Любители на кучета - 153

• 22 627
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Малините са страхотно разхлабително, особено, когато в тях се е скрила мечка.

# 571
  • Бургас
На мен също не ми допада този тон, предпочитам да общувам по-хармонично.Не знам с каква цел е създадена темата, дали просто споделяне на снимки и радости с животинките или с някаква полезна насоченост, но аз бих предпочела второто. За хора като мен, които имат минимален опит би било по-полезно. Записала съм се в групи, но и там не се обсъждат по-сериозни неща. Навремето имахме книга за кучетата от една поредица, каквото знам е от там, а аз обичам да знам и да съм подготвена, защото на днешно време както виждаме всеки се изживява като компетентен и не знаеш кое е вярно и кое не. Досегашният ми опит с ветеринар не е такъв, какъвто описвате и както си го представях.

Във ВФ ми се върти една реклама за книга за обучение, чудя се дали си заслужава, че и там има риск - ИИ, прекалено млади са авторите, от къде този опит и т.н. Ако знаете някоя полезна ще се радвам да споделите.

На приятели той пуделче се оказа с луксация. Много е игриво по принцип. Арианка не обича много разходки, но вече се замислям да не би да има физиологична причина.

# 572
  • Бургас
Галчудо, този сайт не помня дали ти препоръчах. https://doggofriends.com/
Лесни са тренировките и в общи линии покриват всичко, което може да се желае от едно градско куче.

# 573
  • Бургас
Май само групата във ФБ , сайта съм го пропуснала.Ще го прегледам.

# 574
Tintina, това е в Румъния прохода Трансфагараш.

# 575
  • Бургас
Въх, аз също си мислех, че мечката е добавена!
Ако ми се облещи Мечо, такива опери ще има, че кучетата няма да си чуят лая от мен Joy

Във ФБто се въртят невероятни глупости и куросве. Нали Ева ми е проблемна на повод и с котки: четох, гледах, отзиви търсих. Еми, повечето са глупости. Има животни с минимум усилия става, при други без треньор, не.
Пипин без книги и курсове си стана супер. Ева още и още я мъча с котките.
При нея се оказа тежка линия от кучета с добър ловен инстинкт. Сестри от майка и, са с отлични работни сертификати за ловни кучета в САЩ. Очевидно по гена и върви страстта да гони и носи. Не да ги трепе, ами да ги гони. Мекия и захват е отличен, без грам да е учена.
От цялата таз схема си правя извода, че аз, без треньор, няма да я науча да контролира проблема. Защото очевидно няма как да го отработя, след като е част от нея.
Страшна комбинация: носи на къпане, ресане и фризури по 4-5 часа и душата и гони и носи…хахаха.

За луксацията при пуделите: изискване е родителите да се снимат преди да правят кучило. Трябва и Ева да водя, за да я проверят. Ако има проблем няма право да става майка. Мисля, че е задължително за той, мини и евентуално среден, но нея ще си я снимам, за да знам, че внучетата ще са чисти по тази линия.

Пипин и малкото дете на младини Simple Smile

# 576
  • София
Темата е много информативна. На първата страница има тонове информация. Дидизнае много, но агресивността с която общува е отблъскваща.

# 577
  • Бургас
Диди не е агресивна, по - скоро е пунктуационна и изхожда от опита си. Работи с много кучета и вероятно състоянието им не е отлично.

На мен също ми обясняваше как се реше пудел “с бутонките” и се дразнех, но бързо схванах, че сигурно 80% от хората не знаят как да го правят. Е, аз не съм от тях и го знам, но тя няма как да го знае. Имам си приятелка с мъжки стандарт, която смяташе, че го реше. Еми, не. Кожата му беше дроб от рани, заради сплъстени места. На целия този мор искаше да му запази козината. Драха го 8 часа, за да го разплетат. Това е мъчение!

Диди ме хвана с назидателния тон, аз пък съм чувствителната душа и хоп, скандала готов Joy

Аз също бих се чудила, как се прави тест за предразположеност на кръстоска? Ако знам, че е кръстосан чист пудел, с чист кавалерчо, ще пусна двата панела, но ако не са чисти, просто няма смисъл. Пари на вятъра са. Обаче съм сигурна, че добър вет ще подходи отлично и ще намери начин да провери поне текущ статус и т.н.
И не нямам против кръстоски. Нямам против каквито и да е животинки. Но всяко решение, носи след него си неизвестно. Дори и чистопородните имат слабости, не са мана небесна. Но ферми никога няма да храня!!! Няма да дам стотинка на хора заплождащи на всяко разгонване. Домашното ми е ОК донякъде, но фермерите да гадни, нещастни печалбари.
За една бройка малкия маймун, който намерих да остане с нас, но мъжа беше категоричен.

