За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 315
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Grinning Аз имам 9 от 20 отговора, ма и толкова не очаквах. Но пък имам година да се подготвя. 🤣

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 20:14 от ElzaFB

# 451
  • вятърничава
Тц, тц, тц.
Колко епизода е?

# 452
Роци, с туроператор. С приятелка отиваме по женски. ММ само в Европата мога да го прилъжа. На такива дълги полети не се навива.
Ти ще си преди мен там, та като се върнеш ще те "тормозя" с въпроси Wink.

bb6, ако питаш за Сигнал, 16 епизода е. Има го на бг, но онлайн май само в телеграм е качен. Аз там нямам регистрация и не мога да проверя. Иначе го им и в НФ.

# 453
  • България

А доготава, ако ви се забавлява - тест доколко познаваме корейската култура - https://courses.talktomeinkorean.com/250814-korean-culture-quiz
11 / 20
Очаквано зле, интересно ми е как ще съм с китайската култура. Grinning

# 454
  • пустинен пъпеш
Предпочитанието ми към едни жанрове и почти пренебрегването на други доведе до 11/20 на теста .Започнах Yong An Dream(2024),но ще го оставя,началните еп. са някак глуповати  .Чакам  съботно-неделните нови еп. на трите сериали,които следя.

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 22:46 от rududu

# 455
Гон Ю и Чон Ю Ми се появяват с камео като женена двойка в корейския филм на Netflix „Love Untangled“ .

„Love Untangled“ разказва историята на гимназистка с къдрава коса, която заедно с новопристигнал ученик измисля план как да се признае пред своята тайна любов. Филмът излезе вчера в Netflix.

Ето тук с превод на руски език.
https://dorama.land/rasputannaya-lyubov
Хубав ден!

# 456
Подкарах го, още съм на втори епизод, но не разбирам драмата с къдравата коса. Това размятане на пуснати дълги коси или опашки...,късо каре и  до там. Фризьорите им хич ги няма от това, което съм изгледала до момента.

# 457
От моя опит- в техните салони (имам предвид преди всичко Япония) много рядко умеят да работят с коси на европейки. Направо гледат в ужас. Причината- косата на азиатките е по-дебела, по-права, по-тъмна и по-гладка, (само ок. 10 % имат вълниста коса) докато европейската е по-разнообразна (по тънка, често вълниста/къдрава, с по-широка гама от цветове). Буквално не могат да работят с такива коси. Поради това салони поддържани от европейки са популярни. Силно се различават шампоаните им. За мен е трудно там да си намеря подходящ шампоан.

# 458
А доготава, ако ви се забавлява - тест доколко познаваме корейската култура - https://courses.talktomeinkorean.com/250814-korean-culture-quiz
14 от 20, което е добре, защото скоро си правих тест дали съм алфа,бета или омега ме изкара някаква омега. Поне мириша хубаво.

Какъв е верният отговор на това?
What dish do Koreans traditionally eat on 설날(Seollal - Lunar New Year) to symbolize becoming one year older?

# 459
  • Русе
Моарейн, не се оплаквай! Simple Smile Аз съм много по-зле от теб - имам 8 от 20. И то при положение, че гледам повече корейско...Ужас, срам, голям срам! Scream

# 460
  • пак на Рив Гош
Grinning Аз имам 9 от 20 отговора, ма и толкова не очаквах. Но пък имам година да се подготвя. 🤣
И да научиш корейския Joy
Аз се спрях след хангъл-а... но то и там имам за доизкусуряване, де Joy.

2в1, страхотно! Пътуване по женски! (то май Корея направо си плаче за пътуване по женски Wink). Няма проблем, тормози ме спокойно по всяко време. Винаги с удоволствие давам акъл за пътувания (повече или по-малко адекватен Joy).

Tuon, отговорът е tteokguk - супа от оризови "пръчици".
Между другото, в края на теста, след резултатите има и линк с правилните отговори и обясненията към тях.

Вчера довърших китайския Our Generation (2025) - съвременна ученическо-студентска история с много драма и пречки по пътя на Animal Unicorn. Тя беше малко обсебена от Той, но поне не беше от най-големите китайски гугутки, та ѝ го прощавам. На моменти имах усещането, че гледам Go Ahead / Family By Choice, или някой от Reply-ите. Няма да остави трайни впечатления.
На китайския фронт се връщам към Zang Hai, че го позарязах, а други сериали чукат на вратата (включително и този с Янчо, The Immortal Ascension).

# 461
  • пустинен пъпеш
И аз на няколко пъти аха да загледам The Immortal Ascension заради чудесна рецензия на дорамчица(някои са много подмамващи):,,Вероятно първата подобна история, която гледах на принципа „Самурай няма цел, само път“ и „Думата „талант“ е измислена от мързеливци, за да се оправдаят“. И това ми хареса в драмата. Характерът на главния герой. Тук не е типичен главен герой, не е някакъв потомък на някакви кръвни линии, чиято сила е просто да спи и да чака да се събуди... А първоначално обикновено момче, умно, със средни способности, но много целеустремено и трудолюбиво. Рано разбира основния принцип на оцеляване в света."

# 462
  • София
И да научиш корейския Joy
Аз се спрях след хангъл-а... но то и там имам за доизкусуряване, де Joy.

2в1, страхотно! Пътуване по женски! (то май Корея направо си плаче за пътуване по женски Wink). Няма проблем, тормози ме спокойно по всяко време. Винаги с удоволствие давам акъл за пътувания (повече или по-малко адекватен Joy).
Добре че корейският много прилича на китайския, та някои неща вече ги знам.
Но като дойде времето и аз ще те тормозя, да знаеш.

И да помрънкам малко генерално, но искам да знам кой е измислил тактиката да се излъчва по един епизод на седмица?! Ей го, по два на ден е толкова добро решение! А някои - веднъж седмично!

# 463
И да помрънкам малко генерално, но искам да знам кой е измислил тактиката да се излъчва по един епизод на седмица?! Ей го, по два на ден е толкова добро решение! А някои - веднъж седмично!
Някой съдист.
Аз страдам от събота до събота.
Хубаво е да знам,че някой е съпричастен с мен 🤗

# 464
Според мен това с единия епизод на седмица идва от производствения процес и продуцирането на телевизиите, които зависят от рекламните бюджети. Ако ме могат да осигурят приходи от реклами- няма и сериал. Поне така е с турските дизита. Нетфликс промени схемата като снима бавно и тъжно, после дне години обработва сериите и изстрелва наведнъж.  Последния път се мъчих с Божурите, а сега с Бон апети. Всички страдаме. А и малко ни пада емоцията за 6-7 дни.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 18:04 от victoria vassileva

Общи условия

Активация на акаунт