След ушно възпаление, чувам в различна тоналност

• 781
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,

Прекарах някакъв грип и ушна инфекция, пуснага ми урбазон и ме изписаха ме без много информация. Имах загуба на слух в ниските честити 125/500hz и шум в същото ухо.

След изписването шумът изчезна или много намяля, звукът, който чувам се подобри, но имам дразнещо възприемане с болното ухо.

Детските звуци ги чувам в по-висока тоналност /все едно обработени металически/ и се получава мн стряскащ ефект.
Когато детето говори, направо излизам от стаята, което е супер травмиращо за мен и него.

Бях на Унг, той ме гледа и нищо не каза конкретно. "Те са упорити тези неща". Ела след месец, ако не мине

Лошото е,че преминах през няколко УНГ докато се задълбочи този проблем и стана за болница, а в болницата беше подобна историята и вече доверие нямам.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 07:26 от green_energy

# 1
Да, чуването на обикновени гласове металически, вероятно е признак на известна загуба на слуха. Явно си правил аудиограма,може наистина да е временно, докато се възстанови ухото. Изчакай, както са ти казали, и тогава търси специалисти.

# 2
На този УНГ при когото си ходил му кажи да си скъса дипломата.
Загубата на слух ако не се излекува до месец остава завинаги. Поне Б-витамини и съдоразширяващи не ти ли предписаха. Не пише от кой град си,но ако си от София иди в  ИСУЛ или ВМА.

# 3
Загубата на слух ако не се излекува до месец остава завинаги. Поне Б-витамини и съдоразширяващи не ти ли предписаха. Не пише от кой град си,но ако си от София иди в  ИСУЛ или ВМА.

Изписаха ми гинкоБилоба, Милгама и още едно което го видят  з, но трябва да го погледна името. Иначе съм си запазиш час при др Марийо Антонов,но е за следващата седмица по препоръка от групата

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 15:18 от green_energy

# 4
Ами то това се изписва. Милгама Н, Ноотропил, Гинко Билоба. Поне 2 месеца.
Мисля, че ще се оправите.

# 5
Сега проверих 3тото при мен е ПРЕДУКТАЛ MR

Ами то това се изписва. Милгама Н, Ноотропил, Гинко Билоба. Поне 2 месеца.
Мисля, че ще се оправите.

# 6
Загубата на слух ако не се излекува до месец остава завинаги. Поне Б-витамини и съдоразширяващи не ти ли предписаха. Не пише от кой град си,но ако си от София иди в  ИСУЛ или ВМА.
Че то повечето лекари са с купени дипломи или връзки... здравеопазването ни е много зле, много, ще те оставят да умреш, със или без осигуровки само гледат да смучат от бедните... отделно договори с фармацевтични компании и НЗОК.

# 7
Защо го плюете като е изписал нужното?

# 8
Аз не плюя никои, просто търся второ мнение, защото на мен нищо не ми обясниха. Дали терапията е правилна има ли нужда от физиотерапия и др. А отделно на това да стигна до отделение премибах през личен, унг втори преглед на унг, търсих друг УНГ и вече невролог за да влеза в болница. Това са две седмици обикаляне, което сигурно можеше да мине с правилното лечение за дни. От уж една хрема....

Защо го плюете като е изписал нужното?

# 9
Не беше към теб.
Другите го плюят.
От вируси е много често срещано усложнение.

# 10
Загубата на слуха може да се дължи на отосклероза, което като цяло е обратим процес - с операция. Шансовете за отосклероза са по-големи за европеидните жени. Не казвам, че е това, но е една причина за загуба на слуха, особено ако загубата се случва постепенно.

# 11
Вследствие на вирус не е отосклероза.
И в повечето случаи е обратимо.

# 12
Здравейте ,

При мен положение има Ин и Ян, откакто бях на Аудиограма с всеки изминали 3-4 дни слуха ми се подобряваше и шумът намаляваше. Сега нямам големи проблеми със звъци от външна среда или шумни места, единствено музика с много силен бас ми е неприятен, както е във фитнеса. Звуците от малки деца или котка вече са нормални или почти.
-
Шумът, които чувах беше на не настроен телевизор и беше станал на ниво,че трябваше да се замисля да го чуя.
-
От 3-4 дни нещо се промени и звука стана от 'шумтящ" към пищящ и почна от много силен до някакъв период, а след това да намаля.
Онзи ден беше добре на сутринта и след като се прозях и разтегнах в леглото, звукът се обостри значително и остана за цял ден. И си мисля,че е някой кръвоносен съд.
В момента пак е силен, то и затова не спя.
-
Сега се замислям дали да не потърся докторите за някаква пак консилтация...

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 04:30 от green_energy

# 13
Лечение явно работи, имам подобрение в ухото, шумът го няма или е много рядко се получава много лек фонов.
Слухът се възвърна,  може  не колкото другото ухо, но си чувам сравнително добре.
Пукането при преглъщане намаля, но го има още.
Басовите звуци се възвърнаха и ги чувам и не ме дразнят.
Продължително пътуване с кола малко ме напряга, но се надявам и това с времето да се изчисти.

През 2 месеца получавах като кризи с ухото, ставаше много по зле , почти както преди да постъпя в болница, но след 2-4 дни се оправяше и подобряваше от преди. Много странно, докторите нямат обяснение за това което ми се случваше.

Има определени звуци, които чувам много по силно от другото ухо, и такива леко по слабо.

Общи условия

Активация на акаунт