Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 497
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Наборът и той е с револют. Пари не иска. Събира си парите от празниците и си трупа. Харчи си за храна от картата, като му превеждаме веднъж месечно 150 лв за храна. Понякога ММ забравя, но не се разправя - оправя се с наличностите си. И той е от щедрия модел и редовно черпи със сладоледи сестра си и приятелките й. Харчи основно за храна. Тъперва започва да проявява претенции за дрехи.

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:56 от jsed

# 481
  • София
Наборът е стиснат и не харчи свои пари. Няколко пъти ми се налага да водя разговор с него, че сега е моментът, докато го издържаме ние, да се отпусне и да не е такъв.
Малкият - пълна противоположност - харчи, черпи ... той пък не може да задържа в себе си пари.
И двете крайности са неприемливи, но животът ще ги научи.

# 482
Моята е много стисната...не обича да си харчи парите, но не харчи и нашите. Почти винаги аз настоявам да вземем нещо. До сега за 15 г. само едни маронки на Найк е поискала и нямаше как да не ги купя.
Иначе е започнала да проговяря по разказвателните предмети, чети учебниците в дигиталната раница. Тази година ще ги подпукат в входните по разкзавателните и се надявам да не ми нарони 3-ки и 40-ки, които да трябва да оправя.
И да се оплача за цяло лято е излизала само ведъж без нас с приятелка(бивша съученичка в Бургас). Тази интровертност не знам какво да я правя вече. Приемам всякакви съвети.

# 483
Малко инфо от РУО-конкурса в София..

# 484
  • София
Second, за кое училище е това?

# 485
Second, за кое училище е това?
За РУО София според мен

# 486
Да, за мястото на Кастрева

# 487
  • София
Не съм разбрала. Извинявайте.

# 488
Лилова се спряга из социалните мрежи, шегуват се, че Кастрева била директор на 2 СУ, та да се продължала традицията Simple Smile

Като име съм чувала само Богатева - модерираше преди години състезание Софтуниада в "СофтУни Будител", в което наборката участваше, и много лошо впечатление направи организацията, по-точно липсата ѝ.

Иначе наборката още "помага" на моето приятелче, което в чудо се е видяло с работната ръка. Вече двама човека не се задържат и седмица, последната 26-годишна девойка работИ точно от 1 август и на 6-ти казала, че напуска. А работата не е трудна, просто е еднообразна - подредба, сканиране и опис на документи, преименуване на файлове.
Разбрахме се да помага до края на август, след това няколко дни море и след него заминава на практикума по химия.

Револют ползва от доста време и за двете страни е голямо улеснение. Даваме седмичен бюджет, но когато има нещо извънредно, превеждам или давам допълнително. Като цяло е доста спестовна, разбира се, има моменти, в които се глези с някоя козметика или черпи/купува подарък на приятелка, просто защото знае, че много харесва еди какво си и ще я зарадва с жеста.

Аз ходя до банката само да си подменя картата, всичко друго правя онлайн и през egov. Кеш плащам само на пазара за плодове и зеленчуци. По повод картите и кеша, преди 10-на години ММ тръгна за Америка без един долар кеш, изправи ме не на нокти, ми не знам на какво ... Аз бях ходила предишната година, и дори в Ню Йорк имаше места, където под 5$ не можеше да се плати с карта. Като се върна, победоносно заяви "Видя ли, че може и без кеш." После се чудя на кого са се метнали малките инатчета Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 12:01 от merilen

# 489
Времето захладня, училището заплашително наближава, книгите не са прочетени....Satisfied
Приготвяте ли се предварително за училище - да купувате тетрадки, химикали и т.н. Букети ще носят ли наборите ?

# 490
Здравейте,
Нашият младеж стана на 15 години в неделя. Само купони са му в главата. Вече се радвам, че училището наближава, че ще изпозабрави всичко.
Планирах да отида с него на първия учебен ден, но той иска да го закарам на 14-ти и да си тръгвам. 9 клас щели да са вече от големите и да замерят зайците - т.е. 8 класнците - с моркови Simple Smile
Тетрадки и химикалки приготвям в количества - нали е на общежитие, да си има.

# 491
Плами, аз не 😄 Ще я оставя да пазарува сама. Напомних за първия учебен, каза, че всички ходят с дънки, да не се напъвам. Дудна само да си купи обувки или маратонки за есента.

Беа, да ти е здрав рожденикът и да има успешна година!

Последна редакция: вт, 19 авг 2025, 10:48 от zlatenceto

# 492
Да е жив и здрав младежа, Bea !
Уф, тази година ще е тегава, от сега усещам, с всичките тези разказвателни...а пък и така се отпусна миналата година
Купувам и аз повечко тетрадки, че все към 10 вечерта установява, че някоя е свършила Laughing
За облеклото - да ви кажа, че моят син миналата година по къси гащи отиде на откриването, ама тази година ще бъде водещ и ще не ще, ще облече нещо по официално

# 493
  • София
Жив и здрав младеж, Bea !

'Дядо Горио' е препъни камък - 3-та седмица го дъвче и още не може да го преглътне/прочете. Но поне се мъчи по малко всеки ден. Кака му не е докоснала и с пръст 'Железният светилник'. Но проблемът си е нейн.

Синчето има револют. Но понеже не може да се ползва за стипендията, почна да дудне да му откривам сметка. Не знам какво ще искат от училището т.е. дали ще има изискване за определена банка и определно ще изчакам. И хем му обяснявам защо изчаквам, хем продължава да мрънкоти магарето.

# 494
  • при моите любими
Ние сме на почивка. Времето обаче се развали днес.  Никой не е на ученическа вълна при нас. В началото на септември поръчвам тетрадки и 2-3 кутии от любимите химикалки. Раниците май са им ок, така че ако се подновяват ще е в движение. С друго не се подготвям. Може би ще се наложи есенно-зимния гардероб да се подменя, но и това ще се случи най-вероятно, като почнат да се носят дрехите и се установи кое е малко и за смяна.

Общи условия

Активация на акаунт