Вегетарианско меню за гости

• 3 235
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
Руло от тиквички може да допълни менюто. Плънката аз я правя с крема сирене и извара, кисели краставички и копър. Чесън на официална вечеря не върви, може малко сух да сложите в самото руло. Ще даде само аромат, без миризмата при яденето му. Панирани топене сирена със сладко. Щом е официална вечеря, за всеки е добре да има порция. Сирене по шопски ми звучи на мен добре. Иначе аз бих пльоснала голяма тава миш-маш, кьопоолу и таратор. С една току що опечена питка.

# 31
Ааа, как ще пляска на масата  тави, бре Joy направо да вадим боба, да го сипем в по една питка-купичка на човек и хайде....ама не е лятно.
Таратор може, но например желиран и на кубчета/друга форма отгоре с орехи и копърово олио. Или на пръчици, увити в краставица. Или на солен чийзкейк. Или в чаша като мус с желатин, но да се желира чашата под наклон. От другата страна после се слагат в случая орехи и копърово извращение някакво. Абе много може да се играе Joy  не ме слушайте, кулинарно само щуротии ми хрумват, дайте ми гости да писрещам Joy

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 20:16 от zenata

# 32
  • Банско
Ще предложа да направите някаква интересна вегетарианска баница със зеленчуци. Свекърва ми прави такава с тиквички и моркови. Има много рецепти в нета и е страшно вкусна и е много интересна. Аз лично никога бе бях яла такава, даже не знаех, че може толкова разнообразни и различни  плънки да има в баница.

# 33
# 34
Бих добавила суфле от тиквички, бургери от боб, печено сирене в кори за баница с мед и орехи, ако ядат мед.

# 35
Баница със спанак, например,. Въпреки че щом са важни гости не знам доколко е удачна баницата. Това с патладжана, няма лошо, но той е по-особен на вкус и не на всеки му харесва. Постни гювечета. Яйца по панагюрски. Салата от боб и лук.

# 36
  • Най-красивата страна
Планирам плата
Плато с разядки-мутабал,хумус,фалшив хайвер
Плато-руло от тиквички нарязано на филийки,мариновани или пълнени яйца,вегетарианска баница нарязана на парчета.
Плато със сирена
Хареса ми идеята за желирания таратор и маринованите яйца,но ще ги изпробвам първо да видя как ще се получат.
Правила съм вегетарианска баница,но със спанак и гъби.Сега ще пробвам с тиквички и моркови.

За основното ястие още не съм решила,а съпруга ми се хили и казва,че гостите могат да се нахранят само с платата...

# 37
Питай ги дали ядат желатин или ще трябва с агар-агар да действаш, че желатинът си е от животни по принцип. Иначе всякакви желирани неща могат да се направят - и млечна салата, и бистър бульон с подредени парченца някакви неща, особено цветни в него - нарязано варено яйце, цветен зеленчук и каквото щеш. Или пък нещо млечно/плодово желирано за десерт.

# 38
https://pep-4o.blogspot.com
Терин със сирена
Сирене  с домати във фолио от нета.
На всеки по пакетче.
Салата от горе с поширано яйце, има рецепти как по красив начин да се направи от нета.
Преди доста години правих на сина зеленчукови банички, които да се нарежат на малки парченца като предястие.
Кори за баница и зеленчуци по избор.
Мъфини от тиквички.
Мъфини с яйца.
Домашна питка.
Запеканка с картофи.
Гъст боб в купичка от тесто.

# 39
Направи таратор с ядково мляко. Тиквички на фурна или пържени.
Пържени картофи.
-Соеви шницели
Може и крем карамел с яйчен заместител и ядково мляко.

# 40
  • Най-красивата страна
Яйца консумират гостите,не са крайни.

# 41
В крайна сметка те са вегетарианци, а не вегани. Веганите не консумират и животински продукти.

# 42
Е, това, че някой не яде месо и риба бе значи, че трябва да му се пробутват буламачи и "здравословни" тъпотии.

# 43
Обикновено правя някакви кюфтенца. Могат да се ползват всякакви зеленчуци. Стават много хубави със соева кайма.

# 44
  • София
Соеви не бих поднесла, но има много варианти за зеленчукови кюфтенца - картофени, тиквени, бобови, от леща и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт