Фон дьо тен, бази за грим и перфектен тен - 43

• 17 855
  • 256
  •   1
Отговори
# 165
Днес пак го нося цял ден, сложих от пудра ФДТна на Шисейдо отгоре и изглежда чудесно и в края на деня.

# 166
  • Бургас/Пз
Гласувам с 2 ръце и 2 крака за този на Шарлът. Много ми харесва, блясъкът е стъклен, без да е прекалено натраплив.
За този ли става въпрос?

Може ли да споделиш как го ползваш , преди него какво, или го смесваш и с какво??

# 167
Рискувате ли да си поръчвате ФДТ онлайн и ако да, как улучвате подходящия цвят?
Не ми се дават повече пари на Дъглас и да избера на място, защото не заслужават. А вероятността онлайн да се сдобия с нещо, което хич не ми пасва, е огромна.

Последно се излуъгах с един корейски на Unleshea

Хем не избрах най-светлия, а пак се бялкам като гейша. Като цяло съм със светла кожа, ама с корейските прекалено бяла ставам, или сива...

Сега се колебая между тези два:

Като от първият имам добри бегли впечатления, а от вторият - никакви. Този на Клиник се чудя как така е две в едно. И като ФДТ ли се нанася със същия апликатор? Или е просто маркетингов трик наименованието?

# 168
Купувам онлайн, но си търся информация преди това и чета/гледам ревюта. Със корейските е голямо налучкване, въпреки че сега има много повече цветове, преди 5-10 год имаше по 2-3 Simple Smile

Клиникът има доста смесени ревюта. Аз лично не бих рискувала с този продукт при такива отзиви.
https://www.sephora.com/product/beyond-perfecting-foundation-concealer-P393325

Ланкомът има доста по-добри:
https://www.sephora.com/product/teint-idole-ultra-wear-care-glow … d:p500706:product

PS А да се смеси фдт със консилър за да се увеличи покривността му си е стар и златен трик, който можете да си ползвате когато имате нужда без да се налага да се купува нов продукт.

# 169
Agent Provocateur, благодаря за включването и ценните отзиви.

Значи, Clinique го изключвам като възможност. Всъщност аз не държа толкова на голяма покривност, колкото на изравняване на тена и някаква хм...сочност. Бягам от продукти, които ме пресушават и стоят като маска.

# 170
Аз рискувам с поръчки онлайн, сравнявам във findation. Гледам да се въртя около 1-ци с розов подтон и рядко греша.
На Клиник съм пробвала три фдт-на, и трите оксидираха и ставах на тъмни петна след 3-4 часа. Приключих отдавна с тази марка.

# 171
Novariel, виж Chanel Les Beiges, мисля че е точно каквото търсиш

# 172
Agent Provocateur, благодаря за включването и ценните отзиви.
Няма за какво Simple Smile

Не е казано, че покривен ФДТ ще пресушава и ще стои като маска, все пак си има начини дори класики като ЕЛ ДУ да стоят добре. Но за човек, който не се интересува особено и не му се занимава с трикове при нанасянето по-добре да си намери оптимален продукт, който ще стои по искания начин без да му се бае.

На Клиник съм пробвала три фдт-на, и трите оксидираха и ставах на тъмни петна след 3-4 часа. Приключих отдавна с тази марка.
А, това с оксидирането не е запазена марка на Клиник - далеч по-скъпи и популярни продукти оксидират, Ланкомските ФДТ включително. Лошото е, че някои цветове оксидират повече от други (един и същ продукт), както и в зависимост от кожата на носещата оксидират в различна степен.

Пак ще кажа, че е добре да се пробва, защото и най-скъпият ФДТ може да не пасне на дадена кожа. Дори Шанел ме е правил на мазна, лоена топка в лицето.

Последните 10-ина дни нося ето този и много ме радва колко тънка формула има - кожата изглежда като кожа без продукт, но пигментацията му е много висока едновременно с това. Цветът, който имам е доста светъл (LN3), та имам ограничен период от време в който да го ползвам без да го смесвам с друг за корекция. Но не е сочен!

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 16:27 от Agent Provocateur

# 173
Скоро си купих втора  бутилка от този на Ланком. Средна сочност има, за зимата ми е добре. Цветът ми е 305N
Скрит текст:
Виж и този https://douglas.bg/clarins-skin-illusion-spf-15-conf-46159

# 174
Благодаря, момичета, ще ги разгледам.

# 175
И аз препоръчвам Clarins. Искам да опитам нещо, което се доближава до него като ефект, но сякаш не го намирам. Сега нося Dior  Forever Skin glow, добра покривност и издръжливост, но нещо сякаш не му достига за да постигна свежестта на Clarins.
Вкъщи се търкаля и тинт-а с витамин С на Мейбълин. Купих го, защото бях буквално поразена от ефекта върху друга жена. Стоеше перфектно в моите очи, тя е с леко мазна кожа и на места с видими пори. Очаквах да каже някоя селективна марка, но ме изненада. И аз веднага се втурнах, гледам блестящи частици, радвам му се и…..стана на черти, впива се в порите ми, стои сухо, като размазан с баданарка, но пък покритието му е чудесно за моите дефекти. След 2-3 часа остава само в порите ми. Пълно разочарование. Видях, че Лореал имат нов фдт-коректор 2 в 1 с апликатор.
Някой пробвал ли е коректора за околоочен контур на Макс Фактор Miracle pure? Купих го на символична цена от ДМ, днес го пробвах, но май коректора с гъбичката на Мейбълин е по-добър.

# 176
Напоследък за бързо излизане, когато искам само свеж тен с малко руж и лек гланц, ползвам един фдт дето се казва, за да върви, че е 100 мл, а той се оказа разкошен! Имам Rich Gold, този също е корейски, но е много по-добър! Ето това е фон дьо тена на същата марка Enough, но определено е много по-хубав. Аз съм със зряла, нормална кожа, склонна към омазняване в Т-зоната през лятото. През зимата кожата ми е по-скоро нормална. Този фдт дава сочност, за мазна кожа не би бил подходящ, но за нормална към суха е чуден. Моят цвят е 21, Rich Gold също е 21, но двата цвята се различават. Лично на мен повече ми пасва 21 на синия фдт. По-неутрален цвят е, докато Rich е с по-землист оттенък.

# 177
Аз ползвам на Clarins everlasting и нямам търпение да свърши. Със смесена кожа съм, идва ми сух, чак не мога да повярвам. Финиша е сатен, а аз харесвам леко по озаряващи.

# 178
Мейбълин вит. Ц в началото много ми хареса, сега и аз го извадих и ми стои по-сух и матов. Карам си на infalliable и ДУ Sheer, ама Sheer ще свърши скоро 😿

# 179
Аз както винаги голям карък.
Бях на грим, гримира ме с един ФДТ, даже си го снимах, че нюанса е същия като моята кожа. За първи път ми пасва толкова продукт за лице. И един месец ми стоя в количката и докато се повъртам изчезна.
Прикачвам снимка. Не знам и не разбирам от тонове и подтонове на кожата, иска ми се да намеря такъв фдт.

Други нюанси на този фдт има, но се притеснявам да поръчам и да е много по-различен цвета.
Как да открия сега такъв? 😏

Общи условия

Активация на акаунт