Основен трудов договор

• 299
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте! Какво следва от това да работиш на 2 трудови договора - един на 8 и един на 4 часа (от който в момента съм в неплатен отпуск), но и двата да се водят.. как се казва.. - допълнителни? т.е.нито един към момента не е основен поради това, че първия по поредност не е преподписан при приключване на предишния основен? Надявам се, че се разбира..
И има ли начин за това преподписване, когато към момента си в друго населено място?

# 1
Какви са били договорите? Ако са безсрочни няма преподписване. Ако са срочни и си продължила работа стават безсрочни.

# 2
И аз мислех, че няма преподписване, но изрично ми казаха, че трябва да се преподпише, за да стане основен.
Иначе мисля, че е безсрочен, че е станал безсрочен, защото съм там повече от 6 месеца вече..

Какви са били договорите? Ако са безсрочни няма преподписване. Ако са срочни и си продължила работа стават безсрочни.

# 3
  • Далечният изток
За да има допълнителен договор, първо трябва да има основен. Приподписвате единия, който ще стане основен.

# 4
А в някой от договорите да пише "допълнителен договор"?
Старият основен  договор при същия работодател като сегашния ли е?
Принципно не виждам причина за притеснения.

# 5
Да кажем че.. - имаше основен договор и допълнителен. Компанията по основния фалира и остана само допълнителния. Впоследствие си взех неплатен отпуск от него и в момента съм на сезонна работа в друго населено място.. а се оказа, че допълнителният е трябвало да се преподпише, за да стане основен. Този за сезонните работа не можело да е основен, защото е втори по поредност. Основен трябва да е първия по поредност. Но в момента не може да бъде преподписан без мен на място.

А в някой от договорите да пише "допълнителен договор"?
Старият основен  договор при същия работодател като сегашния ли е?
Принципно не виждам причина за притеснения.

Общи условия

Активация на акаунт