Бели петна по ръцете и краката

• 477
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Бих искала да попитам , някой от вас дали се е сблъсквал с този проблем - бели петна ? Имам ги от няколко години, но забелязвам, че се увеличават.
Ще помоля ако знаете нещо да споделите и евентуално медикамент или процедура за отстраняване

# 1
  • София
Дерматолог ви трябва, вероятно е разноцветен лишей, но може и да са изменения на кожата.
Без диагноза какво ще лекувате?

# 2
Мен ми звучи като витилиго. Лишея сърби, няма как да се търпи с години без лечение. За повече информация и точна диагноза -лекар.

# 3
Мен ми звучи като витилиго. Лишея сърби, няма как да се търпи с години без лечение. За повече информация и точна диагноза -лекар.

Не не сърби. Забелязах веднъж , но веднъж неволно почесах , кожичката се обели и се формира петънце.
Някъде бях срещала третиране с Низорал, но не съм правила нищо.

# 4
Сложете снимка, за да се види.

# 5
Няма как и по снимка ние да ви помогнем. Каквото и да е и как да се лекува е редно да ви каже дерматолог. Май най-безобидно е ако се окаже гъбична инфекция, ама лекарят ще прецени и направи изследване ако прецени.

# 6

Не не сърби. Забелязах веднъж , но веднъж неволно почесах , кожичката се обели и се формира петънце.
Някъде бях срещала третиране с Низорал, но не съм правила нищо.
Лятото на мен ми излизат петна по врата и предмишниците, дерматолог ми каза, че това е хиперпигментация. Бях се уплашила.
Някой ми беше казал за Низорал обаче шампоана и при всяко къпане, измивах и зоната с петната. Заличаваха се и след излагане на слънце отново се появяваха.
Не знам Вашите дали са такива, но Низорал ми помагаше.

# 7
  • Банско
Зависи от белите петна. Може да са гладки, грапави, лющещи и т.н. В нета ислиза това :
Белите петна по кожата представляват участъци, където липсва меланин – пигментът, отговорен за цвета на кожата. Това може да се дължи на различни фактори, като гъбични инфекции, автоимунни заболявания като витилиго или дори наранявания на кожата.

# 8
Подобен въпрос за дадох в темата за перименопаузата. Тъй като и на мен ми се получават последната година по бедрата. Оказа се че е много разпространено "явление" и се случва по различни части на тялото. Даже има и снимки.  Но не помня колко издания назад беше

https://m.bg-mamma.com/?topic=1769172.540

Общи условия

Активация на акаунт