Седмокласна Изпитна 14.07 - 20.07 До класирането отброяваме, на най-желаното място се надяваме …

• 87 196
  • 1 503
  •   1
Отговори
# 1 485
Извинявам се за офтопика, но точно с руснаците общо нямаме. Явно не се познава нито руската литература, нито руската култура.
Иначе нямам против да учи, който иска. Това е пътят да разбере колко невярно е, че имаме общо.

# 1 486
Момичета, мисля и вас, мисля и  приятели! Най-сърдечно ви пожелавам търпение и успех!
И довечера да се поздравите с мощен вик "СВЪРШИИИ!!!" 🫰

# 1 487
  • София
Уф, стига с тоя руски. Има пропаганда и от други държави. Например във ФБ ми излизат спонсорирани страници от Китай, например разни строителни проекти, огромни мостове, магистрали и т.н. и отдолу възторжени коментари, браво, така се строи, и никой не си задава въпроса има ли там регулации за околната среда, за правата на човека,  спазват ли се.. .

# 1 488
Айде стига вече с тази пропаганда. Нека не натрапваме моля!
Мине се не мине и се почва с декларации на любов. Аз съм учила немски и английски, но не си декларирам любовта към тези две нации нон стоп,
както правят с руския. То бива любов към култура, славяни, освободители, е, стига толкова. Учете си езика, защото ви е нужен и толкова. Няма нужда да търсите всеобщо одобрение.

# 1 489
  • София
Един друг въпрос за езиците, защо няма изучаване на езиците на съседните държави, с изключение на румънския, ако има търсене, ще има и предлагане, защо няма търсене на такива езици, сръбски, гръцки, турски, албански, има ли курсове и по такива езици, не знам.

# 1 490
оф МОН днес май спят, даже и съобщение не са пуснали както предния път след колко часа ще излезе класирането

# 1 491
  • София
Пак ли почвате? Като не Ви харесва руски - не го учете и не записвайте децата си в паралелки с руски език, лесно е. Оставете останалите хора да си преценяват какво да учат и къде да записват децата си.

Следвайки Вашата логика (в повечето случай продиктувана от политически възгледи), защо има паралели с немски език и езикови гимназии с немски, като се има предвид, че това е езикът на Хитлер?

Нелепо е.
Всеки език е богатство.

# 1 492
  • Пловдив
В Пловдив преди 30 години имаше паралелка с гръцки език, но от няколко години вече го няма

# 1 493
  • София
Пак ли почвате? Като не Ви харесва руски - не го учете и не записвайте децата си в паралелки с руски език, лесно е. Оставете останалите хора да си преценяват какво да учат и къде да записват децата си.

Следвайки Вашата логика (в повечето случай продиктувана от политически възгледи), защо има паралели с немски език и езикови гимназии с немски, като се има предвид, че това е езикът на Хитлер?

Нелепо е.
Всеки език е богатство.
Не мога да се съглася - не винаги е въпрос на избор. В нашия случай е нежелан компромис.

# 1 494
Това за гръцкия е много резонно, защото ми се струва, че има гръцки бизнес в България.

# 1 495
Абсолютно не е! Електронна търговия примерно не е паралелка, която съществува в много училища. Ако, обаче не искаш копромисно да приемеш езика, няма друг вариант

# 1 496
  • София
Момичета, малко остана, стиснете зъби, дишайте дълбоко. Езиците не трябва да са самоцел, не всеки човек може да научи всеки език. Ще дам пример със себе си - проговорила съм на руски, започнах да пиша на английски, завърших средно образование на френски. Опитах се да уча немски, но безуспешно. Нито го "чувам", нито се ориентирам. Дано детето се справи с него, защото ще му е втори, без право на избор.

# 1 497
Това с компромисът вече си плаче за протест. Ако се съберат хора да протестират и ще го махнат

# 1 498
Кое ще махнат? Руския или немския? Simple Smile

# 1 499
  • София
Компромисния по неволя.

Общи условия

Активация на акаунт