не вярвам да са маниаци, което не пречи да са престъпници.
Планинари, пещерняци, хора живеещи близо до природата, биха помогнали на болен съсед..
 /ако историята изобщо е истинска, звучи ми като беше добро момче , винаги поздравяваше/.
Това че са имали незаконна дейност не ги прави неадекватни във всяка една човешка ситуация.

# 22 114
Лошото е, че истината няма да излезе наяве...

# 22 115
"След като Народното събрание закри антикорупционната комисията, Европейската комисия ще изиска връщането на 143 млн. евро, изплатени по-рано за тази реформа, съобщиха източници от Еврокомисията"-оффнюз

И ще връщаме кинЧи май...

В Родопите също попаднахме на такива рейнджъри.Пребъркаха джипа...и ни върнаха обратно, че нямаме право да ходим наоколо...Взеха ми едно новопоникнало борче, което си бях извадила да засадя в градината-една педя беше

Доколкото знам нямаш право да си взимаш борчета от гората.
Аз не съм тип планинар,но имаме горичка над едната къща,Туи си купуват и засаждат съседите,но не са се качвали да си вадят от гората.
Знам,че разни разнообразни се разхождат в тази гора,пък кучето бяга/все си намира дупки,в строеж сме/,а тя прилича на вълк,та сме и обикаляли да я търсим,за да не вземе и да я гръмне някой и@иот.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 12:16 от Морана

# 22 116
А вие как си представяте, че се охранява район, който представлява интерес едновременно за бракониери, дървената мафия и трафиканти? Имало оръжия. Всички оръжия били законни обаче. Имали са договор с държавата, да й помагат в опазването на района. Вършили са си работата. С прашки не става.
А как си представяш, че е законно частна организация да реши, че трябва да опазва някакъв си район, да се въоръжи стабилно и да се разпорежда там? Държавата, в лицето на Сандов, е нямала никакво право да им разрешава подобни дейности. Да взема да заградя Западния парк, че и там жителите в съседство си берат дърва.
Те не "са решили". Едно министерство е искало помощ от тях. Или за първи път чуваме за неправителствена организация, която върши работата на държавата? Това с капачките които събираме, не е ли същото?
😂 Как ще иска помощ от тях, като няма законово право да делегира такива правомощия на частна организация? Да не говорим такава, създадена преди 10 дни.
На този въпрос аз не мога да ти отговоря. Да отговори Сандов. факт е, че са им дадени права, за да се справят с проблемите в района. Оръжията им, в които всички са вторачени, са законни. Никой не отрича това.

# 22 117
С какво са били ефективни хората от хижата? Освен че не са допускали никого наоколо?
Припокриват ми се два разказа за спиране на УМИШЛЕНИ палежи, с които се оправдава незаконна сеч...
Ако наистина са мрънкали за "берачите на боровинки" да почистват след себе си - Браво!
И ако наистина са спасили живота на онзи човек пак - Браво!

Обаче каквото и да кажем..
Най-много говорят действията и думите на Сарафов
Определено властите изместват фокуса от кой ги уби към това какви са тези хора. Разбира се, лоши са. Определено се вижда ясната линия, да се очернят вече починали хора, които не могат да се защитят. Не казвам, какви са. Не знам.

Грозно е и, че тая трагедия се ползва с политически цели. Христанов снощи каза, че скандала с видеозаписите от козметичните салони са я приписали на тях и по - конкретно на Бачийски.

# 22 118
Нямаш право да вадиш борчета, дори и малки да са. На мен хижари ми се скараха, защото си бях набрала диви цветя на слизане от Черни връх.

# 22 119
  • Русе
Делегирането от страна на държавни структури  изпълнителна власт е началото на края. Особено когато става въпрос за въоръжена структура. Сещам се за два аргумента. Отговорност и финансиране. Кой ще лимитира правата на тази структура. Добра воля и лични критерии.......Стига де!  Кой ще финансира. Който дава парите, той ще определя правилата. И стигаме до финансирана безнаказаност, въоръжена.

# 22 120
Чета,че са намерили два пистолета и една пушка,което не кореспондира с тежко въоражение,а други пишат,че са били въоръжени до зъби.
Гледах да си спестявам коментари,защото толкова много инфо наизлезе ,две различни гледни точки.Днес пък директор на частно училище -Захариева,казва,че единият го е викала да води лекции в у-то,както и че си е пращала децата на техните лагери,отрича тотално секти и пед@филия.

Мисля си,че колкото се разбра за убийството на Алексей Петров,то не бяха замесени жени,ревност и не знам си какво,толкова ще се разбере и сега.

# 22 121
Нито един родител, не е потвърдил версията на мвр-то, че деца са били обект на педофили там. Сигурно защото нищо подобно не се е случвало.

# 22 122
Никой не вярва на държавните ни правоохранителни органи. Щом Сарафов се опитва тенденциозно да очерни жертвите, значи е тъкмо обратното, ченгеджийски номера. Кой и какво прикрива прокуратурата?

# 22 123
Нито един родител, не е потвърдил версията на мвр-то, че деца са били обект на педофили там. Сигурно защото нищо подобно не се е случвало.
Сарафов е потресен като баща на три деца,отказвали съдействие родителите,саботирали му разследването,може и да са му теглили едни м@йни,знаеш ли...
Как отказват съдействие,не съм много запозната обаче можеш ли да откажеш да се явиш на разпит или там каквото е,или има предвид,че не подкрепят тезата на разследващите,отказват да отговарят на въпроси ли,ддз?!

# 22 124
Защо да се очернят жертвите? Това не го виждам конкретно за убитите. Говори се, че са били интелигентни хора. Трудно е за разбиране връзката им със затоврен периметър в гората и оръжия. Наистина няма логика.

Донякъде се коментира името на Ивайло Калушев, но той не е сред жертвите, нали?

Иначе пак казвам - аз детето си при група мъже в планината не бих пуснала. Това, че има такива смели майки, си е тяхна работа.

Общи условия

Активация на акаунт