Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 13 669
  • 195
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Някой има ли инфо дали от Австрия може да се купи третиноин 0,025 без рецепта?

# 151
Търся трет 0,1%

# 152
А аз искам да попитам как изглежда турския третиноин 0.025% и дали може без рецепта.

# 153
  • Бургас
А аз искам да попитам как изглежда турския третиноин 0.025% и дали може без рецепта.

Купувала съм го без рецепта в няколко различни аптеки, но за всеки случай бях помолила позната лекарка да ми изпише една хартиена.

# 154
Скрит текст:

Купувала съм го без рецепта в няколко различни аптеки, но за всеки случай бях помолила позната лекарка да ми изпише една хартиена.

Днес се сдобих с този крем 0.025%. Използвам Crystal Retinal 10 на Medik8 от месеци (минах през 3 и 6) - нямам раздразнение (кожата ми е смесен тип). Прочетох как се въвежда трет и че може да е редуват вечерите с ретинал и смятам довечера да нанеса за 1ви път (1ва седмица 2 вечври, 2ра седмица през вечер - разбира се, надявам се да ми понесе добре). Някакви други съвети?

# 155
Скрит текст:

Днес се сдобих с този крем 0.025%. Използвам Crystal Retinal 10 на Medik8 от месеци (минах през 3 и 6) - нямам раздразнение (кожата ми е смесен тип). Прочетох как се въвежда трет и че може да е редуват вечерите с ретинал и смятам довечера да нанеса за 1ви път (1ва седмица 2 вечври, 2ра седмица през вечер - разбира се, надявам се да ми понесе добре). Някакви други съвети?
Много хидратация, дневни кремове защитаващи кожната бариера, със липиди и серамиди. Аз съм с тънка кожа, в момента в който не хидратирам се почва белене. Общо взето, като почнете с трета, рутината с козметиката става еднообразна. Ползва се едно и също. Ето моята, сутрин се мия с обикновения течен сапун на Алтея, после розова вода, вместо тоник, серум с хиал.киселина на The Ordinary, и хидратиращ крем на CeRaVe (този за много суха кожа е най добър), ако има нужда - слънцезащитен крем на Авен. Вечер или трета+ нощна хидратираща маска на dr.Jart+  или серум с х.киселина+ нощната маска. Преди всеки серум с х.киселина пръскам с розова вода. Вечер за измиване ползвам Уош геловете на Биотен. От време на време заменям трета на серум с млечна киселина от The Ordinary+ нощната маска.  Ако сераве серията не ви е ок, може да ползвате който и да е бариерен крем от аптечните козметики , или корейския д-р.Алтея 345. Може би ако сте с дебела кожа,която понася леко агресивни съставки, може в рутината да включите маска с киселини, но това е на късен етап.

# 156
Здравейте
На лечение с Акнатак гел съм и мисля да продължа да си ползвам третиноин и след като приключа курса. В Гърция например се предлага Третин 0,05% но виждам, че се води “isotretinoin” съставката, а не просто tretinoin (както е на акнатак гела)
Знаете ли каква е разликата в съставката и дали този isotretinoin има анти ейдж ефект както обикновения tretinoin ?
Да, прочетох обяснението на ChatGPT , но ми се иска някой ако реално е запознат или е използвал, да си каже мнението

# 157
Няма антиейдж ефект гръцкия гел.
   Днес в Емаг е Черен петък. Има третиноин за 20 лв.
Има също диферин, различни бензоил пероксиди, хидрохинон.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 19:25 от marinadp

# 158
Няма антиейдж ефект гръцкия гел.
   Днес в Емаг е Черен петък. Има третиноин за 20 лв.
Има също диферин, различни бензоил пероксиди, хидрохинон.
За първи път чувам това, че някой третиноин няма антиейдж ефект. А с испанския как седи въпроса той антиейдж ли е или не?

# 159
  • Чукарландия
Казват, че изотретиноина няма антиейдж ефект.

# 160
Казват, че изотретиноина няма антиейдж ефект.
Да,
Изотретиноин: Това е най-силната форма на витамин А и се приема перорално (като хапче). Използва се само при тежки случаи на акне, които не се повлияват от други лечения. Поради силното му действие, се изисква стриктен лекарски контрол заради потенциални сериозни странични ефекти
Но в испанския третиноин съдържа ли се?

# 161
  • Пловдив
Испанския съдържа третиноин, а гръцкия Третин е с изотретиноин.
Първото се ползава за акне и антиейдж, а второто за акне само.
Турския Третин е с третиноин също.

# 162
Испанския съдържа третиноин, а гръцкия Третин е с изотретиноин.
Първото се ползава за акне и антиейдж, а второто за акне само.
Турския Третин е с третиноин също.
Благодаря за разяснението.

# 163
Здравейте, вече съм на 38 години и ми се иска да започна с по-интензивна anti-age грижа.
Насочила съм се към серума с ретинол на Biotrade (0,2%).
В същото време искам да пробвам и серумът им с вит.С и пептиди.
Виждам, че тези два продукта не се комбинират и използването им е препоръчително да се редува през вечер.
Дотук добре, но:
1. С колко пъти в седмицата бихте ми препоръчали да започна ретинола 0.2%?
2. Родих преди 5 месеца (не кърмя). Има ли някакъв период, който трябва да мине след раждането или щом не кърмя, няма проблем?
3. Ако се сещате за други препоръки, приемам ги с удоволствие. Hug

ПС: Смятам и двата продукта да ги включа в нощтната си рутина (като редувам дните). Така ми изглежда по-безопасно. 😁

# 164
Здравейте, на 41 год. съм, искам да започна третиноин. Разбрах, че е добре 0.025% за начало, но коя марка. Може ли да ми препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт