Любители на кучета - 153

• 22 648
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
  • под тепетата
И аз очаквам Шошко с папионка!
 Капките се слагат като се разтваря козината върху кожата.

# 481
  • София
ЧРД на Мейпъл, още 5 пъти по толкова.

Честита снаха на Иланг. Иланг, а четирикраките ти деца не усетиха ли и те сватбата? Очаквам да видя Саско и Томазо с папийонки, а Арда с фльонга.

# 482
  • Пловдив
Здравей народе! От известно време, моят косматко започна да се цупи на Nexgard spectra.Трябва вече някакви заклинания и маймунджълъци да му правя, за да го изяде. Можете ли да ми препоръчате алтернатива ? Каишки и пипети НЕ вършат работа. Благодаря предварително Simple Smile
Нарязваш го на достатъчно малки парчета ,че да може да ги гълта без да ги дъвче. Пускаш в основата на езика ,затваряш му устата и държиш затворена докато преглътне - като при останалите хапчета ,които са за "гълтане", а не за дъвчене. Може между отделните "хапки"може  да го караш да изпълнява команди и да го черпиш нещо малко но вкусно.
А ако не е тайна ,защо пипети и каишки не "вършат работа" ?! Как при кучета който  се обезпаразитяват с друго,различно от НексГард Спектра и подобните  ,вършат, а при това "уникално " куче -НЕ ?!

Иланг - честита снаха. Много щастливи и обичливи да са!

Благодаря ти за съветите! И на малки парченца, и в храната и като награди - просто ги подминава и с 300 зора го карам да гълта. 2 вида пипети пробвах и с тази гъста и голяма козина, единствено му гори космите и после седи с месеци бяло петно. Един път пробвах каишка и след няколко ни имаше забит кърлеж. От хапчета, никога не е имал проблеми или нещо забито. Само като надуши хапа и отказва да си отвори устата
Устата се отваря много лесно като натиснеш с палеца и показалеца от двете страни в основата на челюстта .Поне при дребни и средни и малко големи - стига да може да стигнат 2-та пръста до основата.Не се притеснявай - не ги боли ,няма и опасност да успее да те клъвне Simple Smile А и като знае че след хапчето следва нещо вкусно ,едва ли ще се съпротивлява.

# 483
  • Пловдив
Снимките на този етап са доста ограничени. Аз почти нищо не снимах, исках да гледам, да виждам и да си ги спомням Simple Smile Чакаме официалните снимки след месец, два, три...
Кучетата и двете котки (на младото семейство) бяха в един апартамент, но ги разделихме в отделни  стаи за спокойствие. Дон Томазо пък беше сам милият, че той кучета толерира като ги понабие, ама котки -не! Доста притеснено ми беше, защото Арда иска извеждане по много пъти на ден, а най близките хора бяха все на сватбата. Но една мила приятелка се съгласи да извежда и храни и двете кучета.
Разминахме се само с едно изпуснато чишнато на Арда.

# 484
Иланг, честито! Ма, много хубава кака сте им взели на вашата яка банда! Да пожелая и аз, скоро и с едно бебе да ги уредите, че да има с кой да си играят и да им мачка ушаците( добре де, може и да не  съвсем скоро....като му дойде времето)!
Билянка, честита годишнина и на Вас! Живи, здрави и все такива готини да сте и  заедно да се радвате на пълна и шумна къща! Ние тая година нправихме 25 официални...и определено оценявам постижението Ви!
При нас, днес големия батко е именик- то не е официален имен ден, но ние си му го празнуваме, че е св. пророк Самуил( а на него сме го нарекли, че беше много чакан и "измолен от Бога") и от одеве свири на Гинчето на мандолината, дето му подарихме... и тя е повече от доволна, че иначе с тия китари и метълски свирни и песновки от неговите, хич не може се наспи...Grin

# 485
  • Варна
Здрави, красиви, щастливи да сте всички! Да сте заедно още два пъти по толкова! Да сте удовлетворени от изборите си! Няма да ви казвам тази година колко лазарника ще празнуваме на 6 октомври с моето момче, че.... ще излезе, че сме дърти, а не просто мъдри....Stuck Out Tongue Closed Eyes

На иланг-иланг: да слуша снахата, да сте в сговор и синхрон цял живот, че от това зависи спокойствието на любимото ви момче! Струва ми се, че това не е баткото на Шошко - дългокос съм го виждала на снимките от гостуването при баба?

# 486
  • под тепетата
Казвай ги- в евро Stuck Out Tongue Winking Eye
 Пък двете моми да са  шаферки при подновяване на брачните ви клетви! Ние сме лесни - при нас нямаше таквоз чудо!

