Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 489
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
Обличахме 2 години униформи от Бонита. Чак такива пари не е било дори от тях.
Какво включва това, че някак си не мога да го смеля?

# 511
В случая на моята приятелка обикновени черни панталонки и пола, елече и бели блузки тип лакоста.

# 512
В моя град всички училища са с униформи, като в някои за момичетата има и поли, имат разни елечета или пуловер без ръкави над ризата и т.н., но пълна униформа носят само на празник, което си е доста голям и излишен разход за 2-3 обличания годишно. В ежедневието са с риза или блузка тип Лакоста, а някои и по тениски определен цвят и с емблемата на училището.
Нашите летни блузки бяха с цена 25 лева последно, сега сигурно да и повече, бяла риза не купувам от фирмения магазин, че е неоправдано скъпа - на половин цена, че и по-евтино мога да я взема от всеки друг магазин. По физическо до 4 клас са така наречения поток и се различават по цвят, но са си най-обикновени цветни тениски. Вратовръзка не купувам всяка година, а суичерът въобще не се взема. Преди 8 години, когато щерката тръгваше първи клас пълен комплект струваше по спомен:
Риза - 25 лева
Суичер - 38 лева
Вратовръзка - 10 лева
Тениска за ФВС - 5-6 лева
Лятна блуза - 14-15 лева
Крайно цена - около 95 лева.
Като вземем допълнително риза, блузка и тениска - около 150 лева.
Две години по-късно, пазарувайки от други магазини ризи, жилетка/ суичер и тениска, спретнахме първокласничката на приятелка за около 90 лева всичко (2-3 ризи, 2 тениски, 2 блузки, жилетка, вратовръзка).
Сега за малкия купувам от дъжда на вятър бяла риза или лятна блуза, че има и от кака си да ползва 😉. Тя пък за първи път е без униформа и няма такова чудо - всеки ден с нови дрехи. Аман. Искам си униформата. Ако ще по три броя да взема от ризите и летните блузи.

# 513
Aко нямате нещо от миналата година и купувате всичко отначало, 425 лв. даже е добре.
За първа година ги въвеждат, съответно всичко ще се купува.
Но само с едно няма да минем. Ще трябва поне още две тениски и един панталон.
Ще вземем естествено, но ние имаме само едно...
Second, панталон, пола, сако, тениска, худи.
Mama Ru, самото е 110, худито 90. Тениски по 40. Това запомних. Наборката ме информира. В групата на класа коментирали, та оттам се информирам.
Ще ме извините за грешките,но съм с нов телефон и редактора си поправя каквото си иска Hug

# 514
При нас имаше три униформи - официална, ежедневна и спортна. За момчетата официалната е панталон, официална риза и вратовръзка и жилетка с дълъг ръкав или сако; спортната анцуг, тениска, суичър и ежедневната - джинси или панталон, ежедневна риза и жилетка елек или с дълъг ръкав. Ако нямаш нищо от миналата година, и по едно да купиш от всичко (а кой ще изкара с една тениска или риза) - и ето ги.

# 515
Фирмите спекулират наистина. Когато наборката беше 1 клас, една тениска от униформата струваше 25лв, суичър около 40. Ние си купувахме комплект от 5 тениски за общо 22 лв от Англия, включително доставката. Сега суичърите са по над 70лв, но пък се появи друга фирма, която започна да ги прави почти същите за половин цена.
Тетрадки и аз поръчах вчера от Озон, подтикната от темата тук. Уж най-бюджетните варианти, на това което им трябва на децата и пак отидоха близо 90лв. Sad

# 516
  • София
И двете ми деца бяха в училища с униформи и след първи клас, когато купих от Бонита- приключих с тях. Поръчвах и продължавам да поръчвам заради малката от Асда - тениски тип лакоста в цветовете на униформата и зашивам емблема на училището. Панталони, поли, суичъри, пуловери - всичко от там. Емблемите ги правихме с други родители по поръчка и излязоха по 2-3лв.- ползваме ги 5-та година. Много ме дразни това финансово товарене.

# 517
Съгласна съм, скъпи са нещата, а често не са върхът на качеството. Иначе си има известна полза, че като купиш нещата, после не го мислиш ежедневното обличане - риза и панталон от закачалката и това е.

# 518
  • София
Направо се вбесих. Худи за 90 лв., тениска за 40! при това би трябвало да има сериозна отстъпка за количество. Емблемата, дори бродирана, не е скъпа, тъй като по-големият разход е за изготвяне на файла, а той е един за цялото училище. И като се замисля, че отстъпката явно е отишла в джоба на директорката, пък и някоя надценка отгоре полудявам.

# 519
Олее, много е скъпо това, наистина ако имаш две или три деца си е сериозен разход, а и отделно допълнителни тениски, панталони, спортно облекло ще трябва.. Аз съм за униформите, но такива, които са удобни за носене и се харесват на децата. На моя позната детето тази година ще е в осми клас и училището е с униформи, взели са 6 тениски с логото на училището, два суитчера, надолу могат да са със сини дънки или поли, само да не са накъсани и на кръпки. Тениските / май каза две с дълъг и три с къс ръкав/ и суитчерите са и излезли 150 лева, напълно приемлива е цената, ама 425 лева ...Anguished
А и само да допълня, че и аз се вбесих, както растат децата през този период няма гаранция, че догодина изобщо нещо от този комплект ще им става

# 520
При нас училищата са добре отоплени и суичъри и худита се носят рядко, да не кажа хич поне от половината ученици. То щерката не е носила освен в отделни дни и по ковид на отворените прозорци, но то тогава и термо бельо купувах, че тя беше до прозореца и ми отказаха преместване, а още не й работеше и терморегулацията, т.е имаше повишен риск от преохлаждане. Малкият и при три дена авария на ТЕЦа си ходи по риза без потник или суичер, но той пък е от тези, които и на -5 са потни.

# 521
В предишното училище на набора и за детската градина имаше не точно униформи, но определен набор дрехи, които купуваш, така че и това го има 😀

# 522
  • София
А в същото време в изгубени вещи към училището беше пълно с части от униформата. Всеки път като отивах да търся нещо там, което цитирам "не мога да намеря", ме изумяваха количествата.

# 523
Тениски по 40 лв! Купувала съм на дъщерята бели блузи тип лакоста - с дълъг ръкав от окайди, която не е евтина марка за 16лв, с къс ръкав от уайкики, които са по- евтини, не помня цената. За 6 клас ги купих. И тази година в 9 клас ще ги носи, редовно, блестят от белота, макар и за малко пари.

# 524
А в същото време в изгубени вещи към училището беше пълно с части от униформата. Всеки път като отивах да търся нещо там, което цитирам "не мога да намеря", ме изумяваха количествата.
Поне 3-4 чувала има винаги, като съм търсила Simple Smile Simple Smile Simple Smile Изумявам се какви неща се намират - от дрехи, до маратонки, раници, шишета, топки...

Общи условия

Активация на акаунт