Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 643 220
  • 22 376
  •   15
Отговори
# 22 320
От една страна според мен БСП реално пречи да се появи на терена автентична европейска лява партия. От друга страна ми се иска да вярвам, че Зарков може да я поведе в такава посока. Нямам големи надежди, но му желая успех.

# 22 321
  • Разпиляна във въображението
Не съм чела какво имат предвид за "религия", но съм останала с впечатлението, че ще е предимно от философска гледна точка - доброто, съпричаност и т.н

# 22 322
На мен лично изобщо не ми пречи да има религия в училище. Нямам никакви опасения, че ще ми промият мозъка на децата за по час - два седмично с каквото и да е.

# 22 323
Истината е, че ако семейството е религозно децата ще са с промит мозък отначало. А ако не е - децата най-вероятно ще третират часовете като почивни и няма да им обръщат голямо внимание.

# 22 324
Гражданско образование трябва да има, не религиозни щуротевици. Религията няма място в училище, а в църквите, джамиите и т.н.

# 22 325
Сирос, извинявай, ама не сме ли православни християни? Какво лошо има да учат децата празници, обичаи и т.н. И сега го правят донякъде, ама в час на класния примерно.

# 22 326
Гражданско образование трябва да има, не религиозни щуротевици. Религията няма място в училище, а в църквите, джамиите и т.н.

РелигииТЕ като концепции според мен трябва да се изучават, да не говорим за християнската, която е толкова тясно свързана с много области на културата.
Гражданско образование също трябва да има, със сигурност.

# 22 327
Не, не всички български граждани са православно християни.
И, да, много по-смислено е да гражданско образование - като например защо е важно да гласуват.

# 22 328
Е че едното не изключва другото? Нека учат и религия, че да не се чудят после и това какво е.

# 22 329
Да, съвсем същото е да се чудят какво е религия и какво са избори...

# 22 330
  • София
Християнството, което е толкова тясно свързано с културата, се изучава по история, философия и литература.
Същите, дето сега реват за християнство, да не забравите за червеното конче със синьо камъче, мартеничките, агнето на Гергьовден, да ходят на врачка срещу уроки, да споделят във фейса поредната молитва за пари и да не забравят да си вземат последното издание на народните лечители срещу магии.
Изведнъш индианското шаманство ми се стори много по-православно от нашето православие, що тъй?

# 22 331
Християнството, което е толкова тясно свързано с културата, се изучава по история, философия и литература.
Същите, дето сега реват за християнство, да не забравите за червеното конче със синьо камъче, мартеничките, агнето на Гергьовден, да ходят на врачка срещу уроки, да споделят във фейса поредната молитва за пари и да не забравят да си вземат последното издание на народните лечители срещу магии.
Изведнъш индианското шаманство ми се стори много по-православно от нашето православие, що тъй?

Ето нагледен пример защо е добре да се изучават религииТЕ.

# 22 332
В класа на сина ми половината са мюсюлмани. Или са мюсюлмани дотолкова, доколкото и той се води християнин. Добре че завършва скоро. Против съм всякакви часове по религия. Религиите са застъпени достатъчно в часовете по история, литература, философия и гражданско образование.

# 22 333
Сирос, извинявай, ама не сме ли православни християни? Какво лошо има да учат децата празници, обичаи и т.н. И сега го правят донякъде, ама в час на класния примерно.

Разбира се, че не сме. Според конституцията тук има свобода на религията.

# 22 334
  • София
Ето нагледен пример защо НЕ трябва да се изучава тая пропаганда.

Учебникът е за 11 клас, по който се учи към момента. Всеки сам да си вади изводите.
Линк към учебника, отворете на 168 - 171. Все едно слушам Захарова при Карбовски или Путин при Дачков.
Колко е лоша глобализацията, която нахлу след разпада на СССР, който ни пазеше от нея и сега живеем в западно недуховно и материалистично общество.
А, в програмата на 8 клас е заложено, че всеки, който не е хетеросексуален, следва да бъде наказан със смърт спрямо закона.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт