Гримиране - идеи и техники. Тема № 91

• 52 870
  • 658
  •   1
Отговори
# 645
За такъв тип корекция ти трябва цветен, не просто телесен цвят. Мисля, че Есенс имаха няколко цветове жълти и прасковени. Избираш според цвета на сенките ти, като гледаш цветът на коректора да е на обратната страна на цветовото колело. Може да консултираш и с chatGPT, ако не си сигурна. И вече над цветовата корекция обикновен коректор в телесен цвят. Мисля, че е ясно, че с два слоя продукти няма да стои супер натурално, но общо взето това е единственият работещ вариант при много тъмни сенки.

# 646
Момичета, извинете за нахлуването.
Търся коректор, който да прикрие много тъмни кръгове под очите, бих казала лилави. След раждането изглеждам супер изморена и състарена, имате ли идеи как поне малко да прикрия умората ?
Моля, само за бюджетни предложения.
Боби Браун препоръчвам, но отиди в магазин и изберете правилния цвят за теб с консултантката. Счита се един от най-добрите продукти в тази категория. Ах, сега виждам, че искаш бюджетен - в такъв случай виж Есенс, Радиант, Катрис...Но най-добрият начин за прикриване на умората е сън, това е на първо място.

# 647
Ами, перманентно съм така. Ползвала съм хубава козметика, както и да поспивам повече, но съм така от поне 10г. Примирих се, че ще съм така, но поне да намеря начин за пред хората да ги поприкривам.

# 648
  • София
Артдеко, ако си с мазна кожа. Ако си със суха - добри умения за гримиране.
Неутрализират много добре камуфлажните им кремове, ни са си тежички.

# 649
Търся сенки за очи, различни от кафяво и бежово, които да не са много ярки цветове, така че да изглеждам като намазана за дискотека. За кафяво-зелени очи. Мазна кожа. Някакви идеи?
( В момента ползвам едни на Буржоа от коледната им колекция - буквално само три от нюансите използвам редовно - кафяво, бежово и шампанско -  другите си седят.)

# 650
Търся сенки за очи, различни от кафяво и бежово, които да не са много ярки цветове, така че да изглеждам като намазана за дискотека. За кафяво-зелени очи. Мазна кожа. Някакви идеи?
( В момента ползвам едни на Буржоа от коледната им колекция - буквално само три от нюансите използвам редовно - кафяво, бежово и шампанско -  другите си седят.)
Anastasia Beverly hills modern renaissance, Sigma - New Mod или друга тяхна, ако ти харесва повече. Има опции.
И двете марки се намират в Нотино. И добра база за сенки, щом си с мазна кожа.

# 651
Здравейте, имам редки, също така светли вежди.
Косата ми е по-тъмничка.
Като цяло погледнеш ли ме, може да си мислиш, че нямам вежди и това ме дразни понякога, казват, че са били рамките на лицето.

Преди година се травмирах, след като реших да отида и някоя фризьорка да ги боядиса.
Станаха много тъмни, изкуствени, грозни, може би щото аз съм грозна, но не можах да се възприемам такава, като вещица изглеждах, примерни снимки от Гугъл:

Та, мога ли да се доверя на някой друг човек, щото виждам много жени в този вид, по принцип са красиви, блондинки, но много изкуствени стоят миглите.
Страх ме е отново да не ги почернят. А и човека, при когото ги направих, беше прочут в града.
Пробвала съм и сама с по-светъл цвят, но като пълня празните места на веждите, съвсем огрознявам. Бих се радвала на съвети. И винаги ли трябва да са дълги и пълни?

# 652
Има супер много опции за веждите, зависи какво търсиш като ефект. Микроблейдинг например или powder brows.

На мен ми се струва обаче, че вероятно просто не се възприемаш с направени вежди и това е основният проблем, затова бих казала да пробваш първо с грим нещо съвсем леко - например цветен гел за вежди. Есенс имат един супер бюджетен и нелош - има различни цветове, вероятно някой от светлокестенявите цветове ще е ок за теб. Другият вариант е микро молив за вежди. Там фаворитът ми е на Анастасия, но има и дрогерийни варианти, например има един доста добър на Катрис, който за жалост свършва за отрицателно време, но пък е точното нещо за проба.

