Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 638 116
  • 22 236
  •   14
Отговори
# 22 215
  • София
Ама те само българите извън ЕС ли не са запознати с политическата ситуация тук, не говорят езика и не допринасят за пълненето на бюджета?

Тези от ЕС по-често си идват или практикуват стоене тук и там, защото е възможно.
Това важи в най-голяма степен за сънародниците ни в Турция, така че това не е аргумент.

# 22 216
Не.
В Турция е пълно с бг паспорти на 2-ро и 3-то поколение, които не знаят български и не идват тук.
Паспорта им трябва за Европа.
Има достатъчно разследвания как гласуват с готови бюлетини, защото не могат да четат на български дори и не знаят за кой гласуват.

Българските турци са в Европа.

# 22 217
  • София
Уверявам те, че и в Европа има хора с български паспорт, които не знаят български, срещала съм такива.
Други са мотивите, но са нелицеприятни и е по-удобно да се фокусираме в частните случаи.

# 22 218
Какво се е разбрал ББ с Костадинов?Какво му е обещал?Имало изявление на Борисов някакво.

В "5 без 10" се пипа ИК,машини,начин на провеждане на избори,за пореден път.
Дори няма да коментирам кой има право или не да гласува като за следващите избори може пак да има акция над ИК.Нещо друго да им щукне пък тогава.
Коментираше се как домовата книга,кс промените, били за да отрежат един човек конкретно,за него се правели,с ИК е същото,според ситуацията.
Коментира се и това,че вероятно са се изплашили като си видели броя на заявленията за откриване на секции,само ги нахъсват сега българите в чужбина да се организират и да гласуват още по.

# 22 219
Фокусът трябва да е как да са ни честни изборите в България. Удобно е да пускат Възраждане с партенките. Така преди години един друг "патриот" ходеше по границата с Турция да дърпа бабите със забрадките. Все същите елементарни похвати. Изненадана съм, че все още хората се връзват.

# 22 220
Ограничаване на гласуването извън ЕС е по желание на момчето, ама уж друг предлага. Целта е в Турция да не гласуват за Доган, което е безсмислено, партията му залязва, така или иначе.

# 22 221
100 000 ли са нахъсавните, които ще променят нещата.
Защото толкова гласуват в чужбина когато няма ограничения.
В тази бройка са и турските гласоизбиратели, което веднъж гласуват там, после с рейса в България, гласуват още веднъж.

Но на Доган му секнаха парите и надали ще има такъв наплив милеещи за родината.

# 22 222
Ограничаване на гласуването извън ЕС е по желание на момчето, ама уж друг предлага. Целта е в Турция да не гласуват за Доган, което е безсмислено, партията му залязва, така или иначе.
Имам една налудничава идея,Доган се обяви в подкрепа на Радев,цакат РР ,не защото вярвам във враждата *му с ББ и ДП,а защото по-добре контролирана "опозиция" с по-малко седалки в НС,отколкото да има 120+ и да си позволи своеволия,подсигуряват се.

Последна редакция: пт, 06 фев 2026, 11:12 от Морана

# 22 223
А аз току що прегледах части от становището на комисията за защита на личните данни относно записите от козметичните салони и съм меко казано вбесена. Ама вбесена.
Страшно е, тази повсеместна некомпетентност по всички етажи на властта е целенасочена политика от години. Целенасочена. И вече не съм сигурна, че има шанс да ги изринем Sad

# 22 224
Какво се е разбрал ББ с Костадинов?Какво му е обещал?Имало изявление на Борисов някакво.
Нищо не му е обещал. Костадинов е кукла на конци и на тясна каишка при Борисов и Пеевски. Казват му какво да прави, и прави.

# 22 225
Морана, не е налудничава идеята ти. Това е стар трик на ДПС. Момчето така вкара Хр. Иванов в тинята, каза, че пил мазно кафе в скута му, сега ДПС забиват РР.
Преди няколко години хората в нашия град не искаха стария кмет на ГЕРБ. И беше организирана постановка- ако не искате ГЕРБ, ще ви докараме ДПС. Хората искат, не искат гласуваха за кмета на ГЕРБ, за да не е новия кмет от ДПС.

# 22 226
Sviken, ясно,обаче ББ имал някакво изказване в този тон,не ми се търси,пък и в какъв контекст го е казал,ако някой знае за какво става на въпрос.

Ули,защо си вбесена?С две думи ако може да драснеш за становището.
На мен попръжните в речника не ми стигат да изразя възмущението си както за лазерните центрове,така и за този в@шляк аг-то.

# 22 227
И аз съм против гласуване на хора, които не живеят в България. Парите нямат нищо общо. Никой не ги кара да пращат. Пращат на близките си, не към държавния бюджет.
Парите, които се харчат у нас, 20 процента от тях влизат директно в бюджета. Колкото повече пари пращат тук българите от чужбина, толкова повече се пълни бюджета. Да не говорим, че и участват във фирми, защото нека не забравяме, че сме в ЕС, не сме Беларус, все още.
 Всички българи от чужбина, които пращат пари на близките си тук, са директни участници в нашата икономика

# 22 228
  • София
Ами да бяха приели, че само в Турция няма да се откриват секции. По-честно е някак си. Simple Smile
А не Драгомир Стойнев от БСП от трибуната да казва, че не трябва да се харчат пари за избори на хора, които не внасят в бюджета.
Аз с интерес ще наблюдавам ефекта от тези промени, защото избирателите от Турция така и така ще ги организират да гласуват, но тези в ЮК и САЩ например може да гласуват наказателно.

# 22 229
Е, не могат само Турция да ограничат. На какъв точно принцип да се случи?

Против съм гласуване от чужбина, категорично. Но с тези промени на юруш точно сега мотивите са съвсем очевидни. Как досега на никой не му правеха впечатление секциите в чужбина, сега изведнъж се сетиха и разпъргавиха да ги ограничават. Смърди много.

Общи условия

Активация на акаунт