кошмар с кожата

• 515
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, моля за помощ от сърце за моята приятелка, която преминава през истински кошмар с кожата си! 😔 Тя има чувствителна кожа, а в момента лицето и устните й са толкова раздразнени, сухи и се белят, че плаче всеки ден.
На снимките даже изглежда добре, защото тъкмо се е намазала. Това я депресира и я удря жестоко по самочувствието.
Тя е влюбена в грима – това е нейната страст, наскоро дори изкара курс по грим, но сега не може дори да докосне лицето си с грим, което я съсипва, защото това е любимото й нещо на света. Не мога да я гледам повече как плаче и страда! 💔
Пробвала е крем на Avene за чувствителна кожа, сега използва серията La Roche-Posay Lipikar. За устните е опитала Tobradex, Elocom, La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+, балсам Eucerin Aquaphor, вазелин и балсам на A-Derma. Ползва и слънцезащита за чувствителна кожа, но тази, която има, не й помага.
Моля ви, ако някой е преминал през подобно или знае за натурални рецепти, билки или древни методи, които да успокоят раздразнената, чувствителна кожа, споделете! Търсим всякакви съвети – от природни средства до продукти, които наистина работят. Искам да върна усмивката на лицето й! Благодаря ви от цялото си сърце! 🙏

# 1
  • Плевен
А защо просто не отиде на дерматолог?Наистина ли вярвате,че във форум ще намерите решение на проблема?Стъпките са-личен лекар ,който дава направление и после избирате читав дерматолог и следвате съветите му.

# 2
Ходихме при не знам колко вече дерматолози и няма резултат. За това реших да опитаме и тук.

# 3
Това на горната устна ми прилича на някаква реакция. Изобщо не ми се вярва да е просто раздразнена и суха кожа. Няма нормален човек, на който горната устна му е няколко пъти по-дебела от долната. Май ви трябва алерголог.

# 4
И аз мисля, че може да е алергия към някоя съставка в нещо си. Може да си пусне кръвни изследвания и да иде на алерголог.

# 5

Общи условия

Активация на акаунт