ПП: Наскоро педиатър ме пита дали знам какво е диета при дете със стомашни проблеми и как давам картофите. Казах си: Тази жена за тъпа ли ме има? Смених тона, защото се обидих и и обясних, че не падам от небето. Жената спокойно ми разясни, че масово вече родители дават и пържени картофи. Затова им е рутинен въпрос.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 08:54 от MeMyselfI

# 578
  • Бургас
Пържени картофи... Те вафли дават на новородени. И масово младите майки не знаят, че аспиринът е смъртоносен за деца под 12. Че даже и до 14 по най-новите препоръки.
Иначе тик тока го знаят и са много гласовити.

# 579
  • Бургас
MeMyselfI, под снимане рентген ли имаш предвид?

Reunion, има, но е базова.Например за хапчетата никъде няма обзор и сравнение. От тук разбрах какъв е принципа и защо са две.

Ей сега и с това ресане - нова тема за размисъл имам. Внимавам доколкото мога да не я скубя.Мисля, че открих и разплетох всички сплъстени места, но дали правилно я вчесвам.

Tintina, за това много обичам форума още от времето, когато бях бременна. Най-полезната информация съм научила от тук, от споделянето на хората.Но се иска търпение, и отсяване, а понякога няма време.Може да съм понякога прекалено обяснителна, но подхождам винаги така, съдейки от позицията на незнаещ колко по-лесно е ,когато всичко е обяснено, а не подхвърлено частично.

# 580
MeMyselfI, под снимане рентген ли имаш предвид?

Reunion, има, но е базова.Например за хапчетата никъде няма обзор и сравнение. От тук разбрах какъв е принципа и защо са две.

Ей сега и с това ресане - нова тема за размисъл имам. Внимавам доколкото мога да не я скубя.Мисля, че открих и разплетох всички сплъстени места, но дали правилно я вчесвам.

Tintina, за това много обичам форума още от времето, когато бях бременна. Най-полезната информация съм научила от тук, от споделянето на хората.Но се иска търпение, и отсяване, а понякога няма време.Може да съм понякога прекалено обяснителна, но подхождам винаги така, съдейки от позицията на незнаещ колко по-лесно е ,когато всичко е обяснено, а не подхвърлено частично.
И аз предпочитам темата, за да мога да получвам и полезно инфо (честно казано в голям процент е така), но доста често са просто споделяне на снимки. И все пак, съм много благодарна на момичетата, които имат доста опит тук и винаги ми отговарят.. и за обезпаразитяване и пътуване с куче, море с куче, все питах и получих много полезно инфо, Като цяло това мисля че и трябва да е идеята на такава група, а не да се критикуваме, за решенията, от къде сме си взели кучето. Уважавам опита на Диди, виждам, че има доста богата информираност и бих почерпила опит, при нужда, но тона не го уважавам.
Влизам съвсем редовно тук, защото се зареждам да виждам кучешки муцунки от всякакъв калибър и вид и ме зареждат с хубави емоции. Чета темата, още много преди да си вземем кучето.
(И аз супер много се пускам в обяснителен режим, което си е лично моя черта и е време да отстряня, не ми носи ползи. )
Относно козинката на Бруно, вчера бяхме на хигиенна подстрижка и за пореден път ми казаха, че козинката му си действа като терморегулатор и е заблуда е, че подстригването до кожа помага за охлаждане. В неговия случай, още не е нужно да се подстригва/
Дори като ходихме преди морето за подстригване пак ми казаха, че по-добре да си му е по-дълга.
И аз така си го харесвам. Няма заплитане, всеки ден се реши, но все пак ме посъветваха да внимавам със сушенето, защото явно не го правя правилно и се усеща по-суха.
След 20 на дни ще го подсктижем пак повече, дотогава ще си бъде така. Почистиха прогледа около очите, корема и дупето и ще си бъде плюшена топка по време на пътуването.

# 581
  • Бургас
Галчудо, рентген трябва да е. Когато му дойде времето ще проучвам с подробности.

Аз вече не я реша всеки ден. Само когато я къпя. Баня на 7-10 дни, ако не се е завирала де не трябва. Изсуша ли я както трябва, нямам грижи с възли. Важно е просто да не е мръсна.
Вчера я къпах, тази сутрин се търкаля с приятелката си доберман като прасе.

