Как бихте постъпили ако бащата не се консултира с вас?

• 2 192
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Този хаймана плаща ли си редовно издръжките и коректен ли е в сумата? Прави ли ти въртели и за това? Пазари ли се за споделяне на разходите. Не видях никъде засегнат този аргумент в темата, а е важен. Ако не е както трябва може за това да се закачиш за корекция на режима на виждане.

# 46
Този хаймана плаща ли си редовно издръжките и коректен ли е в сумата? Прави ли ти въртели и за това? Пазари ли се за споделяне на разходите. Не видях никъде засегнат този аргумент в темата, а е важен. Ако не е както трябва може за това да се закачиш за корекция на режима на виждане.
Нямам проблеми с издръжките към сегашният момент.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 23:05 от Creativna

# 47
  • Далечният изток
Окей, искаш да си мрънкаш и да се оплакваш.
Няма да преча.
Напускам темата. Успех!

# 48
Окей, искаш да си мрънкаш и да се оплакваш.
Няма да преча.
Напускам темата. Успех!
Мерси!

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 23:03 от Creativna

# 49
Наистина няма какво да се направи, имам близък професионален допир със системата. Всички съвети, които давате и се сърдите, че авторката оборва, са неприложими, само могат да влошат ситуацията. За съжаление, ако трябва да се запази психиката на детето, ще трябва майката да стиска зъби до пълнолетие или до някаква промяна, независеща от нея.

# 50
  • София
Могат да се направят много неща, но в случая явно детето иска да има връзка с бащата, а бащата не е опасен за него, макар и да не е съобразителен за някои неща. Ако беше опасен бих разбрала майката, но в случая няма как той за всяка своя стъпка да я държи в течение и тя да недоволства от това. Тя също не е длъжна да му се отчита, защото вече не са двойка, а характерът на човек трудно се променя.

# 51
  • София
Faver не съм съгласна напълно с теб. Здравословните взаимоотношения между родители макар и да не са двойка са на обсъждане и общо решение за това какво да се прави с детето, къде да ходи, какво да посещава, с кой другарува и къде преспива. Ако единия родител държи в информационно затъмнение другия само защото е в правото си да го прави и недай си боже действията му навредят на детето - последствията са и за двамата родители. Тоест действията на единия не са си негови лични, а към общото им дете и не е задължително, но е препоръчително да бъдат поне споделени. Ще ти дам пример: бащата на моя син реши да спести от ваничка когато той беше бебе и му миеше дупето в неговото си биде. И понеже моя е син на майка си която гъбясва от въздуха така се подсече, че когато ми го връчи беше стигнал до рани и като се прибрахме в БГ 2 месеца се влачихме по доктори и му мазах мазила докато го оправя. В цялото си право беше баща му да не си купува ваничка и да го замива където намери за добре, но последствията от спестяванията му беше за мен. За друго дете с по нечувствителна кожа нямаше да е драма, но за моя стана страшна екзема. Дреболии ще каже някой, но нямаше да ги има ако бе говорено с мен

# 52
Съдът бил дал разширен режим на бащата, казваш авторке, с недоволство. Но ти самата му даваш още дни. Някак ми се струва, че просто искаш да си помрънкаш
Каза че имаш мъж до себе си, извинявам се за въпросиа но дали недоволстваш, че бащата не взема детето при себе си и да го обгрижва +допълнителните дни, които му отпускаш, за да имаш повече време без детето за вас си. Може той от това да се дразни и да ти прави всичко възможно напук, за да те държи ангажирана.

# 53
  • София
Линдичка, как точно следва да бъде принуден на комуникация?
Иначе винаги е добре да има такава, но чак да я информира къде е той, докато детето е другаде, където тя знае, че е. Т.е. да се отчита и за времето без детето. Става прекалено.
Иначе няма спор, че е несъобразителен, но има и такива хора
Всъщност е вярно, че авторката хем е недоволна, хем сама му дава още време извън режима, което ме изненадва.

# 54
  • София
Казвам идеалния вариант Fever. То е ясно, че не става изцяло да се комуникира тихо, кротко и цивилизовано почти никога. Все за нещо някой ще мрънка или недоволства още повече като има навика че е имала правото да държи сметка на вече бившия партньор. Навиците трудно се изкореняват. Според мен още не е отвикнала да му търси сметка и да очаква от него по принцип, а трябва да се ограничи. Така ще избегне излишни конфликти с очевидно опак човек. За мен не трябва да има очаквания той сам да си постави граници, а тя да ги налага постепенно, но само в рамките на родителството им. А за повечето време с бащата не съм склонна да я упреквам, но трябва да разбере че това няма да промени отношението му към нея. Неин жест на великодушие който очевидно е останал незабелязан, а не разменна монета за по-добро поведение от негова страна.

Общи условия

Активация на акаунт