# 487
  • Пловдив
Да, младоженецът е батко на баткото на Шошо. Ето го малкият

В евро годините добре стоят Simple Smile

И както обикновено при нас нова драма. На Арда и е пробил конец от операцията.

Вече 17 дни минаха. Какво да я правя?

# 488
Иланг да са живи и здрави младоженците, дълги години да се обичат!
Набора готов за бал, много хубав!
Макс днес беше на ресторант в Сигишуара, питахме може ли с него, отговориха, че няма проблем.
Добра банкетна култура 😅

# 489
Еха, имали сме и младоженци Heart Eyes Честито, Иланг!
Разкошни, млади хора!
Да са щастливи и да се обичат много!

# 490
  • Бургас
иланг, не махат ли конците на втората седмица? Или са саморазградими?
По-добре да идеш да го видят.

# 491
  • София
Би трябвало да се саморазградят. Иди да и го махнат, за да не я сърби. Иначе не е страшно. На мен ми се е случвало така да излезе и си го махнах, но по-добре вета да го направи.

# 492
  • Варна
Казвай ги- в евро Stuck Out Tongue Winking Eye
 Пък двете моми да са  шаферки при подновяване на брачните ви клетви! Ние сме лесни - при нас нямаше таквоз чудо!
То добре, че минаваме към евро, че ако беше рубла.... щеше да е страшно SmileySmileySmiley

# 493
Здравейте всички! Ние се позагубихме, но аз бях в отпуска, а моите бяха с баба си. За нещастие отпуската ми съвпадна със смяна на храната при Кас и се наложи майка да го води на вет, че се беше разстроил. Не му понася явно тази храна и сега го върнах на старата. След отпуската много работа и докато се настроя мина време, а и междувременно компа ми сдаде багажа и днес си го прибрах със сменено дъно, нов уиндоус и още памет. Та ето ме, веднага дотичах да видя какво правите.
Честито на патерици на всички празнували докато ни нямаше, а на младоженците - много години любов и разбирателство.
Относно възпитанието, дори една порода да са пак не са еднакви две кучета. Бях подговена, че и Кас ще е много гласовит като предшественика си, ама не.  И ние се разхождаме на 5 метров повод, но никога не го пускам да търчи срещу други кучета, които не познаваме. Имам си едно на ум, че може да не им хареса и първо приближаваме и питам дали може.
За носенето в раница - може би е вариант за малко, но едва ли ще е конфортно на кучето да стои с часове в тази поза от картинката. Кас като беше по-малък съм го возила в котешката раница на тротинетка, но можеше да си легне и седеше кротко и си гледаше навън.
Ще ви ги покажа тия дни, ама още не съм си дръпнала приложението, което ми прехвърля снимките от телефона на компа.

# 494
Скрит текст:
Здравейте всички! Ние се позагубихме, но аз бях в отпуска, а моите бяха с баба си. За нещастие отпуската ми съвпадна със смяна на храната при Кас и се наложи майка да го води на вет, че се беше разстроил. Не му понася явно тази храна и сега го върнах на старата. След отпуската много работа и докато се настроя мина време, а и междувременно компа ми сдаде багажа и днес си го прибрах със сменено дъно, нов уиндоус и още памет. Та ето ме, веднага дотичах да видя какво правите.
Честито на патерици на всички празнували докато ни нямаше, а на младоженците - много години любов и разбирателство.
Относно възпитанието, дори една порода да са пак не са еднакви две кучета. Бях подговена, че и Кас ще е много гласовит като предшественика си, ама не.  И ние се разхождаме на 5 метров повод, но никога не го пускам да търчи срещу други кучета, които не познаваме. Имам си едно на ум, че може да не им хареса и първо приближаваме и питам дали може.
За носенето в раница - може би е вариант за малко, но едва ли ще е конфортно на кучето да стои с часове в тази поза от картинката. Кас като беше по-малък съм го возила в котешката раница на тротинетка, но можеше да си легне и седеше кротко и си гледаше навън.
Ще ви ги покажа тия дни, ама още не съм си дръпнала приложението, което ми прехвърля снимките от телефона на компа.
Да оправя дупето Кас, то и ние имахме малко подобни моменти тия дни, ама от обратното, запек и после (не питайте), И аз мисля, че от храната, ND му давам май му е мазничка.
За раницата, трябва да имам опция, защото ние ще обикаляме разни градчета, някоя екопътека, ако минем и през Доломити и не искам да го мъча да върви толкова много, а на ръце не си е работа.
Искам да е добре уплътнена и да му е удобно, докато се носи, но естествено и ще го пускаме да върви.

Общи условия

Активация на акаунт