Гримиране - идеи и техники. Тема № 91

• 10 782
  • 161
  •   4
Отговори
# 135
Хмм, тук аз лично имам въпроси, и на фона на някак необоснованото Ви дребно заяждане (предвид че в 3/5 коментара над Вашия си обсъждаме баш техника) ще си позволя да ги задам по малко по-хаплив начин Simple Smile)

Правилно ли разбирам, че питате дали да рискувате с техника с продукт, който дори вече притежавате? Малко е трудно да дадем съвет, предвид че:
- Целият риск от потенциалната "непредпазливост" е в едно измиване на грим за 3 минути. Просто... пробвайте? Sweat Smile най-добре преди душа вечерта, така няма да рискувате да трябва да правите грима наново в натоварената сутрин.
- "Много глоси" за мен, за Вас и за трето лице може да е нещо много различно.
- Не казвате кой нюанс метеорити имате. Някои са по-подходящи за употреба като хайлайтър от други.
- Метеоритите така или иначе са създадени, за да се нанасят върху цялото лице над фон дьо тен. Вид finishing powder са. Извънредно много ме съмнява ефектът да е странен, ако ги използвате по начина, по който са предназначени да бъдат използвани, че дори и по-умерен (ако е само в зоната за хайлайтване, не на цяло лице).
Поначало аз лично съм изненадана от употребата им под фон дьо тен - от една страна, ми се струват твърде деликатни за целта, а от друга - това е пудра, как под течен фон-дьо-тен? Вероятно изглежда добре, за да го правите, или е някакъв хитър трик от гримьор, просто на мен не ми е интуитивна тази употреба.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 10:33 от Ironfeather

# 136
Как Метеоритите за база?

# 137
Метеоритите не са ли просто бляскави перли, подходящи единствено за хайлайтър и деколте?

# 138
Точно това са. С голямата четка и хайде отгоре над всичко.

# 139
Благодаря за отговорите!
След рутинната хидратация, нанасям filorga Oxygent-glow, след това Метеоритите 02 Cool Rose, като фон-дю-тен (въпреки че не е) Double Wear Sheer 2N1, признавам си, като се видя на финала ми харесва 😊
Явно, аз не ги използвам по предназначение.

# 140
Благодаря за отговорите!
След рутинната хидратация, нанасям filorga Oxygent-glow, след това Метеоритите 02 Cool Rose, като фон-дю-тен (въпреки че не е) Double Wear Sheer 2N1, признавам си, като се видя на финала ми харесва 😊
Явно, аз не ги използвам по предназначение.

По принцип това е най-важното Blush Окуражаваме Ви да пробвате и върху фдт - на цяло лице с по-пухкава четка или само като хайлайтър с четка-ветрило, или пък като хайлайтър с четка като тази за пудра, но по-малка, вижте кое как ще застане.

Тези дни доста разчиствам козметика, разсъждавам по темата за overconsumption, предизвиквам се да използвам вече наличното вместо да ламтя за ново и ново (и да се окаже, че имам същото или нещо, което наистина изпълнява същата цел)... и стигам до извода, че един от факторите за "твърде много" във всяко едно отношение са твърде стриктните правила. Кое къде точно се слагало, с каква четка, след кой продукт или под кой друг... 'ма моля ви се. Освен че се набълбукваме с какви ли не измислени подкатегории продукти (и го казвам като имаща представители в поне 90% от тях...), имаме и друг проблем: креативността се изпарява и остава някаква скучна имплементация на предварително заложена стриктна процедура. Някакво роботизирано "това се прави така и така, в тази последователност и точка".

Тази седмица съм бунтарка и нося червило като руж - ама не модерен 2 в 1 lip&cheek tint, създаден и маркетиран специално за тази цел, ами баш червило.
Чакам обаче един кремообразен пигмент от Азия, който ще нанасям на устни, очи и скули. Дали можех да направя същото с всяко розово или rosewood червило, каквито имам двуцифрен брой - можех. Дали се сетих за тази опция, след като поръчах така наречения multipurpose cream с чувство на задоволство от невероятната "иновация"... мда. Sweat Smile

# 141
  • София
И аз съм на тая вълна.

Иначе, относно перлите - има такива трикчета, виждала съм някои да ги правят. Ружът, перлите или контурът да се нанасят под базата, за да сияят изпод кожата и да изглежда максимално естествено.

Аз самата нанасям хайлайт преди всичко друго (не ползвсм фдт, де). Но така лицето се озарява сякаш от него си идва и после вече руж, контур, червило.

