Гримиране - идеи и техники. Тема № 91

• 10 562
  • 151
  •   1
Отговори
# 105
Точно така, като видях онзи ден новите напъни да забогатява от нас Наташа, си спомних че имам вечната най- добра Биба и каквото и да изкара вече неутрал аз си имам нея и ще вкарам парите в екскурзии примерно.

# 106
  • София
Не познавам сенките на Наташа, само минавам да кажа че за кафеви нюанси винаги се връщам към палитрата, която си направих в МАС преди сто години.

Част от цветовете са това. Другите май бяха бая топли, та няма да ги търся.

# 107
Агент, наистина ли Mini Dream сивее? Flushed Да не я бъркаш с друга?

Много, ама много й се бях навила, защото всичко в нея ми харесваше, но в Сефора нямаше тестер, а като гледах онлайн, ми се видя топла No Mouth Плюс че на минитата на Денона се разваляли пантичките и се чупели капачетата, което е точно причината да не мога да използвам любимата си неутрална 4-ка на Colourpop...

Ако казваш, че сивее, а аз я намирам за топла (по суочове), надявам се аз да греша или истината да е някъде по средата и да я изкарам неутрална в съзнанието и на очите си? Smiley

Уау, тук наистина сивее!

Не познавам сенките на Наташа, само минавам да кажа че за кафеви нюанси винаги се връщам към палитрата, която си направих в МАС преди сто години. Част от цветовете са това. Другите май бяха бая топли, та няма да ги търся.

Да ти кажа, много съм близо до това да отида да си направя една 4-ка я от MAC, я от Inglot, нищо че и към двете марки имам големи резерви...

# 108
Аз я имам, има сиво.
И да чупят им се пантите и капаците.

# 109
  • София
Какви са ти резервите, ако не е тайна?
Аз цветово точно там съм намирала, когато никъде другаде няма.
Е, само перфектното червено червило не успях да намеря, но откъм сенки, ружове са необятни.
На Кико единичните също имат няколко матови кафяви цвята. 04, 05, един отиващ към taupe, на който не се сещам номера.

# 110
  • София
Е как резерви към Мac? Grinning

# 111
Ми, ей така, със замах Smiley
Слагам си излиянията в скрит текст, че са оффтопик и никой не е длъжен да ми ги чете. Laughing

Скрит текст:
Ценовата им политика е меко казано безобразна, направиха огромен и абсолютно необоснован скок в рамките на нищо и никакви две години. Генерално и не подкрепям марки, които са толкова... short-sighted, че продават единствено и само на намаление. Индикира, че са изпаднали в криза и не знаят как да останат релевантни за пазара и неговите нужди, затова започват с евтиния трик с ценовата война, без да се усетят, че вече няма връщане назад. Брандът се поставя зле и ясно сигнализира на потребителя, че пълната цена е незаслужена. Потребителят е обучен да си чака новото намаление, което ще е най-късно другия месец и абсурд вече да плати пълна цена. А ако някой може да си позволи да продава на 30% през месец, има проблем. МАС и Ингилиз с техните 50% с инфлуенсърски кодове, които въведоха буквално за един сезон, са ми топ брандовете за пример в това отношение. Няма да си изкривя душата - влизам, като имат намаления и чат-пат взимам по нещо, но нищо общо с пазаруването отпреди години и гледам да не са ми първи избор.

Иначе като разнообразие и като отношение са ми много на сърце, много са адекватни и мили мацките поне в магазините на МАС около мен. Имам си и дългогодишни фаворити от тях, онзи ден си изкопах like me, love me ружа и мислено се поздравих за страхотния избор - така ме освежи, че ахнах. Smiley

