Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 14

• 8 884
  • 126
  •   1
Отговори
# 90
  • Чукарландия
Моля ви кажете от къде да си купя аирол или третиноин. Или някакъв друг добър ретинол.
Търсих в гугъл с търсачка ама ми излизат някакви доста съмнителни сайтове.
Едно време съм купувала от базар.бг май и от олх вероятно, сега там не намирам..

Аз ползвам Акнелиз 0.1%, купувала съм го от Турция. Предлагат го и в бг сайтове, продавачи, които също го купуват от Турция.
Има и още един третиноин, пак в Турция с концентрация само 0.05%. Забравих му името. Момичетата, които го споменаваха преди това в темата, моля да помогнат. 🤗

# 91
  • Mostly in my mind
Аз лятото замених белия ретинал на Терамид с пептидите, черното шише, пак на същата марка. Много съм доволна. Кожата си остана хубава, сияйна и без ретинала, почти не съм имала и пъпки.  А преди все по някоя излизаше лятото като бях без ретинал. 
От две седмици почнах и аз пак белия, постепенно, не всяка вечер. За всяка сигурност. Simple Smile

# 92
  • София
Може ли линк към информацията, че продуктите на Колагена не са добре тествани, каквото и да означава това. Мерси  Simple Smile
https://collagena.bg/za-nas/
Погледнете сайта им, то няма лаборатория, която реално да тества, така като се тестват големи, известни брандове или аптечна козметика.
Разчитат на агресивна реклама във Фейсбук, блогъри, влогъри и т.н.

# 93
  • Варна
Аз подарявам моя гел Третиноин, закупен от Гърция миналия петък и отворен онзи ден , пробван една вечер . След като ми казахте , че е за акне , а не с антиейдж ефект го подарявам на някой , ако го иска да ми пише на лични Simple Smile

# 94
  • София
Използвайте си го спокойно, най-добри резултати постигам точно с ретиноин срещу акне. Немския Differin.
На 50 съм, без бръчки, със смесена лятото и суха през зимата кожа.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 21:31 от nad_tab

# 95
Цяло лято се мажа с този:

Някой има ли впечатления от него?

# 96
Използвайте си го спокойно, най-добри резултати постигам точно с ретиноин срещу акне. Немския Differin.

Ако не сте с рецепта, може ли линк към сайта, от който поръчвате?

# 97
  • София

Ако не сте с рецепта, може ли линк към сайта, от който поръчвате?
С рецепта от Германия си го взимам.

# 98
  • София
В САЩ Differin e без рецепта. Ако имате близки, можете да им поръчате. На нас ни донесоха за лечение на акне.
В Iherb също има, но не знам дали се доставя в БГ.
Веднъж сме купували от Германия лекарство с българска рецепта за близки.

# 99
А преди Differin ползвахте ли в по-ниска концентрация? Виждам го само като 0,1.
От миналия ноември съм на белия Theramid и не знам дали ще е достатъчно за такъв скок. За рецепта нямам никакъв шанс, нямам акне.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 13:23 от Mama xxl

# 100
  • София
Преди Дигерин, минах първо през Авен, след това А-диферин форте, Ретиридес 0,25, 0,5 и 1.

# 101
  • Чукарландия
Преди Дигерин, минах първо през Авен, след това А-диферин форте, Ретиридес 0,25, 0,5 и 1.

Този Differin ли ползваш?

https://www.ebay.de/itm/226980929249?chn=ps&_ul=DE&_trkparms=isp … LqA4aAhYAEALw_wcB

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 09:27 от BBeLLa

# 102
  • София
Не мога да отворя линка от телефона, този е с обикновена хартиена рецепта се купува от аптека в Германия.

# 103
  • Чукарландия
Същия гел е според мен. Този, който аз съм показала е 15 гр, а другия е 30 гр. Това е единствената разлика.

nad_tab, а от всички ползвани, от кой най-много си доволна?
В момента съм с Акнелиз, преди това с Аирол, преди години Ретиридес и от последния бях най-доволна, но вече не мога да се снабдявам с него. Сега се чудя за Диферин?!?

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 08:11 от BBeLLa

# 104
  • София
Ето какво пише за антиейдж приложението на двата ретиноида и разликата между тях:

Общи условия

Активация на акаунт