# 142
Ironfeather аз например ползвам chantecaille lip veil wild sienna на скули и над горния клепач към веждите- уникален и точен за мен цвят и уникална консистенция. Супер лесно блендвам с f4 makeup by mario brush( тя ми е любима ❤️) и може отгоре леко да нанеса с подходяща четка chanel les beiges poudre belle mine naturelle b50 ( ползвам я като бронзант- чудна е). Общо взето обожавам да експериментирам,  както и да ползвам четки за рисуване - от естествен косъм  - например катерица (плоско голямо ветрило )за леко нанасяне на  ето тази вълшебна пудра https://stylejolly.com/Product/Detail/view/pid/6494
 или тип pinsel  - за финни линии - очни, веждени Simple Smile ) Hands V

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 16:34 от Anelia Dimitrova 649961

# 143
Aма разбира се, че трябва да се експериментира на макс дори при максимални количества специализирани продукти Wink иначе къде отива кефа от гримирането (и готвенето!?!)

Пудри под ФДТ слагам, когато искам да туширам Т-зоната, без да стигам до препудрен вид. Метеоритите имат и матова съставка, освен блестящата, та защо не. Същото може да се направи и с 2 вида праймър - матов и глоу, нанесени стратегически!

Голям кеф е да си забъркаш персонализирана пудра от няколко други - малко матираща, малко изглаждаща, доста лилава за туширане на жълто, малко зелена за зачервяванията, малко цветна, малко блестяща, щедро хиалуронова... и всеки път резултатът е различен и подлежи на "корекция" при нужда.

В едни по-оскъдни времена и червила претопявахме за корекция на цвета им. Мдам... можем и с 2 и с 200 Grinning

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 20:00 от Agent Provocateur

# 144
Аз си се чудя защо толкова козметика съм трупала. Наложи се да изкарам две седмици с : бб крем, коректор, спирала, очна линия, бронзант, спирала, червило, руж, течен глитър- по едно от всички, неоптимален нюанс- ужас, само моливи имах 6 и гланцове/ балсами 3! И без никакви спрейове, пудри, без подходящи нюанси за смесване, поне четките за лице ми бяха достатъчно, но 0 за очи/ устни. Бързо установих колко малко всъщност е необходимо, а дори не съм clean girl aesthetic, получавах си обичайната за мен визия. Моливите ползвах и за руж, и за сенки, и за бронзант. Бронзантът и ружът ми бяха сенки. За вежди гребенчето с малко сапун. Сега си гледам вкъщи куфарите със 100+ червила, 30+ ружа, палитри и нз какво още и се изумявам.

# 145
В последно време и аз се чувствам затрупана с всякакъв вид козметика, а реално рутината ми и цветовата палитра са същите като в ученическите ми години 😂 Опитвам се да изразходя каквото имам и пак да се събирам в един несесер. Нямам особено време покрай бебка да експериментирам, а и имам много служебни пътувания. И аз като eirelle установих, че 85% от нещата, които имам грам не ми трябват 😂
И все пак влизам да похваля и The Multiple by Nars. Всичко, което отнема 5 секунди да се нанесе е моят продукт на този етап, а този руж ми е повече от идеален. Много красиво и естествено седи на скулите, бърз за употреба и дълготраен. Какво повече му трябва на човек Simple Smile
Към момента рутината ми е стик ФДТ на Диор, коректор за под очите, ружът на Нарс, понякога молив за очи, спирала и червило, като за момента редувам 2 червила 😀

# 146
  • София
Много съм разочарована от смяната на Studio Fix и консистенцията. Определено вече не може да се загребва по- смело с четка, рони се много повече.
Освен това, вече е 12г.

# 147
Здравейте, дами, напоследък съвсем зарях дългите сутрешни разкрасителни ритуали. Чак се изнервих на себе си и реших, че ще правя нова тоалетка (с идеята да ми дойде повечко вдъхновени). В търсене на огледало съм, прерових интернет и почти нищо не съм харесала. В главата ми се върти нещо с лед осветление, но не искам от онези с крушките и ми трябва да е със стойка, което се оказа голям проблем. Ще ми дадете ли съвет откъде мога да поръчам/купя?

# 148
Дали да взема да вляза отново в прекрасната ви тема (благодаря, Агент, винаги е удоволствие), за да ви питам има ли някоя новост около очната линия и някой нов великолепен продукт? Притежавам поне 25, всички доста стари, тръгнах да купувам или Диор (най-прецизната за мен, показвала съм бая шантави неща с нея преди) или любимата ми на КВД и реших да проверя дали не бъркам с избора.
Препоръките ми за сезона иначе са руж стиковете на Хаус (за суха кожа или сериозно озаряване), доста по-добри от тези на Диор за мен; + нелепнещите глосове и цветните моливи на Мак.

# 149
И аз уж се опитвам да разчиствам, но все заглеждам нови неща. Сега последно харесах от приятелка къшън фдт на Диор, има ли доволни от него? Simple Smile Какво правите с продукти, които вече не ползвате? Аз все подарявам на приятелки и колежки, че не успявам да продам нищо.

Общи условия

Активация на акаунт