Гримиране - идеи и техники. Тема № 91

• 10 565
  • 151
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Благодаря, ще го пробвам при първа възможност. Още в МАС. Пак не съм наясно какво се е случило с UD, последният ми е от там, но като свърши, ще пробвам този.

# 121
О, веднага те осведомявам:
Историята накратко в този карусел пост. UD влязоха в групата на Лореал и оттам ги натиснаха да си зарежат партньорите - реалният производител на прословутия All nighter са Skindinavia. Дотук добре, случва се, искат целия марджин да си е при тях, обаче UD толкова драпат да излязат от ролята си на абсолютно нерелевантни на козметичния пазар, че започнаха с доста тъпи похвати.

А Skindinavia са малък бранд и CEO-то им явно е много близко до екшъна, защото подпукаха ситуацията по мега открит начин, супернеобичайно за сферата въобще. Например:

Joy Joy Joy Joy

И към момента просто убиват с топ маркетинг:
https://www.instagram.com/p/DL7telHRF6U/
https://www.instagram.com/p/DM6kPEoJhhW/?img_index=1

Доста хора от индустрията скочиха в подкрепа на Skindinavia, дали по-заобиколно в ютюб каналите си или директно като този господин, който е много добре познат в бранша и е thought leader. Ърбън Дикей му скриват коментара, той ги call out-ва, а те му пишат малоумно лично съобщение в неделя в 22:30 как имало проблем с настройките на акаунта им, затова не се бил визуализирал Joy Брутално смехотворни изпълнения.

И друго велико - след като UD тръбят от месеци как слагат хикса на скучния грим и връщат цветовете обратно, лансираха... нюд палитра Joy В която най-интересното е разпределението на цветовете.

И ироничното е, че - с изключение на размера - има доста потенциал за моите нужди, но разбира се, не я взимам предвид като опция предвид горното. Нито ще купя палитра със смесване на прахообразни и кремообразни продукти без капаче, нито въобще нещо от UD.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 17:02 от Ironfeather

# 122
Изглежда чудесно тази палитра, казвам го като почитател на нюд нюансите.

# 123
О, веднага те осведомявам:
Историята накратко в този карусел пост. UD влязоха в групата на Лореал и оттам ги натиснаха да си зарежат партньорите - реалният производител на прословутия All nighter са Skindinavia. Дотук добре, случва се...

... Нито ще купя палитра със смесване на прахообразни и кремообразни продукти без капаче, нито въобще нещо от UD.
Хммм? Не е ли по-логично да бойкотираш продуктите на целия концерн Лореал тогава. UD едва ли са имали какъвто и да е избор изобщо дали да запазят партньорството си със Скиндинавия.

Или просто си купувай продуктите на Скиндинавия като жест на подкрепа. Аз съм го правила.
https://skindinavia.com/

Но да, разбирам емоционалното бойкотиране много добре - години наред не си купих нито един френски продукт заради гнусничка съседка парижанка.

# 124
  • София
Благодаря за изчерпателното обяснение, пропуснала съм. Аз като цяло не харесвам политиките на Лореал, но то вече 1/2 от пазара е под тяхната шапка.

Бих взела всъщност спрея от Скандинавия, след като това си е патентованият. За мен е най- добрият сеттинг спрей, който съм ползвала. Не че съм ползвала супер много, де. Но като гледам, е и по- евтин.

# 125
  • на последния етаж
Моля ви за препоръка за пудра под очите. Не знам защо девойката е решила, че ѝ трябва такава пудра, не знам и за какво се използва, но трябва да купя. Тя е със суха и чувствителна кожа. Предпочитам дрогериийна/аптечна или среден клас марка.

# 126
Розовата loose пудра на Катрис - фина, не се впива, озарява деликатно, точно за под очи е. Препоръка е от ютюб, забравих от кого - или е бил гримьор, или Тати. Мисля, че я бях поръчала от pink panda.