# 653
На мен такъв тип вежди като лепенки са ми ужасни. Въобще всяко нещо, което е далеч от това което е естествено.
Според мен се вманиачаваш в нещо което не си харесваш. Не зная как изглеждаш, но не мисля, че генерализации като че само едни вежди  са рамките на лицето са правилни. Трябва да се гледа цялостно, да се подчертава това , което харесваме - по рождение което ни е дадено. Аз примерно не харесвам малките си устни, но харесвам очите и скулите си. На тях наблягам Simple Smile 
Скрит текст:
и моля, не мисли за себе си като грозна, обществото ни налага някакви модели през определени периоди и ние като развити консуматорки се опитваме да сме в крак с тях

съгласна съм с мнението на Есмералда
Освен продуктите на Анастасия - аз съм ползвала бюждетни
wet n wild
Комплект за оформяне на вежди
има го в 2 разцветки, но е по трудно са се работи с него. Просто светлия цват е точно "моя" и за това ги харесвам
alverde NATURKOSMETIK Гел за вежди също в няколко разцветки

# 654
Аз използвам точно този на Алверде от линка - цвят Ash blonde.🙂 Много е приятен. А любимият ми ever молив за вежди е супер бюджетен - прецизният автоматичен на Лумс (марка на Лили). Сега е наличен с накрайник като малка четка за спирала, но преди беше с нещо като скосено пластмасово гребенче (за което още тъгувам).
Много ми е грозно всяка втора (образно казано) жена да е е устни с филър и с вежди по един пръст дебели. Преувеличавам, разбира се, но са много.😀 Но има и такива, на които толкова дебели вежди стоят добре. Зависи от лицето, от типа, гъстотата и естествената форма на веждите...На мен например не ми отиват вежди, сресани нагоре и рошави, защото моите вежди са си достатъчно оформени и с извивка нагоре, просто е нелепо да ги среша нагоре.🤣 Но подчертавам с молив/гел, за да ги направя по-дефинирани и запълнени предимно във външните краища, както и, за да изглеждат по-еднакви като форма (имам бенка точно под едната вежда, във външния край, и там косъмчетата растат по-рошави; другата ми вежда пък е по-рехава във външния край).

Снимката не е много ок, на живо веждите изглеждат по-естествено и с косъмчета, не като изцяло изрисувани😅, а сенките са лилаво и във външния край синьо - любима мия комбинация.🥰 Моливът е тъмнозелен Есенс, а спиралата си личи.😁
Имам въпроси - как се прави преливка на молива за устни, като омбре ефект? И има ли начин с маркер за устни (имам този на Есенс) да се постигне преливащ ефект, без плътно очертана линия на устните?🙂 За съжаление, като малка брат ми ме е бутнал и съм паднала върху печка, та имам лек и труднозабележим (аз си го забелязвам обаче😅) белег точно в горния край от едната страна, та това "връхче" е една идея по-надолу от съседното и там трябва лекичко да очертая извън контура.

Последна редакция: чт, 01 окт 2026, 16:27 от dolce miele

# 655
Wudu, няколко съвета от мен за веждите, които не знам дали ще сработят при теб -

1. Боядисай си с трайна боя веждите, в наситен, студен, една идея по-тъмен цвят, от който са, но желателно не черен. Разбира се, много трябва да внимаваш боята да не се стече надолу към очите! Тоест, потърси си не толкова стичаща се формула, нанасяш съвсем леко с клечки за уши и оставяш да стои не повече от 10 минути. Може да си нанесеш и вазелин, за да не оцветиш много навън, но ако се случи просто изтриваш внимателно със спирт или просто си вземи боя, която да не боядисва толкова кожата.

От моя опит нищо не прави веждите по-изразителни, по-гъсто изглеждащи и по-естествени от това леко освежаване на цвета им.

2. Ако си попълваш веждите със сенки за очи или някакви спирали за вежди - два тона по-светли от веждите и съвсем леко нанасяш, за да не стои изкуствено. Знам, че звучи странно това, но това придаване на обем трябва да е повече като светлосенки и да не е толкова доминантно, за да не изглежда така като на снимките, които показа.

Успех!

# 656
Потвърждавам за по-светлия цвят на продукта за вежди, за да не стоят твърде тъмни.

# 657
  • на дъното
Wudu,аз съм от старата генерация с тънко оскубаните вежди и от 2 месеца съм с микроблейдинг.Мога да кажа само,че съм много доволна 😉седи супер естествено.
Тук са веднага след процедурата,но и в момента са пак същите 🙂.

# 658
Относно микроблейдинга - не, не и не!

Познавам много жени с тотално съсипани вежди от тази процедура. Първоначално, ако формата пасва и са направени добре, веждите наистина са уау и разкрасяват жената невероятно. Но какво се случва след това -

- пигментът започва да изсветлява, започва да червенее, да стои неестествено и съответно са необходими корекции
- всяка процедура обаче нанася ранички, оставя белези, кожата загрубява и става все по-трудно да задържа пигмент
- допълнително при тези боцкания с пигмент винаги се увреждат малко или много и естествените косъмчета, заради което естествените вежди допълнително оредяват

Една жена с микроблейдинг от повече отпреди 5 години не познавам, която да е с хубави вежди и да няма ръждавичести следи около веждите!

Общи условия

Активация на акаунт