За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 17

• 18 233
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Дани, точно този търся. Благодаря! Joy  Може ли магазина, аз си поръчвам от Англия. Сега си поръчах ужасно много лунни торти от един магазин при вас.
Но първо ще изчакам да видя в Китай дали ще намеря, остана малко. Цената няма да те питам, като знам аз какви оставих по китайските чайни. 🤣 Удоволствието обаче няма цена.

То и от твоите един май е от този вид или поне пак е сребърна игла?

Наспамих темата с тия чайове, но пък може ли да го броим за образователно и свързани със сериалите? Те и там пият бял чай сигурно. 😄

# 661
Всичко това е с образователна цел 🎯 Wink
Заповядай ето магазина https://theuklooseleafteacompany.co.uk/collections/white-tea?srs … G3XsL5DAgi30MO43r

# 662
Цитат
Ходих да се просвещавам какви са тези гъби и защо трябва да са в чай.
Стана много популярен по време на сезон 1 на Тhe last of us, но всъщност го дават против стрес. Принципно не са само гъбите има добавени плодове.

Аз пия основно черен чай и взимам в зависимост кой е намален. 😅 Не намирам никаква разлика,но вероятно е защото го смесвам и с други съставки.Сега го пия с роза и жасмин. Обаче предпочитам кафе ☕️

# 663
  • пак на Рив Гош
Наспамих темата с тия чайове, но пък може ли да го броим за образователно и свързани със сериалите? Те и там пият бял чай сигурно. 😄
По темата си е, те нали по сериалите (особено историеските), щом седнат, все чай си наливат Joy Не помня в кой сериал (да не беше Moon Embracing the Sun?) даже един от етапите за селекция на кралската годеница беше да приготвят чаша чай на кралицата-майка.

Аз също предпочитам черен чай, заради по-изразения вкус, но в момента имам и зелен, ароматизиран или изпечен (hojicha). Но сега ме заинтригувахте с този бял чай, ще взема да потърся дали го няма и при нас.

# 664
  • София
Роца, това с изискването да приготвя чай ми напомня на приказката с рязането на кашкавал. И в The Glory май имаше един ненормален принц, който мъчеше съпругите си да приготвят чая точно както мъртвата му първа жена.

На мен любим ми стана oolong. Донесох и жасминов, вкъщи го харесаха много. Аз него го харесам само с мляко. А и от него ми се доспива много бързо и качествено. В Китай вечер като трябваше да заспя бързо, минавах през Chagee и си взимах една голяма чаша.

# 665
  • Русе
.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 00:03 от winona

# 666
  • България
Моарейн, гледай чосонския адвокат и заради актьора 😉
Левият или десният? Grinning

Или да марширувам? Joy
Леви, десни, леви, десни...

# 667
  • пак на Рив Гош
Или да марширувам? Joy
Леви, десни, леви, десни...
Може, може... колкото повече, толкова повече 😂😂😂
На мен десният (Woo Do Hwan) ми е слабост 😄

# 668
  • пустинен пъпеш
Докато чакам новите серии на ,Tempest" и финалните на ,,Бон апетит" ,макар че бях гледала вече Graceful Family (2019) , за свое учудване започнах да я преповтарям с доста попревъртания.Харесвам и г герои и особено предизвикателното  поведение според ролята на Im Soo Hyang(въпреки доста загрозения й от корекции нос),и Lee Jang Woo с благото излъчване на леко пухкавичкото му лице,и играта на останалите актьори,и интериорите,и облеклото,и интригата(макар че вече ми е позната),и музиката(най-много една от песните и единия инструментал.).