Ето го в пълен, почти изсушен вариант. Кърти като пор, а аз се мъча Joy

Скрит текст:

От това (дюнер му казва синковеца):

До това:

Са към 2-3часа, но между баните не я пипам с гребен, четка и т.н.

Joana85, козината пази когато не е в повече и е разресана. Никой не говори за бръснене. А и определено цвета има значение. Едно бяло куче, ще е доста по - добре от тъмно при еднакъв размер на козината. От друга страна, ако бялото е с къса козина има шанс кожата му изгори по - тежко.
 Може да ти се задъхва от жега и това не е притеснително. Просто реши както трябва и не се притеснявай излишно.
Ама както си трябва line brushing. При таз козина друго не върви.

ПП: сега си гледам кучите снимки от предните месеци. Нито един от двамата не е със затворена уста. Езиците до пъпа и това е.
Пипин се задъхва отчетливо и забавя ход, но е на 15.
Она пръхти, но не се спира.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 10:13 от MeMyselfI

# 582
  • Бургас
Е ако можеш да ми обясниш на първата снимка кое кое е:)

# 583
Скрит текст:
Галчудо, рентген трябва да е. Когато му дойде времето ще проучвам с подробности.

Аз вече не я реша всеки ден. Само когато я къпя. Баня на 7-10 дни, ако не се е завирала де не трябва. Изсуша ли я както трябва, нямам грижи с възли. Важно е просто да не е мръсна.
Вчера я къпах, тази сутрин се търкаля с приятелката си доберман като прасе.

Ето го в пълен, почти изсушен вариант. Кърти като пор, а аз се мъча Joy

Скрит текст:

От това (дюнер му казва синковеца):

До това:

Са към 2-3часа, но между баните не я пипам с гребен, четка и т.н.

Joana85, козината пази когато не е в повече и е разресана. Никой не говори за бръснене. А и определено цвета има значение. Едно бяло куче, ще е доста по - добре от тъмно при еднакъв размер на козината. От друга страна, ако бялото е с къса козина има шанс кожата му изгори по - тежко.
 Може да ти се задъхва от жега и това не е притеснително. Просто реши както трябва и не се притеснявай излишно.
Ама както си трябва line brushing. При таз козина друго не върви.

ПП: сега си гледам кучите снимки от предните месеци. Нито един от двамата не е със затворена уста. Езиците до пъпа и това е.
Пипин се задъхва отчетливо и забавя ход, но е на 15.
Она пръхти, но не се спира.
Хахах, големи снимки Laughing Страхотна е Yellow Heart
Мен би ми било удоволствие да я реша тази красавица (ако дава, разбира се) Yellow Heart
Аз само с главичката и муцуната имам проблем, но на мен е приятно да го правя и си го превърнах в ритуал и ще трябва да свикне Laughing
Като си помисля,той наистина оплезва езика като сме с други кучета,  може и да си е вълнение, както и при пътуване с колата (но на дълъг път се успокоява). От два дни си се разхождаме почти сами, няма ги другарчетата навън и си е напълно спокоен, а и навън не е особено жега.
Иначе ще ми е полезно, ако някъде има инфо за ресането и сушенето, как да се прави правилно. Вчера ми показа груъмърката как да го суша и да го свиквам с шума на машинката, защото умира от страх....

# 584
  • Бургас
Моята фикта няма проблем с ресане, къпане и т.н. Дава. Само с ноктите е драма и я водя при вет да ги реже. Мен ме е страх, тя не обича изобщо.

Из интернет има много клипчета за line brushing. Най - общо е: изресваш малки сегменти от козина. Отделяш си една линия и решеш. Проверяваш с гребен минава ли и си продължаваш така. Линия по линия. Не съм добра в обясненията, но е това. Не да решеш отгоре. А отваряш козината, докато видиш линия от кожа и решеш, местиш се и така го обхождаш цялото. Не успееш ли да видиш кожа - проблем.
Ако и момчето започне да сменя бебешка козина, ще падне много работа, но щом ти е кеф и това ще мине.

Хърка, но става за показно. Отварям си линия и си сресвам с четка долната част. Проверявам с гребена и после се местя. Гледам между линиите да няма повече 2 см.

Последна редакция: нд, 24 авг 2025, 10:43 от MeMyselfI

Общи условия

Активация на акаунт