А Inglot България или поизпират средства, или са на някоя девойка, чийто мъж няма против да плаща за права върху представителството за България и да е яко на минус, за да се чувства тя бизнесдама. Sweat Smile Или още преди години са подписали мега неизгоден договор, ама това не обяснява всяческата липса на усилия за популярност на бранда и за продажби, та затова силно клоня към горните две интерпретации. (Dislaimer: лично мнение е, не почива на някаква вътрешна информация и се надявам да имам право да го изразя без да ангажирам никого с него.) Не е нормално години наред да се поддържа голям магазин на централно място в Пловдив, а за бранда грам да не се говори в бюти обществото, в този магазин от години да не влиза никой. В 5-те пъти, в които аз лично съм се объркала да вляза, мадамите са крайно незаинтересовани, ама крайно, да ми продадат нещо. Никакъв маркетинг не правят онлайн, качват си в страницата колкото да не заспят. Като магазините за кейсове на телефони по подлезите са ми. Sweat Smile А в периода 2010-2015 бяха all the range, просто нонстоп се говореше за тях, суочове, пратки, магазинът им беше като туристическа забележителност, не можеше да се разминеш от хора. Сега мога да вляза, да си суочвам буквално 5-10 минути и да си изляза без някой да ми каже дори "здравейте" и "мога ли да помогна"? Все едно е зомби апокалипсис, изумително неадекватно е.

Отворих им страницата и какво да видя:

Мда... изненада!

Цитат
Какви са ти резервите, ако не е тайна?
Аз цветово точно там съм намирала, когато никъде другаде няма.
Е, само перфектното червено червило не успях да намеря, но откъм сенки, ружове са необятни.
Кечър, пробвала ли си Powder Kiss Liquid - Ruby Boo? Интересно ми е как го намираш и как ти е различно от перфектното червено?

Цитат
Аз я имам, има сиво.
И да чупят им се пантите и капаците.
Densi, мерси!

Ето и видео със суочове от двете нови палитри на Наташа. Ми, топли са. Не, пас съм. Няма да смесвам цветове, за да получа един от най-базовите в грима, и особено не при палитра с 18 нюанса за 80+ долара, твърдо не.

# 112
  • София
Makes sense, макар че аз рядко попадам на добро намаление в МАС, не ги следя достатъчно добре явно.

Ironfeather, повечето червени съм мазала, това също. За мен всички формулировки на Ruby woo и Russian red имат лек розов подтон, някои повече, някои по- малко, пък аз съм вманиачена да няма, макар да не си избелвам зъбите.
Взех в крайна сметка (след години гледане на видеа още преди МАС да влязат на пазара през 2010) бленуваното Lady Danger, нооо ми идва една идея по- оранжево от исканото. И се губи елегантността някак, то си е като светофар.

Това са моите фаворити - като едното е спряно.

https://i5.walmartimages.com/seo/L-Oreal-

Явно правят и реформулиране от МАС, още не съм взимала от новите продукти за лице. Попаднах на това.
https://www.reddit.com/r/OliveMUA/comments/1jv91ve/new_mac_studi … r_vs_og/#lightbox

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 10:43 от The Catcher in the Rye

# 113
Докато сме на темата за палитри сенки, какво мислите за неутралните на Make Up By Mario? Аз също отдавна съм в търсене, не искам да дам торба пари и от цяла палитра да ползвам 2-3 цвята. Последно пробвах единичните сенки на АртДеко, като цветове успях да си харесам, но след 4-5 часа са изчезнали, въпреки базата (имам на mac и nyx).

# 114
  • София
За съжаление не ги познавам (палитри не ползвам), но се сетих за още едно тъмно и студено кафяво, което абсолютно може да се ползва и като сянка за очи.

# 115
Аз напоследък заглеждам палитрите на BPerfect. Някой с мнение?

# 116

Някоя от вас има ли опит и подобен случай? Коректорът е купуван от Дъглас преди 4 месеца, за първи път ми се случва нещо подобно. Не знам годен ли е за употреба? Няма промяна в мириса.

# 117
За съжаление не ги познавам (палитри не ползвам), но се сетих за още едно тъмно и студено кафяво, което абсолютно може да се ползва и като сянка за очи.

Кечър, много ти благодаря за предложенията, просто наистина ми се иска да е палитричка, да ми е удобно, лесно и на едно място... Подготвена съм за варианта да не се случи и да разчитам на единички, харесах и от МАС - снимала съм си Wedge и Brun.

От два дни се спуквам да гледам ревюта на Neutrals палитрата от новоизлезлия бранд на гримьора Hung Vanngo, защото така или иначе със сигурност ще поръчам от него... Пак не съм на 100% убедена, защото междинният цвят ми е топъл, а шимърите (на които не държа) на доста места изглеждат почти еднакви и в този случай 4 бр са ми напълно излишни. На някои места и двата тъмни кафяви нюанса също много си приличат:

Днес видях тези суочове -  вече изглежда по-обещаващо...