# 127
Тази е лимитирана, сега пуснаха в редовня асортимент същата, но с черна капачка. https://shop.lillydrogerie.bg/catrice-bright-blur-setting-powder … a-lice-020-548709

# 128
  • на последния етаж
Благодаря ви! А с какво се нанася?

# 129
Аз за продукти под очи си бях поръчала такива гъбки ит Шийн

# 130
Суха кожа + пудра под очите не е никак добра идея. Пудрата ще я пресуши и ще изпъкнат всякакви фини линии и бръчици, които с просто око не се виждат.
Тази на Катрис я имам, не е нещо уау, Худа е по-добра (но и цената е друга). Между другото, истински среден клас на продукти за грим няма, или са дрогерийни (да, там има и по-скъпи, и по-евтини, но все са си дрогерийни) или са висок клас (тип Сефора).

# 131
Пудрата на Худа е съвършенство. Аз харесвам и на Фенти много.

# 132
При мен тази на Худа изобщо не ми пасва на околоочната зона, иначе за останалата част по лицето е супер. Единствената, с която коректорът стои добре е на Too Faced-Born this way (разбрах, че когато няма талк в пудрите, животът ми е една идея по-лесен и красив).

# 133
И аз съм със суха кожа. Имам пудрата на Худа, прекрасна е, но нито бих я сложила под очите, нито отговаря на търсенето на дамата за дрогерийна или аптечна козметика - а "девойката" вероятно е тийнка, която често има нови хрумки и може би не е оптимално майка й да й купува пудра за 60+ лв. (или за 30+ минито) Hushed

Между другото, истински среден клас на продукти за грим няма, или са дрогерийни (да, там има и по-скъпи, и по-евтини, но все са си дрогерийни) или са висок клас (тип Сефора).

Интересна тема. Ако говорим чисто като цена, Сефора би трябвало да е средният клас, високият е т.нар. селективна/luxury козметика. Някои от марките в Сефора, разбира се, попадат именно в последния сектор, други - не. Но наистина има сериозно размиване на цените - леко ми призлява като видя уж дрогериен глос да гони 30 лв.

Но не знам доколко е ок точката за продажба да ни е предопределяща до такава степен, че да приравняваме Есенс и Лореал под една шапка, както и тренди марки-еднодневки в Сефора, които след 3 години я ги има, я не, с Диор/Ести Лаудър примерно. Но отделните фактори за възприятията ни са друга тема - къде се падат брандове като Кико, MAC, Кларанс по скалата, "висок клас" значи ли "повече избор" или значи "ултра селекция" (чужбинската таргет аудитория на Герлен или Том Форд не само няма да оцени, а вероятно ще е overwhelmed в магазин на МАС), доколко визията на опаковките играе роля при определянето на класА (щото да сложим Лубутен и Виктория Бекъм със Селена Гомез на едно е малко забавно Grinning)...

Мисълта ми е - скАла е, определено не са две групи козметика. Но дори да са две, ако отчитаме, че има обособяване на сегменти ("да, има по-скъпи и по-евтини"), пак се получава скала Blush

Цитат
Благодаря ви! А с какво се нанася?
Колкото по-сбита е четката, толкова по-плътно е покритието. Аз под очите, ако нанасям, го правя фино като воал - с пухкава, фина четка. Пуфчета като показаните също имам, не съм се наканила още да ги пробвам, но с тях трябва да се работи по-различно, не просто да се тупват в пудрата и после директно върху лицето, защото така ще е наистина изсушаващо.

тази четка от ДМ на абсолютно куча марка се оказа много приятна, подвижна, направо нефелна - идеална ми е за целта.

# 134
Освен за под фон-дю-тен, като основа за грим, пробвали ли сте, да нанасяте метеоритите на Герлен, като хайлайтър?
Предпазлива съм, да не стана много глоси, и за сега ги ползвам само като база.
Колебаех се дали да си ги купя, но се оказаха страхотно попадение и вече са в графата “за подновяване”.

П.П. Темата е лекционен курс за брандове или продължаваме да обсъждаме (грим, техники и идеи)?

Общи условия

Активация на акаунт