Любители на кучета - 153

• 22 624
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Моята фикта няма проблем с ресане, къпане и т.н. Дава. Само с ноктите е драма и я водя при вет да ги реже. Мен ме е страх, тя не обича изобщо.

Из интернет има много клипчета за line brushing. Най - общо е: изресваш малки сегменти от козина. Отделяш си една линия и решеш. Проверяваш с гребен минава ли и си продължаваш така. Линия по линия. Не съм добра в обясненията, но е това. Не да решеш отгоре. А отваряш козината, докато видиш линия от кожа и решеш, местиш се и така го обхождаш цялото. Не успееш ли да видиш кожа - проблем.
Ако и момчето започне да сменя бебешка козина, ще падне много работа, но щом ти е кеф и това ще мине.

Хърка, но става за показно. Отварям си линия и си сресвам с четка долната част. Проверявам с гребена и после се местя. Гледам между линиите да няма повече 2 см.

Супер ми го обясни Simple Smile Той все още няма чак такава козинка, като при твоята хубавица, но , както казваш не знам кога ще се смени и бебешката и ще стане страшно.
Иначе не му пада косъма, изобщо на него, на четката почти нищо не остава.
Имам един метален гребен, освен четките, не знам дали ще е добър за проверката за заплитане, но ще опитам.
Планирам да си взема и една по-стабилна четка.
Благодарско за съветите Bowtie

# 586
Да ви разнообразя спора с едни селянчета ☺️

# 587
Пресен данък от тази сутрин - нейн си е, не го дава!

Кастиел снощи уби богомолка, не му дадох време да я изяде, но... имал и той ловен инстинк явно.

# 588
И аз така реша Кристал, но с гребен, с четката някак не се разресва добре. Тя хич не обича да й реша дупето иначе седи и ми дава целувки. Подстригвам й само отзад на дупето малко да не се цапа и малко лапите. На груминг не я водя, ние с дъщерята си я къпем и оправяме и така тя се чувства спокойна и минава като на игра.
Ето я от снощи на "груминг" при кака

# 589
Merryhristowa,ах че сладост!❤️Кас и Меги са класика в темата,много им се радвам.

# 590
Пресен данък от тази сутрин - нейн си е, не го дава!

Кастиел снощи уби богомолка, не му дадох време да я изяде, но... имал и той ловен инстинк явно.
Ох ♥️ Как искам и нашите двама така да се гушкат! Засега само се гонят и се борят, но Мишо гордо и предпазливо минава покрай Арес.

# 591
Честито на рождениците!
Да са здравички, много черпени с лакомства и много, много обичани Heart

# 592
Честити да са рождениците! Живи, здрави и  много глезени и черпени!
И мечката е много симпатична...., ама на снимка, само! И ние сме планирали Трансфагараш, ама май остана пак за друг път...
И за разведряване на темата( между снимките има и много полезна информация, а като не ни харесва нещо, имаме скрол на мишката), да пусна една дървоядка от днес( всяка неделя ходи някъде на зелено, да потича..., но днес за пръв път я видях да ръфа кори от дърво и  понеже я оставихме, направи на талашит бая дърва- но решихме, че е полезно за зъбите и  оставихме да се забавлява):

Последна редакция: пн, 25 авг 2025, 06:15 от Гинче мама

# 593
Ах,че работно сладко Гинче.Ни вижда,ни чува ...толкова е съсредоточена!Забравих за снимката с мечо да пиша-уникална е !!!     
Скрит текст:
И малко нищоправене от Лори,😀

# 594
  • София
И Нори е като Гинчето - пръчки и шишарки гризе.  За разнообразие гризе и бели речни камъни, но там вече се намесваме, защото е опасно.

# 595
Те и Кас и Мег се борят и се гонят, но после се и гушкат. Май е идивидуално това дали ще се разбират кучето и котката. Уличните котки пред блока или не му обръщат никакво внимание, или съскат. Само Мегчето беше достатъчно смела и сега си неговата котка. Грейси е темерут и не ги обича двамата. Едно време толерираше предишния кавалерчо, но никога не е било нито да се борят, нито да се гушкат.

# 596
  • Варна
Да пиша нещо полезно, докато не съм забравила: Нашата Рая все имаше проблеми с коремчето като малка /питала съм тук за съвети/, докторът даваше пробиотик, разни диетични гранули /доста скъпи бяха/, биха й инжекция, варих ориз....без резултат... При последното оплакване, че нищо не дава резултат, някак случайно каза: "Освен да гризе кори от дървета, или трески някакви", и тогава направо си я видях как по цял ден си разнася и гризе дървении по двора - бяха ни докарали дървата и докато ги нацепим мина поне месец. Пък и при нас всъщност дървата са целогодишно открити. Та, ако има редички резултати на изхода, не се шашкайте и най-добре наблюдавайте да не поглъщат трески, че можело и да са опасни за червата им.
Съвсем добронамерено споделям опит, не е като ултиматум, сега да не се засегнете!!! Hug

# 597
  • Бургас
На Ева съм и взела пръчки от кафеено дърво да си гризе. Уж ги дават безопасни. Но рядко се блазни от пръчки или каквото и да е за гризане.
Другата седмица започвам да я захранвам на нормална гранула. Дано и понесе и да спираме с тая лечебна гадост.

# 598
У нас все по-често цари животински мир. Играят си, делят вода и храна, спят заедно. Първата година на Зара котаракът я прекара сам в другата стая, на прибежки за храна и обратно. Сега вече са така..

За тазобедрената дисплазия, защото Зара има, открива се с рентген и много добро упояване, за да не мърда животното. Буквално като умрели трябва да са, слагат ги по гръб и ги разчекват, натискат колената да опрат масата. Ние я водихме в клиниката към университета в Стара Загора. Имат анестезиолози, упояват, събуждат, знаят как да реагират ако стане нещо. И да има дисплазия, както ни обясни доцентът, докато не стане 4-та степен, не може да се направи нищо, освен обезболяване. Но е добре да се знае дали има, за да се щади животното. Защото в емоциите понякога тичат и играят и се пресилват.

# 599

Честит празник на нашите четириноги Heart
Пресен данък  и от Арес

Общи условия

Активация на акаунт