След като нахейтих (ценовата политика на) МАС, минах да си затвърдя представата за прекрасното им отношение Blush и да се запозная с новостите.
Скрит текст:
Глосовете не ми се видяха нищо особено и пропуснах, но ме заинтригува фон дьо тена Radiance. По предложение на безкрайно милото и способно момиче направихме 15-минутна демонстрация и реално тествах:
- фдт Studio Radiance, който се оказа чудо на чудесата - една камара съставки за грижа за кожата, включително масла, хиалуронова киселина, снежна гъба - сравнително по-малко позната съставка, която обаче обожавам, антиоксиданти... Нанесе ми го със сбита четка (170), аз от доста време нанасям или с гъбка, или с ръце. Отвикнала съм, трябва да тествам с моята Zoeva 102 Foundation Blender Brush, защото определено гъбата попива повече продукт, което при тази цена на фон дьо тена не е непременно оптимално. Smiley
- Natural Radiance базата
- коректор от Radiance серията
- течен хайлайтър в нюанс Double Gleam - мега добро изпълнение, реално фини частички и прекрасен избор на цветове, нищо общо със Strobe ужаса (който съм използвала 2 години и не мога да си обясня как не съм забелязала, че си ръся брокат по лицето Joy)
- руж Harmony, но не класическия компатен матов. Не съм го снимала, но единственият друг, който намирам, е от Glow Play Blushes. Ахнах. Никога не би бил цвят, който бих избрала за себе си - тъмен ми е за руж, светъл ми е за контур/бронзант, обаче за това отиваме при специалисти - девойката ми го нанесе като руж или като лифт-ващ контур и тоооооолкова много ми отива, разкошен резултат! Моментално го вкарах в менталния си списък за купуване. Няма да му търся и двойници.
- Locked Kiss 24h lipstick в нюанс Mischief, който беше просто перфектен акомпанимент на ружа и отново ми отива много. Добър кандидат е за ново нюд червило (след като любимият ми Dior Rouge 100 Matte вече е Velvet и е откровено по-розов...). Ще го тествам пак, защото прави заявка да блърва, но не е на 100% и съм поръчала 2 азиатски червила със същия финиш, които може и да ми паснат повече. Но като комфорт и издръжливост това на МАС е чудесно.
- Фиксирахме с новия им, реално вече наистина фиксиращ спрей! (Дружно се съгласихме, че е било крайно време в серията Fix+ да има нещо с фиксация Smiley).

Хора, гримът не мръъъъъъъдна от 15 ч до 22 ч. Не просто не се изтри, не съм и очаквала да се изтрие, но изглеждаше като току-що нанесен. Озарена, сияйна отвътре кожа, просто разкош!

Обменихме си впечатления за новостите от бюти света, много оцених подхода и предложените продукти. Въобще, прекрасно си прекарах. Така се прави Blush а и като позагледах цените, осъзнавам, че са около тези на Диор, тоест проблемът ми не е с тях като абсолютна стойност, а по-скоро в скока, който направиха твърде рязко и се усети неоправдан. Реално предлагат в пъти по-голям избор на сходни цени и фантастична консултация на място всеки път. В моята глава бяха позиционирани в по-нисък ценови клас и това ми е обострило отношението... Признавам си. Hands Raised Hand

Със сигурност на следващото намаление ще взема ружа и фиксиращия спрей. Urban Decay по очевидни причини повече няма да купя, а Skindinavia са изчерпани в момента в Beauty Bay и подозирам, че още дълго ще са Hands Ok Hand От моя на Милани съм доволна, но съм любопитна какво са направили от МАС. Диорският спрей мина и замина и след цяла опаковка не стигнах до извод дали прави нещо или не. Grinning
Фон дьо тена ще искам да тествам още веднъж, понеже ми се стори, че още в началото не беше легнал идеално под брадичката и искам да знам дали е от него, от базата или от недотам идеално блендване с четката. Течният хайлайтър е със страхотен нюанс и е екстремно икономичен, но не знам дали е нещо невиждано. Вероятно и той ще ме изкуши, веднъж опра ли до купуване Grinning

# 118
# 119
Не ми отваря директен продукт, а заглавната страница; но спреят е този:

Общи условия

Активация на акаунт