Осмокласници 2024/2025 - тема 10 - лято, море и още нещо...

• 28 486
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да, цените растат лавинообразно. Преди 2 г. бях купила на набора едно помагало с материала за 6-ти клас, за да се упражнява. Въпросното помагало струваше 10 лв. Преди две седмици реших да купя същтото на малкия, като приготвям отново същата сума, защото погледнах, че не е ново, а пак е печатано през 2021 г - е, струваше 15 лв - това е 50% увеличение на старо издание. Яд ме е, защото въпросът е принципен.
Що се отнася до тетрадките - все още не съм купувала нищо, защото тази година всички учители ще са им нови и не знам какви изисквания ще имат. Миналата година бяхме само с голям формат, а едната трябваше да е с карирани листове.

# 526
Аз се стресирах от цените на тетрадките - формат А4, със спирала - 10-12 лв. Flushed
Гледам, че в Озон са по-прилични, сигурно от там ще поръчам. Ама чакам наборката да се върне от море и да каже какво ще ѝ трябва.

За униформата - има 2-3 униформени блузки и купувам чисто бели тениски, къде слагаме емблема, къде минава и без. Останалата час е дрес-код - изчистени панталони и дънки, без много къси шорти и поли.
Официална имат, ама досега не са им искали, като гледам май само знаменосците ги носят.

# 527
Наборката ме информира. В групата на класа коментирали, та оттам се информирам.

Изчакай официалната информация. Надали всички неща ще са задължителни. Казал рекъл не е на 100% достоверно или се информирай от класния ръководител.
Тетрадки по около 5 лв има в джъмбо голям формат две теми

# 528
2023 като обявиха, че от 2024-2025 учебниците от 8 до 12 клас също ще са безплатни веднага цените им от септември-октомври станаха двойни. Не се шегувам - двойни. Моите ученици всяка година си купуваха учебници - някои поръчваха нови, понякога и на мен се е налагало да си взема (за 11 и 12 клас не получихме мостри), потвърждавам. От 10-12 лева за учебна тетрадка стана над 20, а учебникът от 20 лева стана 40. Тази година щерката не си намери физиката (на Клет). Пратиха я в магазина да купи - 39,90. Казах да откаже и от втора употреба взех за 12-13 лева, коричната цена - 19-20. С изпращането до училище ми излезе на 20 лева, т.е на 50% от цената на издателството. За мен този скок на цените в момент, в който обявиха, че държавата ще плаща е чиста проба спекула.

# 529
Вчера се разходих за тетрадки 60 листа 1, 8 лв. 80 листа 2 лв.Като сметнах поне 10 предмета. Обрах всички с редове като за момчета, оставих само сърчица и пеперуди на рафта. Избор почти нямаше което ми подсказва, че са от миналогодишното зареждане предполагам, че след 10 дни цените ще са други. Преди малко го накарах да облече тениската от униформата става му засега други няма да поръчвам. Изкара с къс ръкав цяла година, но поне нямат задължителни панталони само да са тъмносиньо или черно е изискването. Къси гащи под коляното. Само някаква горница трябва да си хареса.

# 530
Това са страхотни цени, ако говорим за голям формат. Аз за толкова вземам малките - А5, голям формат в Кауфланд са по 7-8 лева, малък - 3-4. От Сиела взех няколко голям формат на 3-4 лева, но не стигат.
Може ли да споделиш откъде ги взе?

# 531
Да голям формат
Скрит текст:
в Бургас, Меден рудник в магазин за левче. Снимах

# 532
Благодаря, и ние имаме от този тип магазини. Вестникарска хартия, нали? Моите не искат много от нея, но първо, че е по-лека и второ няма отблясъците на бялата и не товари зрението на изкуствена светлина.

# 533
В Озон има добри цени в момента (на форна на книжарниците). Голям формат, със спирала, 60л са за около 4лв. Само една купих 80л на квадратчета за математиката и беше към 7лв.
Поправям се и тук, големия формат със спирала са 80 листа за около 4лв.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 18:19 от Nelika

# 534
Поръчвах и продължавам да поръчвам заради малката от Асда - тениски тип лакоста в цветовете на униформата и зашивам емблема на училището.
Дай моля те линк към това Асда за 1вокласничката

# 535
ASDA/ GEORGE , обаче търсете във фб група "Бебешки и детски дрешки от Англия" заради цените на превозвачите. Иначе май Gabco съм чела,.че ползват. Продаваха на малко по-висока цена от официалната цена на лирата + цената на пратката в Еконт на територията на България.
Праща се на съобщение линк и снимка на това, което искаш плюс размер и след 2-3 седмици са при теб.
https://www.facebook.com/share/19UthcKr3v/
Също така следете датите за заявка. Те си пускат кога събират заявки. Може и от други магазини, не само Джордж.
Бели ризи 2 или 3 броя за 15 лева (пакет) съм взимала от тях.
Дрехи, играчки и бебешки продукти | Джордж в ASDA https://share.google/hXxU1jx4o8p8d76pd

# 536
Сега се сещам, като прочетох по - горе, че миналата година и аз взех от Джъмбо  и си бяха много добро качество. Ще видя и там, ще погледна сега и в Озон

# 537
Ето ги: https://global.direct.asda.com/george/school-uniform/D10,default,sc.html
И аз от там си купувах години наред.

# 538
  • София
Аз вчера взех малко тетрадки от Левчето в Хит, Младост. Мисля около 1.50-2лв съответно 60 и 80 листа, взех няколко папки, Йо обича да са й в папки.
Ама при мен всичко е по 2 Simple Smile А от тази година и той и тя са с редовни предмети и чакам да кажат учителите.
И като знам за подвързии колко пари отиват...ама да сме живи и здрави.

С Йо ни чака още едно последно гръцко море, после вече почивка, че мъжете отказаха и ще сме по женски.
Младежът поднови футбола и така сме ние.

# 539
В гимназията, поне при нас, няма особени изисквания от страна на учителите. Обикновено, някои си имат предпочитания. Много деца използват една тетрадка и на следващата година докато я изпишат.

Общи условия

Активация на акаунт