Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 20 475
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз стартирах с него, но определено не беше моето. Все едно се мажеш с олио... заради сквалана. На моята мазна кожа като го намазах и стана...
Това е по-добро за старт

# 136
  • София
2% не е ли много като за начало? Аз даже си мислех, че 1% е висока дозировка.
Също да попитам - не може ли да се започне директно с третиноин 0,025? След като на тийнове го изписват за акне и не им казват предварително да привикват с ретинол, би трябвало и зрялата кожа да го понесе добре с постепенно въвеждане. Поправете ме, ако греша в разсъжденията си.

# 137
Също да попитам - не може ли да се започне директно с третиноин 0,025? След като на тийнове го изписват за акне и не им казват предварително да привикват с ретинол, би трябвало и зрялата кожа да го понесе добре с постепенно въвеждане. Поправете ме, ако греша в разсъжденията си.
За кожа, която не е виждала ретиноиди (независимо от възрастта) е най-добре да се започне с ретинАл - минимум раздразнения и максимални резултати и усвояване на кожата в посока ползите от тази съставка за начинаещи.
Едва след устойчиво към ретинАл лице бих продъжила с трет в циклична последоватеност 0.025, 0.05, 0.1
Ако не лекувате акне и нямате изградена стабилна рутина към ретиноиди, няма никакъв смисъл да стресирате и пресушавате лицето си директно с трет, защото можете да си причините повече вреди, отколкото ползи.

# 138
  • София
Това е 2%, но е ретинол. Той е много по-слаб от ретинала, какво остава пък от третиноина.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 23:55 от CruellaDeVil

# 139

Здравейте,някой ползвал ли този продукт моля за отзиви и мнения

# 140
  • София
Аз почвах няколко пъти с 0.025 с испанския, но много се лющех и веднъж успях да си наруша и бариерата, макар че внимателно въвеждах. Сега съм на 0.006 и е много добре. Но пък и преди използвах 100020 стъпки, а сега опростих рутината. При мен това е по-добре. Бавничко ще вървя към по-силен трет.

# 141
  • Бургас/Пз

Ползвам го от седмица. Не мога да кажа още впечатление, но като че ли на Д-р Дифрент ми харесва повече. Ще го измажа и този де и се надявам във времето да видя положителен ефект

# 142
Прекомерно лющене и нарушена кожна бариера е сигнал, че допускате грешки в рутината си. Еднократно (или рядко) белене регенерира/обновява кожата, но често/прекомерно - вреди. Кожата не може да се справи с пресушаването и дори може да предизвика образуване на бръчки - ефектът се превръща в дефект.

На мен celimax - The Vita-A Retinal Shot Tightening Booster ми харесва повече от Dr.Different - Vitalift-A Forte. Рейтингът му в YesStyle също е по-висок.

# 143
  • София
Ани, от къде поръчваш Д-р Дифрент  и на мен ми беше любим.

# 144
  • София
Написала съм каква мисля, че беше грешката ми - използването на твърде много продукти заедно с трет. Мисля, че в момента подходът ми е добър - с минималистична рутина и започване от много нисък процент и плавно надграждане.

# 145
  • Варна

Много добър продукт и като състав и като действие. Имайте предвид обаче, че има някаква вариация на спикулиподобна технология подобряваща проникването и съответно повлияваща проблемни/акнетични/ кожи.
Ако сте ползвали ретиноид до сега/кожата е ретинизирана - няма проблем/.

ani_d дай му шанс на мъника Grinning. Макар, че ако си ползвала доктора преди него чудеса няма да видиш.

# 146
Преди да започна испанския крем, ще употребя Isdin ретинал, имам го купен и сега му дойде времето. Той как ви се струва, доволни ли сте, след него слагате ли друго?
И как смесвате двете съставки, сега забелязах, че долната част може да се маха, там е ретинал, идеята каква е ако решиш да ползваш само горната част?

# 147
  • Бургас/Пз
Ани, от къде поръчваш Д-р Дифрент  и на мен ми беше любим.
Последно бях взела две опаковки от Стилевана. Обаче изчезна там и нямам идея защо. Сега взех две опаковки от зеления и дано докато го изхабя да пуснат пак на Доктора.

Принцеса, давам му шанс, аз предпочитам да измажа една две опаковки от даден продукт и тогава да правя заключения.

# 148
Може. Аз така започнах.  Изобщо не бих се занимавала с ретинол. Дъщеря ми даже мина на 0,05. Аз ще си остана на 0,025, защото съм с розацея. Единствения ми проблем е снабдяването, затова и съм занемарила ползването напоследък …

# 149
Доволни ли сте от индийския трет? В момента съм с Акнелис, но имам възможност да си взема доста изгодно индийски (А-рет), та се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт