Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 642 084
  • 22 316
  •   11
Отговори
# 22 290
  • Бургас
Има ли вече точна дата за изборите, че нямам време да следя новини?

# 22 291
Има ли вече точна дата за изборите, че нямам време да следя новини?
Няма. Очакванията са да са първата неделя след Великден - 19.04.

# 22 292
  • Разпиляна във въображението
Крум Зарков е новият лидер на БСП

# 22 293
Интересно. Признавам си, не го очаквах, въпреки че новината ме радва. Мислех си, че лобито на Пеевски ще победи. Желая му успех и дано има сили и гръбнак.

# 22 294
Интересно. Признавам си, не го очаквах, въпреки че новината ме радва. Желая му успех и дано има сили и гръбнак.
И аз не знам дали да му честитя. Кирил Добрев в Офанзива беше убеден, че след 1,5ч ще има избран председател, а по спомен се мотаят по два дни. Ще бъде интересно и показателно за Крум, ако Йотова наложи вето на Изборния кодекс, как ще гласува БСП.
Все пак, успех!

# 22 295
Според медиите не се е стигнало до белотаж. Зарков е отвял Гецанов от първия път. Това трябваше да стане преди три години.

# 22 296
Според медиите не се е стигнало до белотаж. Зарков е отвял Гецанов от първия път. Това трябваше да стане преди три години.
Това каза и Кирил Добрев, че няма да се стигне до балотаж.

# 22 297
  • София
Интересно. Признавам си, не го очаквах, въпреки че новината ме радва. Мислех си, че лобито на Пеевски ще победи. Желая му успех и дано има сили и гръбнак.

Таков подкрепи ли го? Той от кое лоби е и как гласува в СОС?

# 22 298
Жалко. Исках Зафиров да остане за по-дълго. Щеше да елиминира БСП по-бързо. Зарков може да им вдъхне малко живот още няколко години.

# 22 299
"Сияние" ще е името на гражданското движение около бащата на Сияна Попова
"Сияние" ще е името на гражданското движение, което е избрал бащата на Сияна Попова. Дванайсетгодишното дете загина при автомобилна катастрофа преди година, а бащата Николай Попов обяви борба срещу липсата на справедливост и бездействието на институциите. Миналия месец съобщи, че създава новата структура, с която очаква да влезе в парламента.
Днес във "Фейсбук" Попов излезе и с кратка програма, включваща реформи в съдебната система, здравеопазването, подобряване на инфраструктурата. Движението ще настоява за прехвърляне на данъчната тежест от бизнеса и гражданите към банковия сектор, който според Попов "отчита свръхпечалби на гърба на бизнеса и гражданите".

# 22 300
Това каза и Кирил Добрев, че няма да се стигне до балотаж.
Дано такива като Кирил Добрев вече не са фактор в която и да е парламентарно представена партия.

# 22 301
Ще се хвана за това с банките, има ли ясна и точна програма как това ще се случи? Не е нова идея в света, но най-често е временно решения, а не постоянно, също така се практикува все в държави с огромна конкуренция и капиталови пазари. В България шансът такава политика да се прехвърли върху клиентите на банките е гигантски, ние нямаме много банки, няма почти никаква конкуренция между тях. Отделно, бизнесът е силно зависим от банките, защото не сме на “ти” с публични компании, примерно. В общи линии, във Великобритания тази практика върши работа - публични компании, акции, облигации, много банки, които създават конкуренция, в България - кредитите са един от единствените източници на финансиране за бизнеса.

# 22 302
Левицата баш накрая реши да се опита да се измъкне. Има някакъв инстинкт за самосъхранение. Ако сложи само млади хора около себе си Зарков може и да успее. Ще е успех, ако се доберат до НС. Толкова много и различни поздравления не съм срещала за избор на председател на която и да е партия. Е, основно в ляво-център - ПП, Правосъдие за всеки и други единични журналисти, социолози и политолози.

Ще са интересни избори.

# 22 303
Аз продължавам да мисля, че Крум Зарков трябваше да е номинацията на БСП за президент. Това им е най-силният коз в момента. Другите партии нямат подобни личности и ще трябва да търсят извън членската си маса.

# 22 304
  • София
Загуба на талант щеше да е да го забият за президент, там реална власт няма. Зарков им е единственият шанс да влязат в следващия парламент изобщо.
Надявам се да помогне да се дръпнат малко гласове от пеевски/борисов и вярвам, ще няма да играе с тях.

Общи условия

Активация на акаунт