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 22:09 от rududu

# 669
  • вятърничава
안녕하세요 (annyeonghaseyo)
Идвам да помрънкам днес, понеже вчера не успях.
Сериал без супа, не ми го хвали.
Взимам си думите назад, сериал без КОРIКО , не ми го хвали. И Subway също. Това се преглъща с чаша Американо или соджу.
Не за това идвам да мрънкам, а за сериала с Катерицата.
My Youth 2-6 еп. СПОЙЛЕРИ !!!
Скрит текст:
Де що успяха да набутат,го набутаха в него :любов между съученици, дете звезда в шоу,ма той и писател, пък и цветар, работи и в ресторант, отглежда сестра си, дъщерята на баща му от др.жена ,щото имат безотговорен баща. Кой позволява на дете да се грижи за дете, къде са социалните? И този баща при положение, че има 2-3 деца от 2-3 жени (честно, изгубих им бройката по пътя), за които не се грижи, има дългове, си намери жена богаташка, която да се омъжи за него, да му изплати дълговете и да плаща обучението на сина му. Какво му е толкова безценното на този мухльо искам да знам. Бил и първата любов? Тя виновна ли се чувства за нещо или се свършиха мъжете в Корея. Тя е като някакъв фелтфебел, само да го погледне и да тропне и той замръзва. Добре,да оставим родителите,които не биват, да вземем децата, които понасят тежестта за греховете, алчността и глупостта на родителите си. Не му стигаха на момчето ,че баща му ги напуска, майката се самоубива, работи от малък на 3 места,за да изплаща дългове, отглежда сестра си, отказа се от любовта и точно пак я намери и кво мислите родиха болните мозъци - неизлечима болест с предизвестен край. Ох,не знам, не знам, тук и хапчетата не помагат. Язък за актьорския състав, красивите локации, цветята и всичко. Това, което все пак е някакъв плюс са броманса, сисманса, диалозите между тях, подкрепата,която си оказват, втората двойка ми е много по-симпатична и интересна. Този бадър Seo Ji-Hoon все ще го проверявам от къде ми е толкова познат. Младите ученически версии на главните героите са много по-сериозни от по-възрастите им, които доста се лигавят и вдетеняват на моменти. Изобщо не си пасват. На 30 години се целунаха, дано не са и девствени. При такива предци май не е добре да имат продължение.Забравих да спомена,че семейството на главната Г банкрутира. И това е едва средата на сериала. Какво да очакваме да им се стовари, земетръс, тайфун? Добре,че е романтична драма, че ако беше трагедия, не знам до къде щяха да стигнат сценаристите Scream  

# 670
  • България
Я малко да ти пригласям.
Joseon Attorney: A Morality.
Бива ли да се отнасят така с

Постепенно бях вдигнала оценката до 10, обаче след като главният изкара един много тежък епизод смъкнах на 9.
Ще започвам 12-и, има накъде още да ме ядосат.
Да не споменавам и за сестра му, че ще се отрази на оценката ми.

# 671
Вики, то обективно погледнато, никоя от нас няма компетенциите да оценява актьорите по талант (или поне така мисля Joy). Не сме кинокритици, режисьори, актьори, или експерти в областта, а средностатистическа публика от аджуми, които тъй или иначе ще си номинират любимците Joy. Правим го за забавление, не раздаваме  Сини дракони (а може би трябва? 🤣)
Моите критерии за номинацията този път са: да "вярвам" на екраните образи, които изграждат и да имат разнообразни роли (да не участват само в екшъни, ромкоми, или исторически, например). За външност критериите за номинация ми бяха други 😁.

A Hundred Memories започва добре, но предчувствам идваща драма и нужда от кърпички, в които еднорозите да ридаят.
Къде гледате този сериал? A Hundred Memories.

# 672
Вики, то обективно погледнато, никоя от нас няма компетенциите да оценява актьорите по талант (или поне така мисля Joy). Не сме кинокритици, режисьори, актьори, или експерти в областта, а средностатистическа публика от аджуми, които тъй или иначе ще си номинират любимците Joy. Правим го за забавление, не раздаваме  Сини дракони (а може би трябва? 🤣)
Моите критерии за номинацията този път са: да "вярвам" на екраните образи, които изграждат и да имат разнообразни роли (да не участват само в екшъни, ромкоми, или исторически, например). За външност критериите за номинация ми бяха други 😁.

A Hundred Memories започва добре, но предчувствам идваща драма и нужда от кърпички, в които еднорозите да ридаят.
Къде гледате този сериал? A Hundred Memories.
https://6.doramalive.co/6067-sotnja-vospominanij-2025-dorama-smotret-online.html
https://rusk.doramyhd.com/6781-sotnja-vospominanij-2025.html
или на VIKI

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 11:16 от Danifin1

# 673
  • Русе
Най-после определени дати за част от сериалите, които очаквах през този месец!
Дани, благодаря! Flowers Hibiscus

# 674
Сезон 3 на Alice in Borderland е наличен в Нетфликс 😃
6 епизода.
Смятам да ги видя още днес 😁

Общи условия

Активация на акаунт